Urechi infundate

29-10-2011
Anca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Anca Ana Maria
Buna ziua! Va multumesc ça existati. Sint disperata. Locuiesc in Canada unde sistemul medical este esclusiv public. Nu costa, dar astepti enorm.
De pe data de 17 septembrie am luat augmentin 875 pentru o raceala puternica, doua pastile pe zi. Peste o saptamina, eram ok, doar ça urechea stinga era infundata. Doctorul generalist mi- a spus ça am avut o otita medie seroasa si ça am lichid, ça nu mai trebuie sa iau antibiotic. Am stat iar in aer conditionat 8 ore pe zi si pe 1 octombrie am mers la medic care mi- a dat ratio- codeine 5 mg la 6 ore pentru oprirea tusei si Biaxin XL 1000 mg pe zi antibiotic timp de 10 zile. Biaxinul este un antibiotic canadian care mi- a dat efecte adverse oribile: halucinatii, ginduri suicidale, insomnie, uscaciune ça la Sindromul Sjogren, vuiet in urechi. Peste 5 zile, un alt medic mi- a intrerupt Biaxinul si mi-a dat pastile de dormit. Am luat si ibuprofen 200 si pseudoefedrina 30. Mi s- a luat singe si mostra din git, nu virus, nu bacterie! Inainte de primirea rezultatelor, pe 24 octombrie, mi s- a dat iar augmentin 875 doua pe zi, 10 zile. Acum inca il iau. Urechile sint infundate, gitul ça o rana( am inceput sa iau ranitidina si e mai bine, m-am gindit ça e de la spray nasal, polisporin in urechi, ibuprofen, care toate se opresc in git). Am o
luna si jumatate de urechi infundate. Am mers la ORL si mi- a spus ça organele sint ok, ça el nu vede n imic. Sint disperata! Ce sa fac sa desfund urechile? Multumesc
9 comentarii
0
29-10-2011, ora 19:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. gatul este iritat din cauza gastritei si refluxului gastric provocat de antibiotice si antiinflamatoare
TRebuie sa duceti tratamentul pana la sfarsit si sa NU mai luati antiinflamatoare pegura ( numai supozitoare sau injectabil). deasemenea regim alimentar fara acru, acidulate si citrice..macar 3 saptamani
2 urechile pot fi infundate si din cauza nasului ( otita seroasa) dar si din cauza unui dop de ceara ( sper ca sa uitat cineva cu otoscopul in ureche ?)
3 daca e otita seroasa faceti urmatorii pasi
A.. desfundati bine nasul cu spreiuri si suflati fiecare parte a nasului separat.
B. incalziti Urechile bine in interior cu aerul cald de la Uscatorul de par.. 2-3 minute
dupa care Puneti degetul in ureche si apasati repede si des spre timpan ( se produce un masaj indirect a timpanului si se inbunatateste auzul)
C. trebui esa Umflati baloane sau mingi de plaja ( acea presiune exercitata.. duce la desfundarea urechilor din interior)
0
29-10-2011, ora 22:57
Anca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Anca Ana Maria
Va multumesc din suflet pentru ça mi-ati raspuns atit de repede. Sint sapte ore diferenta intre Romania si Canada, se poste ça acum cind scriu, nu mai puteti raspunde. In orice caz, profesionalismul si umanitatea de care dati dovada sint jos palaria. Eu sint avocat roman si acum imi fac echivalentele (chiar in perioada asti am examene) ça sa pot dobindi licenta canadiana. Recunosc un profesionist. Iar umanitatea, sa va dea Dumnezeu sanatate!!
Da, s-au uitat in ureche si nu au vazut ceara. Toti au vazut lichid la inceput de tot, acum doar un doctorul meu de familie vede lichid ramas, ORL-istul, audiologistul si un alt medic de medicina generala nu mai vad lichid(eu ma duc cu aceeasi pereche de urechi!).
Simt clar obstructie nazala, dar nu am ce sufla! Am folosit similarul Olyntului romanesc si un spray cu corticosteroizi si mi-au afectat gitul. Acum am spray cu apa cu sare, Salinex. Simt ça desfunda, dar tot nu am ce sufla.
Voi urma pasii indicati de dumneavoastra si va voi scrie rezultatul.
Va multumesc inca o data. Cu respect, Anca
0
30-10-2011, ora 06:07
Anca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Anca Ana Maria
Buna ziua, domnule doctor, am urmat A, B, C si...nimic! Sint in a 8-a zi de Augmentin, mi s-a dat pentru 10 zile (inainte de venirea rezultatelor care arata ça nu am nici o infectie bacteriana). Il voi lua pina la 10 zile. Mai iau Salinex, spray nazal. Si atit. Nu antiinflamatoare, nu analgezice, nu antihistaminice, nimic! Ranitidina pentru reflux.
Mentionez ça atunci cind zbor cu avionul am dureri cumplite de urechi si de cap si mi s-a prescris(in Romania) Aerius, Ketonal si spray nasal si cu acest tratament e ok atunci cind zbor.
Dupa pasii A, B, C am durere suportabila in urechea stinga, cea care este mai afectata-infundata.
Oare sa iau Aerius? Sa repet A, B, C in urmatoarele zile? Pot ajuta cu medicatie? Am un RMV pe 4 noiembrie, doar ça sint claustrofoba si nu stiu daca il voi putea face. Si oricum, nu stiu daca ar ajuta la ceva. Se straduieste doctorul meu sa ma trimita la un CT Scan.
Maninc corect de felul meu, acum cu atit mai mult. Beau ceaiuri de plante cu efect calmant si antiinflamatoriu: sunatoare, tei, valeriana, musetel. Am descris tot ce am crezut ça va poate ajuta sa ma ajutati. Cit poate dura? Imi pot pierde auzul? Ce sa cer doctorilor de aici?
Va multumesc foarte mult, cu respect, Anca
0
30-10-2011, ora 12:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
CT si RMN.. in acest caz nu au cu ce sa te ajute.. diagnosticul e clar si asa
faptul ca AB C nu au ajutat de la 1 sedinta..nu e de mirare
se repeta acesti pasi de mai multe ori pe zi.si o otita seroasa se poate vindeca in 3 saptamani
DA. aerius se poate lua 1 tab seara.. stopeaza formarea lichidului in urechea medie
in timpul zborului.., la decolare si aterizare.. se foloseste guma de mestecat, care pune trompa llui Eustache in functie si egalizeaza presiunea aerului pe ambele parti a timpanului.. lucru ce o sa te salveze de acele dureri
0
30-10-2011, ora 14:24
Anca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Anca Ana Maria
Multumesc pentru raspuns, Domnule Doctor!
Eu am deja otita seroasa de pe data de 17 septembrie(la data aceea, numai urechea stinga infundata). Pe 25 septembrie au devenit infundate ambele. Stiu ça nu e matematic, doar ça sint mai mult de 6 saptamini de urechi infundate. Ma dispera!
Sa inteleg ça in aceste conditii recomandarea dumneavoastra este: ABC de citeva ori pe zi si un Aerius seara?
La guma de mestecat, ça si la ABC-ul(adica la B si C), am observat ça parca mai mult s-au infundat urechile, nu mai puteam auzi nici macar crack in momentul in care cascam. Am facut inhalatii o singura data si am avut dureri mari.
Va multumesc, Anca
0
18-12-2011, ora 17:04
Anca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Anca Ana Maria
Buna ziua, domnule doctor.
Iata ca au trecut aproape doua luni de cind am comunicat si as avea nevoie iar de parerea dumneavoastra. Am facut ceva investigatii, pentru ca aveam dificultate respiratorie mare, urechile tot infundate iar gitul ustura teribil.
Singele, in primul rind, a iesit bine. Radiografia la sinusuri a iesit bine. CT Scanul la cap a iesit bine. Radiografia cu barium a iesit bine. Mi s-a luat proba din git si a aratat ca nu am streptococ-beta A.
De pe data de 8 noiembrie am facut pentru o saptamina tratament cu Ranitidina 300mg, Aerius si Fluonase(spray nazal), iar apoi, doua saptamini 80 mg Nexium, Aerius si Fluonase, si apoi am scazut la 40 mg Nexium, continuind cu Aerius si Fluonase. Am mai baut si ceai de nalba, cu care am facut si gargara. Ma simt mai bine, in sensul ca acum vorbesc, limitat dar vorbesc. Inainte de tratament, mai mult textam, ma ustura gitul foarte tare. Urechile sint tot infundate, dar simt ca vor sa se deschida, simt mincarime, durere, si aud trosnituri inauntru. Maxilarul care era inainte blocat in ambele parti, acum face un pic de zgomot doar in partea stinga.
Eu cred ca in septembrie, cind a inceput raceala, mi-am ars gitul foarte rau cu lamiie(fructul intreg mincat cu lamiie),
gargara cu apa cu sare si ibuprofen. Simteam ca am rana in git. Am slabit si patru kilograme, eu care oricum sint slaba.Lamiia, ibuprofenul, luate in conditiile in care nu mincam foarte mult, in schimb mincam multi ciocolata.
Spuneti-mi va rog daca credeti ca sint pe drumul cel bun sau nu.
Ma va vedea un specialist ORL pe 10 ianuarie abia.
Va multumesc si va doresc sanatate si un Craciun fericit!
Anca Ana Maria
0
19-12-2011, ora 00:06
Anca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Anca Ana Maria
Ce nu am mentionat este ca, daca inainte de ranitidina si Nexium abia respiram si nasul era complet uscat, acum am ceva lichid in nas, nu am fluid de suflat ca atunci cind eram sanatoasa, dar am ceva. In schimb, in tot timpul acesta, chiar si acum, dar mai putin, am mucus in git cum n-am avut in viata mea. Dar respir mai bine. Nu excelent, dar respir. Dorm numai pe spate, doare daca dorm pe urechi. Maninc totul pasat ca sa nu ranesc gitul, nimic iritant, dar ma intreb ce am ars si cit poate sa mai dureze refacerea. Inca ustura gitul. Mi s-a spus ca daca in inca o luna de Nexium nu ma refac, ma trimit la endoscopie.
Este adevarat ca in septembrie un medic generalist mi-a pus diagnosticul de otita seroasa, aveam atunci numai urechea stinga infundata, dar ulterior, la sfirsitul lui septembrie, am ranit/ars gitul cu lamiie, ibuprofen, antibiotic. Si s-a infundat si urechea cealalta. Si pentru ca tuseam ingrozitor, mi s-a dat ratio-codeine 5 mg la sase ore pentru oprirea tusei. As fi putut arde trompa lui Eustache?
Va multumesc. Anca
0
19-12-2011, ora 06:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca ar fi bine sa va vada si un medic Stomatolog
multe din durerile faringiene pot fi provocate si de problemele dentare
0
19-12-2011, ora 16:04
Anca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Anca Ana Maria
Multumesc pentru raspuns. M-a vazut si medicul meu stomatolog si m-a consultat si mi-a facut si radiografie panoramica pe care a comparat-o cu cea facuta in 2008 si nu a vazut nimic schimbat.
Va doresc toate cele bune si Craciun fericit!
Anca
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.