Vă rog să-mi dați un sfat, cum aș putea lua puțin în greutate

25-07-2017
laramty
Nu este medic/terapeut
laramty
Buna ziua..Am.si eu o mica problema si cer un sfat bun, se pare ca medicul.de familie nu isi da interesul pentru sănătatea nea.
Deci, am 19 ani, in prezent am 52kg si sunt slabă...Am slăbit foarte tare si nu am idee de la ce, plus ca nu prea mai am forme ale corpului dezvoltate in special zona feselor.
Acum 5luni aveam 54kg si arătam bine, la.greutate nu se observa mări diferente, sunt 2 kg in minus ceea ce e bine, dar la.aspectul fizic se observa grav si nu.mi place...va rog să.mi dati un sfat cum.as putea lua putin in greutate si cum imi pot mări putin fundul prin ceva vitamine.
Astept un raspuns. Multumesc!
1 comentarii
0
19-09-2017, ora 12:35
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Pe site-ul nostru gasesti un articol cu sfaturi pentru a creste in greutate: http://dieta.romedic.ro/regim-de-ingrasare

Dar, in primul rand trebuie identificata cauza pierderii ponderale din ultimele luni: evenimente stresante, apetitul s-a modificat, a scazut aportul alimentar sau ai avut o afectiune insotita de reducerea apetitului si implicit a aportului, ce modificari in dieta au aparut.
Un semnal de alarma pentru medicul de familie ar putea fi scaderea cu 5% din greutate intr-o luna sau 10% in 3 luni, pus prezenta unor simptome precum oboseala extrema de exemplu. Probabil de aceea nu s-a hazardat, desi nu incerc sa ii gasesc scuze.

E posibil sa fie o problema de imagine corporala, in care ceea ce vezi in oglinda nu este compatibil cu modul in care iti doresti tu sa arati. Fiecare este unic si nu toata lumea are forme voluptoase, ci arata asa cum este programat genetic sa arate.

Ideal ar fi sa consulti un specialist in nutritie care sa iti analizeze dieta si compozitia corporala pentru a identifica daca problema care a dus la scaderea in greutate este aportul alimentar deficitar. Suplimentele de vitamine si minerale se recomanda doar in cazul unor carente documentate clinic, iar pentru cresterea posteriorului nu exista asa ceva. Selectia unor alimente de calitate si activitatea fizica regulata raman regulile de aur pentru dezvoltarea unui corp armonios. Activitate sportiva sustinuta printr-o alimentatie corecta si suficienta, desigur.

Cele mai bune recomandari ti le poate da o persoana avizata care te vede, te masoara, vorbeste cu tine, incearca sa te cunoasca, pentru a le individualiza. In cazul tau, cel mai bun sfat este sa consulti un specialist. Poate scaderea in greutate nu a fost insemnata, dar tot trebuie verificata cauza acestei schimbari, care a adus nemultumire in viata ta si ti-a afectat intr-o mica sau mai mare masura perceptia propriei imagini corporale.

Multa sanatate iti doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Servirea meselor după o anumită oră seara - mai mult decât un mit!
  • Fructul întreg vs. sucul natural din fructe pentru o greutate sănătoasă
  • Administrarea glucocorticoizilor și creșterea în greutate (Studiu)
  • Perturbarea ritmurilor circadiene joacă un rol cheie în creșterea în greutate
  •