Va rog sa ma ajutati!! Tulburari mentale si de comportament datorate consumului de marijuana

05-05-2018
Alexandra007
Nu este medic/terapeut
Alexandra007
Logodnicul meu a fost plecat o perioada in Germania, acolo a consumat marijuana, a venit acasa si l-am internat la un spital de psihiatrie deoarece era foarte agitat, nu dormea, vorbea aiurea, vorbea foarte mult despre ce este bine si ce este rau si despre Dumnezeu, practic a venit acasa total schimbat. A fost tinut 2 sapatamni si l-au externat, avand de luat medicatie acasa, insa nu a acceptat taratmentul, iar acum este iar internat. Diagnosticul lui este de: tulburare psihotica polimorfa acuta, fara simptome schizofrenice. Tulburari mentale si de comportament datorate folosirii tutunului, sindromul de dependenta. Intrebarile mele sunt: 1 Cat o sa dureze aceste stari, avand in vedere ca din data de 04.04.2018 este asa? 2 Este posibil sa dezvolte o boala psihica( schizofrenie, tulburare bipolara etc) ? 3 Cum as putea sa-l ajut? 4 Exista si un tratament alternativ pt a depasii mai rapid aceasta stare? Stiu ca imi trebuie rabdare, dar ma doare sufletul cand il vad in aceasta stare, suntem de 10 ani impreuna si tot ce ini doresc este sa isi revina cu adevarat. Sper sa ma puteti ajuta cu raspunsuri sincere.
6 comentarii
0
05-05-2018, ora 20:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aceste stari dureaza in general cam o luna dar tratamentul trebuie sa fie pe termen lung. Sa mearga lunar la psihiatru sa isi ia medicatia atat timp cat zice psihiatrul.
Ce puteti face e sa mergeti sa il vizitati zilnic daca se poate si sa nu il contraziceti. Ii vor trece toate simptomele de care vorbiti.
Nu exista tratament alternativ sau naturist pentru episodul psihotic.
0
05-05-2018, ora 22:03
Alexandra007
Nu este medic/terapeut
Alexandra007
Am vorbit cu el si mi-a spus ca de data aceasta o sa isi medicatia asa cum trebuie. Ideea este ca la el deja a trecut o luna si inca e in aceasta stare desprinsa de realitate... De vizitat nu se pune problema, am fost si ma voi duce zilnic, dar imi doresc sa vad o îmbunătățire cat mai repede. Mi se pare ciudat ca desi a trecut o luna e inca in aceasta stare, credeti ca poate fii vorba de ceva mai grav? Cat despre durata tratmentul dl. doctor mi-a spus ca o sa fie pt cel putin 6 luni.
0
05-05-2018, ora 23:56
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna seara,
Spuneti ca logodnicul v-a promis ca "de data aceasta" va lua tratamentul. Cand a fost diagnosticat prima data? Fara tratament simptomele nu dispar. Incurajati-l sa ia medicamentele si oferiti-i sprijinul dvs.
Sanatate multa!
0
06-05-2018, ora 10:23
Alexandra007
Nu este medic/terapeut
Alexandra007
Buna ziua, pe data de 04.04.2018 a venit in tara total schimbat iar pe data 11.04.2018 l am internat si a primit acest diagnostic, stiu ca fara tratament nu se poate. In tot acest timp starea lui a fost aceiasi, desprinsa de realitate, am incercat sa-i explic ca ceva nu este in regula cu el dar nu a vrut sa accepte. Pana in momentul de fata diagnosticul a ramas neschimbat
0
11-05-2018, ora 08:56
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E dificil Alexandra sa ai parte pe net de un prognostic semnificativ legat de evolutie.
Vorbeste mai bine cu medicul. I-a recomandat sa inceapa dupa o perioada si psihoterapia de intretinere?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
11-05-2018, ora 10:47
Alexandra007
Nu este medic/terapeut
Alexandra007
Buna ziua, acum este internat si urmeaza un tratament, insa nu si-a revenit..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: