vajait in ureche

124 comentarii 1 2 345 Înainte ›
0
18-01-2012, ora 16:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. problema este din cauza circulatiei sangvine periferice si cerebrale care pot duce la perdere de auz, vertij, lipotimii
este esential sa va hidratati si sa va alimentati corect
luati ginseng 1 fiola dimineata
mg + vit B 6 1 seara
ceaiuri... negru, ginseng, verde, paducel, papadie. maces
cat priveste amigdalele.. este suficient sa faceti gargara dupa fiecare masa..si treptat o sa se micsoreze in volum.. sau se pot micsora cu radiofrecventa.
0
18-01-2012, ora 16:59
refan
Nu este medic/terapeut
refan
Buna ziua. Am 30 de ani si de aproximativ 2 ani imi vajaie urechia stanga. am fost la control ORL si mi s-a spus ca nu am nimic la ureche si asa am ajuns la neurolog. De 2 luni urmez un tratament cu sertralin si lusitrax fara vre-un efect din pacate. Am analizele bune (facute in luna decembrie anul trecut), nu am ameteli, nu ma doare capul, doar imi vajaie urechea! Ce ma sfatuiti? Sa merg din nou la ORL? Astept raspunsul dvs. Multumesc.
0
18-01-2012, ora 18:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
imi scriti pe adresa mea de hotmail
, inaltimea, kg, . facetinonaudiograma si onatasati acolo
scrieti problemele cronice renale, ficat, inima, coloana cervicala
0
17-02-2012, ora 14:22
cppb
Nu este medic/terapeut
cppb
Buna ziua. Am 27 de ani si de 1 saptamana a inceput sa imi tiuie urechea dreapta. Mentionez ca acum 1 saptamana (de cand acuz acest tiuit) am iesit pe gerul si vantul de afara...am avut caciula dar am simtit ca nu face fata si mi-a fost frig. Apoi am observat ca atunci cand vorbesc mai tare sau la sunete mai ascutite incepe sa imi vajaie odata cu sunetul. Mentionez faptul ca m-a durut un pic atunci urechea, dar doar in ziua cu pricina in rest nu mai m-a durut deloc...a ramas doar acest vajait si tiuit...destul de enervant. Se poate sa fii racit la ureche? Ce tratament as putea lua? Va multumesc mult. O zi buna.
0
17-02-2012, ora 16:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sunnt cateva posibilitati si tratamentul difera
daca e de la raceala.. ajuta tratamentul care desfunda nasul. + cald la ureche
daca este afectata circulatia cerebrala si a urechii interne de la frig.. in acest caz ajuta vazodilatatoare..si este riscul de pierdere de auz.. irecuperabil
asa ca Se impune neaparat un consult la ORL si audiograma
deasemenea NU tre sa vorbesti la tel.. cu acea ureche.. undele.. sunt nocive in acest caz
0
17-02-2012, ora 20:50
cppb
Nu este medic/terapeut
cppb
Va multumesc mult pt raspuns. Am sa ma duc saptamana viitoare la un consult...dar pana atunci imi puteti recomanda ceva medicamente vasodilatatoare? Exista ceva picaturi pentru ureche? O seara buna.
0
17-02-2012, ora 22:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ginseng..1 fiola dimineata de baut
stugeron. 3 pe zi
mg+VIt B 6...1 seara
urechea incalzita cu saculete cu sare calda sau cu aerul cald de la uscatorul depar
0
18-02-2012, ora 16:37
cppb
Nu este medic/terapeut
cppb
Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte. Va doresc o zi frumoasa.
0
18-02-2012, ora 18:35
tema
Nu este medic/terapeut
tema
cppb, in afara de tratament, ar mai trebui sa eviti sa stai in frig, sa nu bei cafea, nu fumezi si sa nu mananci alimente reci.
Sa fie putin caldute, nu fierbinti.
Deasemenea, nu manca alimente care rontaie.
Este bine sa se manance salate cu ulei de masline.
Ar fi bine sa ai un batic de bumbac pe cap care sa acopere urechile, mai ales seara, cand dormi.
Atentie, sa nu pui vata in urechi! Urechile trebuie sa "respire".
poti face un masaj la cervicala cu un unguent antiinflamator si sa ai un pulover cu guler, ca sa tii calda zona.
0
19-02-2012, ora 18:45
leonor
Nu este medic/terapeut
leonor
Buna seara! Sunt foarte ingrijorata, de joi ma jeneaza foarte tare gatul, s-a inrosit, mai ales in partea stanga, unde de altfel ma doare si urechea putin, iar inauntru am reusit sa vad 2 puncte albe, iar durerea este mai mult ca o intepatura. Acum o luna am facut analizele pentru amigdale si erau ok... Ce as putea face pana merg la O.R.L.? Posibil sa fie puroi? Chiar sunt ff ingrijorata, dar abia la mijlocul saptamanii ajung la Dr.
Astept raspunsul dvs.
Va multumesc !!!
0
19-02-2012, ora 20:47
cppb
Nu este medic/terapeut
cppb
Pt tema: va multumesc mult pentru raspuns. Voi avea grija sa ma apar de frig cat pot de mult si sa beau lichide caldute. Imi incalzesc urechea din cand in cand cu un saculet cu sare marina. Va multumesc din suflet pentru raspunsuri...imi sunt de mare ajutor. Va multumesc si va doresc multa sanatate. O seara frumoasa.
0
19-02-2012, ora 20:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. ingrijorarea excesiva de care vorbiti.. este o boala separata...FRICA DE BOALA... care tine de mental
2.rosu in gat si durerea in ureche vorbesc de o faringita... care cel mai des nu e infectioasa.. dar tine de refluxul gastric
3. daca e cazul sa va ingrijorati... e o problema gastrica
4. pana ajungeti la orl
renuntati la alimente acre, acidulate si citrice... in totalitate
multa gargara, inhalatii, aromotarapie, ceaiuri calde
0
20-02-2012, ora 08:37
tema
Nu este medic/terapeut
tema
cppb, uita-te cu atentie daca ai o carie pe partea care te doare. De la jumatatea danturii spre partea care te doare.
Si de la asa ceva poate sa apara un tiuit si o durere.
Cariile avanseaza greu, sunt provocate de niste bacterii periculoase si iti pot face probleme mult timp, pana sa se umfle si sa stii exact de unde este.
Streptococii din carii pot afecta si rinichii si inima (printre altele), provocand infectii.
Poate fi chiar maseaua de minte, sau o masea fara nerv.
Mergi la stomatolog daca simti ca se agata ata dentara intre masele, sau miroase urat intr-un loc. Asta in caz ca nu se vede direct caria.
Caldura sa nu tii prea mult ca poti face o infectie in zona. Se "coace" ceva acolo de la caldura. Bacteriile atata asteapta.
Daca durerea si tiuitul se amplifica, sau nu cedeaza deloc in cateva zile, nu mai astepta si mergi la medic pentru un nou consult.
0
20-02-2012, ora 13:07
leonor
Nu este medic/terapeut
leonor
Va multumesc foarte mult pentru raspuns...si chiar aveti mare dreptate cu FRICA DE BOALA.. Sunt mai panicata de fel in ceea ce priveste sanatatea
0
21-02-2012, ora 20:01
cppb
Nu este medic/terapeut
cppb
Pt Tema: iti multumesc mult de tot pentru mesaje. Inca nu am apucat sa ajung la niciun consult...dar parca incep sa ma simt mai bine...dar tot trebuie sa ajung la un control de specialitate..pentru ca vreau sa stiu ce s-a intamplat si ce tratament sa fac...ideea este ca nu stiu la ce clinica sa merg...sunt din Bucuresti si nu stiu pe unde sa o apuc. Aveti ceva recomandari? Multumesc din suflet. O seara buna.
0
22-02-2012, ora 13:26
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ai putea sa mergi la
INSTITUTUL DE FONO-AUDIOLOGIE SI CHIRURGIE FUNCTIONALA O.R.L. "PROF. DR. DORIN HOCIOTA

Se merge si cu trimitere, este langa spitalul de urologie Panduri.
Cauta pe net adresa. Uite pagina:
http://ifacforl.ro/index.php/pagini/31/Contact
Asta ca sa vezi daca este cumva afectata urechea. Au aparatura acolo.
Nu este bine sa stai cu acele tiuituri fara sa urmezi un tratament, deoarece poate sa iti afecteze nervul auditiv.
Probabil ca o sa iti dea un medicament special pentru circulatia la nivelul urechii.
Te doare si capul? Simti ceva amorteli? Daca nu este o problema orl, poate te trimite la un consult neurologic.
0
22-02-2012, ora 20:25
cppb
Nu este medic/terapeut
cppb
Pt Tema: Iti multumesc din suflet pentru sfaturi si pentru contactul institutului. Capul nu ma doare si nici carie nu am. Trebuie sa imi iau trimitere si sa merg acolo. Sper sa reusesc cat mai repede. Ma simt bine ca nu imi mai tiuie urechea si nici dureri nu am. Sper sa fii fost doar o raceala...oricum pe viitor o sa ma feresc foarte tare de frig...mai ales la urechi. O seara frumoasa si multa sanatate.
0
09-04-2012, ora 09:52
teddmax2004
Nu este medic/terapeut
teddmax2004
Buna ziua,
Anul 2011 si inceputul anului 2012 s-a inceput cu ghinion pentru mine. Luna noiemberie 2011 am facut o ciuperca in zona inghinala tinea corporis. am fost la medic dermatolog si in 1.5 luni am scapat de ea. Analiza generala a singelui Ok, tensiunea Ok, analiza la zahar singe 4.6 Ok, analiza urinei ok. Deci cauza ciupercii posibil stresul, care a fost destul in ultima perioada. Pe 7-8 ianuarie 2012 pe fonul unei supraraceli si stres foarte mare pe 16 ianuarie fac otita medie acuta supurata la urechea dreapta. Sunt internat de urgenta in spital. Dupa 8 zile sunt externat in stare satisfacatoare la domiciliu cu infectia scoasa dar timpanul perforat pe cale naturala de puroiul acumulat in spatele timpanului., Urechea mi-a curs in spital vreo 4 zile. Medicul mi-a dat sanse ca timpanul sa se prinda singur in 6 - 12 luni, deoarece perfoarearea e mai mica de 1/4. Asta ma incurajeaza intr-un fel. Au trecut de atunci 3 luni si simteam si nisite dureri in spate pe toata perioada asta sa ca am controlat si colana vertebrala regiunea toracica pe 1 martie 2012. Diagnoza Scolioza nu mare in partea de sus a coloanei vertebrale. Cu urechea dreapta probleme nu am mai avut, nu m-a durut, sm agrija sa nu nimereasca apa, pun vata cind e vint afara a.s. Dar de vreo 3 sapatamini aud vijieli in urechea dreapta, doar seara cind ma culc pe toata perioada noptii. De dormit dorm normal dar oricum vijiala persista in orice seara, daca pun capul pe urechea dreapta vijitul e puternic, daca ma intorc pe partea cealalata se diminueaza considerabil, daca astup urechea aproape ca dispare. Ma gindesc sa merg iar le medic sau poate va trece de la sine, intruct timpanul inca e perforat e si normal sa nu fie totul normal ? doresc tututor sanatate si intentionat am descris scenariul unul dupa altul, boala nu vine din pod, totul este legat si stresul credca agraveaza situatia in progresie geometrica afectind multe funtionalitati vitale ale organismului si procese care au loc in el... Merci Anticipat
0
17-07-2012, ora 20:05
leonor
Nu este medic/terapeut
leonor
Buna seara! De ieri am inceput sa ma simt ca si cum as raci si as fi tras curent! Mi s-a infundat nasul, putin discomfort in gat, dureri musculare...cam semne de raceala, dar astazi simt o caldura doar in partea dreapta a fetei, cu durere de ureche...de frunte, iar pe langa asta, am si o problema la gingie..mi s-a cam inflamat...tot in partea dreapta!
Credeti ca e posibil ca simptomele mele sa fie din cauza danturii? Sau sunt de alta natura?
Acum jumate an am fost la Orl si nu am sinuzita, doar rinita alergica mi s-a spus atunci!
Astept raspunsul Dvs!
Va multumes!
0
17-07-2012, ora 21:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o problema dentara.. la dintii de sus de sub maxilar.. inevitabil o sa duca la sinuzita
nu ai de ales
tre sa mergi si la stomatolog si la ORL
0
27-02-2013, ora 01:07
gabilad
Nu este medic/terapeut
gabilad
Pentru domnul Doctor Flueraru Valeriu.
Stimate Domnule Doctor, va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, cum ati mai facut-o si, in final, am rezolvat problema legata de tinnitus. Acum, de cateva zile, am o problema legata de 'cerul gurii', unde, initial, mi-a aparut o pata rosie, ca o zgarietura, langa ultima masea dupa partea dreapta. Maseaua deja ma durea, parca nu ar fi fost nervul scos. Am luat Nurofen si a trecut durerea, dar ma mai sacaie din cand in cand. Am fost la medicul de familie si mi-a zis sa iau tantum verde 3 zile, daca nu, sa merg la orl. Am luat tantum 2 zile, pata trecuse, dar, a treia zi am dat si cu tinctura de propolis la masea ca ma durea, dupa care pata a revnit imediat. Foarte ciudat. M-am speriat. Pata nu doare, de fapt nu ma doare nimic, mananc normal. Aseara, deja terminasem tantum verde, fara efect, ma durea din nou maseaua si am incercat sa "trag cu limba" cum se spune, doar, doar se va calma. Imediat ce am facut asta, m-am uita in oglinda si a aparut o pata si mai mare in centrul boltei palatine. Am facut atac de panica, si ma simteam rau, nu mai puteam sa dorm. M-am clatit cu ceaiuri, degeaba. As dori o parere de la dvs., daca este din cauza maselei sau o prob. ORL.
Va multumesc anticipat si Doamne Ajuta !
0
27-02-2013, ora 08:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
problema Stomatologica !!!!
0
27-02-2013, ora 09:24
gabilad
Nu este medic/terapeut
gabilad
Va multumesc mult pentru raspuns, Domnule Doctor, a fost de mare ajutor... Aveam de gand sa ma duc urgent la medicul meu stomatolog. Partea cu maseaua nu s-a umflat, deci nu banuiam neaparat o infectie. Nervul este nescos in mod sigur. Cu un tratament stomatologic, as putea sa scap de aceste pete? Sunt periculoase? Se poate ajunge la septicemie? Nu vreau sa abuzez de timpul dumneavoastra si va rog sa nu va suparati pt. aceasta intrebare.
Nu mai vreau sa fac speculatii... Sigur o sa ajung si la medicul stomatolog.
Va multumesc anticipat pentru eventualul raspuns, si, desigur pentru ajutorul acordat.
Dumnezeu sa va ajute! Toate cele bune...
0
09-05-2013, ora 14:08
alys23
Nu este medic/terapeut
alys23
Buna ziua! De cateva zile ma trezesc cu urechiile infundate, tensiune nu am.De la ce poate fi?
0
25-05-2015, ora 21:19
margareta24
Nu este medic/terapeut
margareta24
Buna ziua, de 2 sapt ma confrunt cu un tiuit de urechi foarte deranjant! Se simte mai ales seara in liniste si dimineata! In restul zilei, este acoperit de zgomotele de afara!Am fost prima data la dr de fam si mi a dat antibiotic tavanic la 24 h, celetor 200mg si betaserc 24 mg! Nici o ameliorate! Peste 2 zile voi merge la orl! Ma sperie tare ideea ce pot ramane pe viata cu acest tiuit in ambele urechi!De la panica asta, nu pot dormi noaptea, nu am pofta de mancare si o stare generala proasta! Credeti ca exista vindecare pt tinitus?? Va voi tine la curent cu rezultatul de la orl !
0
26-05-2015, ora 11:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
lucrurile stau exact invers
de la panica, dereglari de circulatie, de la alimentatie proasta..sufera nervulauditiv si apare tiuitul
tratamentul de la med de familie.. abuziv si gresit
poti sa schimbi med de familie sau sa nu mai accepti tratamente ce tin de alte specialitati..si sa ceri bilet direct la medicul specialist
0
26-05-2015, ora 11:24
lati
Nu este medic/terapeut
lati
Buna ziua, de circa 1 luna jumate mi - a aparut in tragus o mica umflatura nedureroasa.Am lăsat - o asa pana ieri, cand, tot palpand- o a inceput sa se mărească.La palpare se simte ca si o galma tare acoperită complet de piele.Am mers azi la un consult orl si mi- a dat sa ma dau cu fluocinolon pana joi de 2 ori pe zi, spunând că e un cos.Intrebarea e cum poate fi un cos avand in vedere ca e acolo in ureche de aproximativ 1 luna jumatate? Ce parere aveti?
0
29-05-2015, ora 20:52
margareta24
Nu este medic/terapeut
margareta24
Dupa consultul la dr orl ist, audiograma a iesit bine..ca si tratament, mi a dat sa continui cu betaserc, plus ginkobiloba si medrol! Ce parere aveti dl dr, ce mi ati recomanda d voastra! Pana in prezent, nu simt nici o imbunatatire a tinisului!mentionez ca am tensiunea 10 iar analizele la sange vsh aslo hml bune!multumesc mult pentru raspuns!
0
31-05-2015, ora 13:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
asi adauga la tratament un regim corect alimentar fara lactate si fara grasimianimale, cu multe legume si multe condimente gen, ghimbir, cuisoare, scortisoara, turmeric..s.a care tonifica organismul si stimuleaA circulatia
hidratare corecta si consum de polen, ginseng.. in orice forma
0
08-10-2015, ora 13:14
Alexandrumihai100
Nu este medic/terapeut
Alexandrumihai100
Buna ziua domnule doctor.
Vreau sa va spun ca am si eu o problema.
Am o problema cu urechea stanga, nu stiu cum sa pronunt.. se zbate ceva in ureche de fiecare data cand misc gatul ( venele gatului ), cand stranut sau cand casc.Este de scurta durata doar ca se zbate mereu cand fac una dintre chestiile de mai sus.
Precizez ca sunt putin racit si tusesc, nu prea ma hidratez corespunzator si pierd noptile pe calculator.
Daca stau intr-o pozitie.. de exemplu cu capul pe perna nu mi se mai zbate nimic.. doar cand mis gatul mi se zbate.
Mai precizez ca in partea stranga am si maxilarul putin blocat.. cand incerc sa il deschid la maxim se aude cum se deslipeste ceva.. si am si putina durere.
Va rog ajuta-ti-ma cu un sfat.. sa merg pe Ginseng ? sa fie de la circulatie ?
Adaugă un comentariu / răspuns
124 comentarii 1 2 345 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.