Va rog sa va spuneti părerea!

26-01-2018
JustASoul
Nu este medic/terapeut
JustASoul
Buna. M-am dus la prima mea "ședința de psihoterapie" deoarece bănuiam ca sufăr de depresie. Ajung acolo ca sa aflu pe la mijlocul ședinței ca nu este una de terapie, ci un consult psihiatric. Recepționera care mi-a făcut programarea a făcut o greșeală. Mai mult, dna dr îmi prescrie niște medicamente in primele 20 de minute. Nu a avut timp sa ma cunoască sau sa îmi facă analize iar ea îmi prescrie Zyprexa. Căutând eu pe net, aflu ca acestea sunt medicamente ( cu efecte secundare grave) pt cei ce suferă de schizofrenie. Vouă vi se pare corect cum a procedat psihiatrul având in vedere ca erau primele 20 de minute din prima ședința? De asemenea, am mai citit ca nu ar trebui recomandate înainte de a se face niște analize. Va rog sa îmi spuneti ce credeți. Mulțumesc!
5 comentarii
1
26-01-2018, ora 22:13
mesadria
Nu este medic/terapeut
mesadria
Jalnicul sistem medical romanesc!
1
27-01-2018, ora 00:12
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Incercati sa mergeti la un psihoterapeut cu experienta si sa va asigurati ca "datele" problemei sunt cele corecte. Situatia descrisa este una "nefericita" ca sa fiu elegant. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa va impiedice in demersul dumneavoastra.
2
27-01-2018, ora 07:34
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
De incurcatura (consult psihiatric in loc de sedinta de psihoterapie) nu e vinovat psihiatrul in niciun caz. Ai aterizat in cabinetul lui, te-a consultat, a inteles ca ai probleme de natura psihiatrica si ti-a prescris un medicament. 20 de minute, da, cam atat dureaza o consultatie azi. Zyprexa nu se da numai in schizofrenie, se prescrie pt. o multime de tulburari inrudite printre care si tulburarea psihoafectiva, care e si o depresie dar si un pic de schizofrenie, adica sunt prezente si elemente psihotice -de astea cei mai multi pacienti nu-s constienti, mai ales la inceput. M-am uitat in mare pe prospect, nu am vazut sa scrie ca la doze normale se fac analize, altele-s antipsihoticele mai periculoase la care se fac obligatoriu analize initial si de-a lungul tratamentului. Probabil s-a uitat in istoricul tau medical si a vazut ca nu suferi de boli grave in care ar trebui prudenta la administrarea acestui medicament. Daca nu ai incredere in ce ti-a prescris, poti sa mergi si la alt psihiatru sa vezi ce-ti spune inca unul. E mai bine sa mergi initial la psihiatru si apoi la psiholog pentru psihoterapie, nu toti psihologii isi dau seama si spun pacientului de la inceput ca acesta are nevoie de medicamente.

Sau poate ti-ai facut programare la un psihiatru care face si psihoterapie?! In niciun caz un asemenea psihiatru nu incepe o psihoterapie fara un prim consult psihiatric. Si, daca e nevoie de medicatie antipsihotica, incepe cu el o psihoterapie doar dupa o perioada in care pacientul "e stabil", adica dupa ce, sub tratament, simptomele psihotice dispar sau se amelioreaza. Doar dupa aceea si doar daca vrea si are un loc liber...
0
27-01-2018, ora 10:22
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Buna ziua!

In psihiatrie, in general se pune accent mic pe cunoasterea omului si pe analizele medicale. Ceea ce este important din perspectiva psihiatrica sunt simptomele pe care pacientul le experimenteaza. Pe baza simptomelor, se prescrie un anumit tratament.

Desigur, sunt si psihiatrii care stau mai mult cu omul si incearca sa vada si ce sta in spatele simptomelor. Unii dintre ei recomanda si psihoterapie.

Din perspectiva mea, este important ca un pacient psihiatric sa faca si psihoterapie. Combinatia celor doua abordari tinde sa ajute la o vindecare mai rapida.

Va doresc sanatate si toate cele bune!
1
28-01-2018, ora 12:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru tratamentele psihiatrice se fac analize doar daca va internati in spital.
E bine ca a stat cu dv. 20 de minute. Unii prescriu Zyprexa in 5 minute.
Anumite neuroleptice sunt folosite pe post de a optimiza efectul antidepresivului.
Presupun ca v-a dat o doza mica, de 5 mg.
In doze mici nu au rol de antipsihotice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: