va rog ajutati-ma: baietul meu are colici

29-01-2008
wiliana2828
Nu este medic/terapeut
wiliana2828
va rog ajutati-ma nu stiu ce sa fac baietelul meu are colici am incercat toate ceaiurile, siropuri eu mananc echilibrat.nu stiu ce are nu doarme mai deloc daca doarme 10 minute e mult la intervalul de 4 0re plange intr-una nu pot sa-l calmez mananca prea des cam la jumate ora ce sa fac??.ajutati-ma
11 comentarii
0
29-01-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Nu-i mai da mancare ori de cate ori plange! Copilul nu plange numai de foame...Daca ii dai mancare de fiecare data, il doare burta pentru ca e prea plin. Incearca Baby -Drinck (nu mai stiu exact cum se scrie.). eu am folosit la copii cu succes. E calmant, anti-colici, usor sedativ si e natural (pe baza de extract de marar), produs in Egipt. Se gaseste in farmacii si costa in jur de 10 RON. Copiii au colici atunci cand nu pot elimina gazele. Incearca sa-l masezi usor pe burtica si tine-l intors pe burta pe mana ta. Dca ila limentezi natural, la san, fa-i proba suptului, sa vezi cat suge (cantareste-l inainte si dupa supt), poate suge prea putin. Nu cumva suge putin si adoarme? Mai scrie-mi si poate te mai ajut cu ceva.
0
29-01-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Scuze! Nu Baby Drinck (aste-s plicuri), ci Baby Water. Scuze!
0
30-01-2008, ora 00:00
wiliana2828
Nu este medic/terapeut
wiliana2828
cam asa se intampla mananca putin si adoarme imediat acu vreau sa ma mai ajuti cu ceva, ,.de azi a inceput sa vomite cam mult eu cred ca imi pierd laptele si el nu mananca suficient asa ca i-am luat nan1 sa ii dau oare vomitatul poate fi de la asta?
0
31-01-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga wiliana, nu ai mentionat ce varsta are bebelusul tau si cat a avut la nastere.
Si baiatul meu tot asa facea ca al tau. Nu stia sa suga bine, cand nimerea sa suga adormea, apoi se trezea dupa 10 minute si plangea. Nu neaparat de foame sau din cauza colicilor, dar unii bebelusi sunt mai atasati de mamicile lor si stand la san, se simt in siguranta, protejati. In primele 2 luni de viata eu am stat aproape non-stop cu el la san si n-a avut colici deloc.
Da-i sa manance de cate ori vrea, nu-ti fa griji. Laptele de mama nu este asa de greoi ca si laptele praf incat sa-l deranjeze la stomacel daca mananca mai des. Evita sa-i dai lapte praf. Cu cat suge mai mult, cu atat va veni mai mult lapte. Bebelusii trec prin niste salturi de crestere la un moment dat si atunci ti se va putea parea ca nu ai destul lapte. In doua zile lactatia se reajusteaza dupa nevoile bebelusului, daca continui sa-i dai san de fiecare data si nu recurgi la lapte praf.
Cu alimentatia, este iarasi un mit: evita doar mancarurile care nu-ti priesc tie si incearca sa mananci cat mai sanatos si echilibrat, ca in sarcina.
Se zice ca bebelusii vomita daca nu sunt pusi sa scoata gazele de tot. Unii vomita ca asa vomita, mai ales daca mananca si des. Evita sa faci manevre bruste cu el dupa ce a mancat si eventual tine-l pe un plan putin mai inclinat. Nu-l pune sa dea aerul afara imediat dupa ce mananca. Asteapta putin. In burtica lor laptele este amestecat cu aer, lasa-l un pic sa se duca laptele la fund si aerul sa se ridice la suprafata (e mai usor) si abia apoi il pui sa scoata aerul. Tot va mai vomita, dar macar nu asa de mult.
Mult succes, Sorina.
0
05-02-2008, ora 00:00
TINCAN
Nu este medic/terapeut
TINCAN
Draga wiliana2828. In primul rand trebuie sa te asiguri ca micutul a luat in greutate suficient. Si eu am fost cu baietelul la dna docto Miruna Georgescu de la Hyperclinica Medlife, pentru aceleasi motive si nu colicile erau de vina ci nu luase bine in greutate. Doamna doctor a avut rabdare cu mine, mi-a dat numarul dansei de telefon si mi-a zis ca o pot suna la orioce ora daca am vreo nelamurire. am ascultat-o si totul a fost foarte bine si de fiecare data reuseste sa ma linisteasca si sa ma ajute cu sfaturile ei
0
12-02-2008, ora 00:00
TINCAN
Nu este medic/terapeut
TINCAN
Buna Wiliana 2828. Cum se mai simte micutul? Sper ca bine
0
22-03-2008, ora 00:00
thedream
Nu este medic/terapeut
thedream
buna poti incerca sa ii dai si picaturi BONNISAN de la firma hymalaia, sunt naturale, eu am folosit cand baietelul meu era de cateva zile, cand avea colici.
0
21-04-2010, ora 09:47
Lacramioara-Mihaela
Nu este medic/terapeut
Lacramioara-Mihaela
Buna ziua ! Am un baietel de 8 zile si de fiecare data cand se trezeste plange foarte tare si sta numai cu manutele in gura. Initial am crezut ca este prea mic si ca asa sta el, dar am observat si ca are somnul foarte agitat si in permanenta isi molfaie manutele. Are momente pe parcursul zielei cand nu doarme deloc si sta numai la san semn ca nu se satura. Singurele momente cand doarme bine este pe parcursul noptii, dar si atunci este putin agitat. Am crezut ca poate fi de la colici si i-am administrat inainte de fiecare masa 0.5 ml de Infacol si... nimic. Daca as vrea sa-i introduc si lapte formula, este ok daca incerc sa-i dau o masa completa numai san si urmatoarea masa intai san si apoi lapte formula si din nou la a treia iar numai san? Nu as vrea sa renunt deloc la san chiar daca micutul nu se satura! Astept raspuns urgent. E ok laptele formula Bebelac?
0
17-07-2012, ora 14:11
wiliana2828
Nu este medic/terapeut
wiliana2828
buna...ziceti-mi si mie ceva pt colici...am nascut al doilea bebita, are 3 saptamani si nu stiu ce sa ii mai dau...am luat baby drink, ceai de chimen si espumisan dar nu are efect poate ma puteti ajuta voi...multumesc
0
27-07-2012, ora 22:11
cristinaioana_m
Nu este medic/terapeut
cristinaioana_m
buna.Eu ii dau fetitei infacol, ceai de chimen si anason, ii fac masaje pe burtica, bai calde, prosopele incalzite pe burtica. cam atat.
0
29-12-2021, ora 22:15
Natalitach
Nu este medic/terapeut
Natalitach
Bună ziua. De 2 luni sunt o mămică de băiețel (mai am două fete de 17 și 10 ani). Pînă la ultima naștere nu am știut ce înseamnă colici. Dar iată am dat și noi de năpasta această. Ce nu am încercat ( babinos, flatam plus, espumizan, metigast, colief, Aires) și nimic nu ne ajuta. Poate un pic babinosul, undeva la 2 ore își făcea efectul și espumizanul. Am ajuns chiar și la constipație de cu toate că hrănesc copilul cu piept. Soțul mergând la farmacie după supoziții cu glicerină a fost întrebat cei dăm pentru flora intestinală. Am căutat pe internet care sunt cauzele și consecințele dereglării acestea. Până la urmă am ajuns la concluzia că copiii mici și unii maturi au nevoie de probiotice. Am mai citit ca probioticele mai ușor se instalează împreună cu prebiotice. Am început să folosim euobiotic. Copilul doarme bine și colicile parcă au dispărut. 8
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi cercetări pun sub semnul întrebării ce știam până acum despre plânsul copiilor
  •