Vegetarian-Carnivor

22-08-2010
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Revin!!!
32 comentarii 12 Înainte ›
0
22-08-2010, ora 19:48
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Sa cunoastem impreuna intr-o mare masura exact ceea ce mincam;preparatele pe care noi le mincam de cateva sute de ani se gasesc modificate(mai exact ce este modificate;fierte, conservate, etc)Aceasta singura sursa de mentinere in viata"HRANA"continutul hranei, aceste substante toate ajung in fiecare din celulele noastre, in mare masura influentind sanatatea fizica si ceea psihica(in mod special ceea psihica).

Sistemul nostru digestiv se adapteaza la orice sursa de hrana(de aceea am ajuns noi aici la tulburari psihice), atat vegetativ cat carnivor.De ce dantura noastra se aseamana cu aceea animalica?Dantura noastra trebuie folosita sasi formeze aceea forta de rupere(cand nu a existat focul), "SA STIIM CU CE NE HRANIM".Impreuna o sa cunoastem de ce hrana avem nevoie!(doar cu acordul Forumului Romedic.
0
23-08-2010, ora 15:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
?
0
25-08-2010, ora 21:58
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Nick iti doresc numai bine.

Ieri am primit aprobarea FORUMULUI ROMEDIC, ma avizat pentru continuaria subiectului, multumesc mult.

Sa cunoastem impreuna ce mare importanta are "HRANA", impartim regimul alimentar in doua categorii;
_Alimentarea Naturala
_Alimentarea Artificiala(experimente;riscuri si avantaje)

Pe duminica!!!
0
25-08-2010, ora 23:24
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Filip subiectul asta chiar era necesar in sectiunea asta !

Parerea mea este ca omul ar trebui sa fie cel mult omnivor, in nici un caz carnivor, fiindca Dumnezeu ne-a creat cu toate cele necesare specializate ( ma refer la dantura si tubul digestiv ) pt o hrana preponderent vegetala ! Doar in mod exceptional ar trebui sa mancam carne si pt asta suntem dotati cu sucurile si vezica biliara necesara pt a putea digera si carnea, insa asta nu ar trebui sa devina o regula ci este mai mult o "extra-optiune" !
Mai mult, la Creatie, D-zeu ne-a dat si o porunca clara in aceasta privinta :
"Iata v-am dat toata iarba ce face samanta si tot pomul ce aduce rod cu samanta in el. ACEASTA sa fie hrana voastra ! "

De ce spun atunci ca ar trebui sa fim cel mult omnivori ? Din motive practice mai mult ! Parintii nostri fiind carnivori (majoritatea covarsitoare a oamenilor) este destul de greu acum ca noi sa devenim brusc vegetarieni puri sau vegani avand in vedere opinia si curentul general din populatie ! Cred ca fiecare persoana cu varsta peste 20-25 de ani isi aduce aminte ce realizare extraordinara era sa ai o lada frigorifica pe care o si umpleai bineinteles cu juma de porc sau vaca si 2-3 pungi de fasole eventual ! Si bineinteles ca se si folosea zilnic ! Asta in afara de sandvisul de la scoala care obligatoriu trebuia sa aiba salam sau parizer, obtinut cu mari sacrificii !
Multi oameni veniti de la tara si stabiliti in orasele in plina dezvoltare pe vremea lui nea Nicu , au uitat de masura si cumpatarea (datorata lipsurior in general) de acasa si au zis ca au dat lovitura, aici e de trait ! De fapt si revolutia s-a facut mai mult din cauza lipsurilor acestea alimentare !
Si ce au "plantat" ei atunci se vede cu prisosinta acuma, chiar pe acest forum, e plin ! Toti se intreaba cum din parinti "sanatosi" au iesit copii atat de bolnavi ! Parintii au mancat, au baut, au fumat, au trait intr-un cuvant, iar copiii nu pot manca un carnat sau chiar o felie de paine, fiindca dau in balbaiala !
Tot ar fii bine daca ar constientiza ce le face rau !
"Ca iata intru faradelegi m-am zamislit (conceput) si in pacate m-a nascut maica mea !" se spunea in psalm inca se acum 2000 de ani sau "pacatele parintilor le platesc copiii" ! Ce este "faradelegea" cred ca reiese f oarte clar chiar din cuvantul insusi, inseamna ABATEREA DE LA O LEGE ! E adevarat ca nu foarte bine cunoscute, dar necunoasterea legii nu te scuteste de consecintele ei !
Asta ca o paranteza !

INSA doar oamenii sanatosi isi mai pot permite sa fie omnivori, fiindca cei bolnavi trebuie sa faca mult mai multe sacrificii si renuntari ca unul sanatos (aparent sanatos, ma rog ) DEOARECE o greseala sau un sir de greseli mari nu se repara cu altele mai mici !
Deci oamenii, in special cei bolnavi, ar trebui sa devina sau sa tinda cat mai mult spre VEGETARIANISM, adica alimentatia Arhetipala, pentru care am fost creati, daca vor sa-si amelioreze macar, suferintele ! Altfel dezechilibrele mostenite sau dobandite se vor adanci continuu ! Deci pe langa medicamente, daca luam, este ABSOLUT NECESAR si un regim alimentar care sa cuprinda in cat mai mare masura vegetale din toata gama existenta : cereale, legume, fructe, leguminoase, seminte, uleiuri !

Pentru noi ca popor nici nu este prea greu sa facem acest lucru, sau nu ar trebui, intrucat avem un instrument sa spun asa, minunat si practic, care este CALENDARUL ORTODOX, ma refer la partea practica, alimentara ! Deci iata ca avem si LEGEA de care spuneam mai sus ! Avem mentionate acolo (cu titlu de obligatie chiar ) 2 zile vegetale / saptamana plus celelalte 4 perioade de peste an in care ne-am putea exersa ! Chiar si numai o zi sau doua pe saptamana tinute a la long tot aduc o imbunatatire a sanatatii ! Insa tocmai aici a avut grija COMUNISMUL sa lucreze puternic prin raspndirea inocularea ateismului ! AICI s-a rupt firul si rezultatele sunt cele care se vad in prezent, iar liberi-cugetatori se gasesc si in ziua de azi destui ! Deci atentie ca nu tot ce vine din religie este misticism sau obscurantism ! Sunt doar niste lucruri bine codificate, daca nu credeti macar..cercetati ! :)

Ar mai fii de spus insa ma opresc aici, mi-am spus parearea, cred ca s-a inteles - VEGETARIANISM !

Sanatate !
0
26-08-2010, ora 13:15
danubia
Nu este medic/terapeut
danubia
stevens, tot ce scrii aici este extraordinar de adevarat si eu subscriu din toata inima, , am 47 de ani, Dumnezeu m-a asezat de 2 ani cu familia intr-un loc unde as putea manca non stop carne daca as dori fara probleme, eu am optat insa pt vegetarianism deocamdata lacto, ouale nu le mai prea tolerez, fara peste insa imi este tare greu si nici la branzeturi nu cred ca as putea renunta in totalitate pe timp indelungat, am citit tot ce se poate pe aceasta tema, sunt in cautarea a noi informatii, de aceea am dat curs intrarii in dialog cu cei ce agreaza tipul asta de alimentatie, sunt multe de spus, de intrebat, astept si alte pareri, numai bine.
0
26-08-2010, ora 13:17
danubia
Nu este medic/terapeut
danubia
..si am uitat ceva foarte important! indemnul de a va conecta la postul de televiziune alfa omega, aste un miracol media!
0
26-08-2010, ora 14:57
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Tocmai am dat un raspuns la un subiect cu poliartrita, parca ati scris si pe acolo !

Prefer Trinitas TV, multumesc ! :)
0
26-08-2010, ora 16:13
danubia
Nu este medic/terapeut
danubia
am scris pe mai multe subiecte, ca si dvs, cat priveste televiziunea pe care v-o recomandam e.."take it or leave it", la cat mai multe vegetale, sanatate!
0
26-08-2010, ora 21:37
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Scuze, cred nu m-am exprimat eu clar ! Nu stiam daca sunteti aceeiasi persoana, atata tot ! Am citit in graba subiectul respectiv ! Nu cred ca e cazul sa va suparati pe mine pt ce v-au spus altii !

Cat despre televiziune, e o chestie mai mult de gust dar nu ajuta esential ! " Verba volant scripta manent !"
Eu v-am recomandat ceva scris si anume calendarul ! Ca masura si o oarecare disciplina alimentara ! Cam asta era ideea pe care am vrut sa o transmit !

Multa sanatate !
0
05-09-2010, ora 13:55
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
d Stevens

Sa intoarcem spatele la consumul de carne cruda, pentru un vegetarian ar putea incerca sa combine intre cele doua opuse(diferenta este;o substanta slaba si o substanta puternica).

Sa nu dam uitarii, sa fim indiferenti de continutul carni vii si continutul carnii modificate(fierbere etc), si sa luam in considerare istoria vieti omului.
0
05-09-2010, ora 14:10
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Ce importanta mare are ALIMENTATIA NATURALA sau HRANA VIE?

Acest consum de hrana fiind nepreparate, netocate, nepresate, nefierte, neprajite adica pe romaneste nemodificate.

Sa nu ocolim ceea ce ne ofera natura;legume, fructe, seminte, carne sau diferite tipuri de carne, inclusiv toate cele nedaunatoare(toxice, nocive, iritante).

Aceasta este singura sursa de hrana de care avem nevoie noi oameni si animalele, aceasta hrana cu energie vitala sau hrana vie, fara sa le modificam, nu-si pierd continutul ei.

Alimentele naturale pot inlocui medicamentele(dupa continutul lor si cantitatea), un antipsihotic de exemplu;cartofi cruzi, fibra de la legume si fructe(microceluloza).

Mare atentie;intre amidon si aminoacizi(fiind o substanta foarte puternica fata de amidon).Atentie pentru cei in tratament medicamentos;reactile adverse intre medicamente si alimentarea naturala.
0
05-09-2010, ora 21:55
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
revin duminica viitoare.
0
05-09-2010, ora 22:48
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Filip uite aici o varianta un pic mai nuantata si diversificata, o sinteza pe scurt a dietei pe baza grupelor sanguine :

"Teoria celor patru grupe sanguine

Totul a inceput odata cu publicarea cartii Eat Right 4 Your Type, care incearca sa ofere solutii nu numai pentru problema pierderii in greutate, cat si pentru una mai larga ca acceptiune: pastrarea starii de sanatate pentru cat mai mult timp.

Conform teoriei Dr. Adamo, grupa de sange determina modul in care corpul nostru metabolizeaza hrana. Un rol foarte important in aceasta teorie este jucat de lectine, proteine prezente in produsele alimentare care au proprietatea de a aglutina si implicit, de a aduce modificari in sange. Acesta, la randul lui contine un anumit tip de antigene, care reactioneaza cu lectinele incompatibile, ducand la aglutinarea celulelor si la instalarea anumitor afectiuni.

Ramanand in aceeasi zona, se pare ca aciditatea stomacului si enzimele digestive se afla intr-o legatura directa cu grupa sanguina. In consecinta, daca am urma o dieta specifica grupei noastre sanguine, corpul va digera mai bine hrana si va absorbi mai eficient nutrientii din mancare. Pe langa faptul ca "rotitele" se vor invarti mai bine, avem si avantajul de a putea scadea in greutate si de a ne mentine, ulterior.


Grupa O - Vanatorul (carnivorul)

Aceasta grupa de sange este prima identificata si se pare ca verii nostrii indepartati o impartaseau. DAdamo crede ca grupa O este grupa sanguina originara si a aparut in urma cu 30 000 de ani. Pentru ca stramosii celor cu grupa O erau vanatori si consumau preponderent carne, dieta celei mai raspandite grupe sanguine se bazeaza in mod special pe proteine.

Prin urmare, proteinele sunt, cu mici exceptii, pe lista buna. La polul opus se afla carbohidratiii si produsele lactate. Dintre carbohidrati, trebuie ocolit cu perseverenta graul, din cauza glutenului pe care il contine. Acesta influenteaza activitatea insulinei, prin urmare scade eficienta metabolismului.

In cazul in care urmezi o cura de slabire, poti incerca sa renunti temporar la orice fel de carbohidrati, insa pe termen lung autorul nu recomanda excluderea anumitor alimente, ci doar limitarea lor.

Inlocuitorii ceva mai inofensivi ai graului in cazul celor cu grupa O este orzul sau secara. O alta indicatie speciala este incurajarea consumului de vitamina K, importanta pentru aceasta grupa deoarece sangele se coaguleaza mai greu, iar vitamina K intareste factorul de coagulare.

Pentru ca aciditatea stomacului este foarte mare, este recomandat consumul fructelor mai putin acide, din categoria prunelor, strugurilor, coacazelor sau curmalelor. Nu este recomandat consumul de cafeina, portocale sau alcool.

O silueta armonioasa poate fi intretinuta cu ajutorul exercitiilor fizice. Consumul dedicat de proteine permite o modelare musculara destul de rapida, mai ales ca cei cu grupa O sunt rezistenti la efort fizic sustinut.


Grupa A - Cultivatorul (vegetarianul)

Urmatoarea aparuta pe "ecrane" este grupa A, o rezultanta a evolutiei. Dupa vanatoare, oamenii si-au creat instrumente si au inceput sa cultive pamantul, diversificandu-si dieta.

Noua alimentatie a dus la aparitia unei noi grupe de sange, modificare care a avut loc cu aproximativ 20 000 de ani in urma. Pentru "carnivorii" care au grupa A, vestile sunt cu nu se poate mai rele. Practic, sistemul lor digestiv si aciditatea slaba a sucului gastric nu le permite sa consume prea multa carne, mai ales daca vorbim de carne rosie.

Conform lui DAdamo, persoanele cu grupa A se pot mentine in forma pentru mult timp cu o dieta vegetariana, bazata in mod special pe consumul de fructe, legume, cereale, la care se adauga un consum moderat de produse lactate.

Pentru a inlocui proteinele din carne, este incurajat consumul de soia. Cei care vor urma aceasta dieta personalizata se vor simti mai bine dupa un timp de la renuntarea la carne, datorita eliminarii toxinelor din organism.

Fructele si legumele trebuie consumate proaspete, insa exista si cateva restrictii la acest capitol: cartofii dulci, rosiile sau varza. Nici lactatele nu sunt foaret agreate, insa sunt recomandate spre consum moderat cele fermentate de genul iaurtului sau kefirului. In orice caz, lactatele degresate sunt preferabile celor grase.

In privinta exercitiilor sportive, cele mai potrivite sunt cele de meditatie, relaxare, linistire. Yoga este o optiune foarte buna in acest sens.


Grupa B - Nomadul (omnivorul)

Aparuta in urma cu 10 000 de ani, grupa B este considerata de DAdamo ca fiind cea mai echilibrata dintre toate, deoarece permite purtatorului ei o dieta echilibrata si diversificata. Este asociata cu un sistem imunitar rezistent si cu un sistem digestiv flexibil.

Acestia pot consuma fara griji cate putin din fiecare: carne, lactate, dar si cereale, fructe si legume.

Invidiate pentru norocul lor, persoanele care au grupa sanguina B sunt libere sa faca mix match-uri alimentare fara sa sufere prea mult. Desigur, nu ma refer la excese, insa se pot bucura fara prea multe griji de alimente apartinand tuturor grupelor alimentare.

Grupa B este singura care incurajeaza fara restrictii consumul produselor lactate.

Cei care au aceasta grupa se pot rasfata cu carne slaba, peste, vanat, legume, oua si produse lactate. O mentiune interesanta: carnea de pui este pe lista de alimente interzise din cauza unei lectine buclucase care favorizeaza accidentele vasculare cerebrale si slabeste sistemul imunitar.

Tot din lista alimentelor interzise: porumbul, graul, alunele, susanul, semintele de floarea soarelui, rosiile.

In ceea ce priveste exercitiile fizice, se pastreaza linia inceputa de alimentatie. Calea de mijloc este cea mai buna pentru cei cu grupa B, prin urmare exercitiile trebuie sa fie moderate ca intensitate si durata si trebuie sa lucreze atat mintea, cat si trupul. Un exemplu foarte bun sunt artele martiale.


Grupa AB - Enigma (echilibrul precar)

Este cea mai recenta grupa principala de sange, aparuta cel mai probabil in urma cu doar 1 000 de ani. Ca si nevoi nutritionale, grupa AB preia cate ceva de la A si de la B, fara a fi neaparat un mijloc intre cele doua.

Poate din cauza ca aparitia sa este inca recenta, iar stabilizarea nu este completa, cei care au grupa AB - destul de rara - nu se pot lauda cu sisteme imunitare puternice.

Pentru ca imprumuta trasaturi de la cele doua grupe de mai sus, se intampla ca in anumite cazuri "informatia" sa se bata cap in cap. Este cazul consumului de carne, pentru ca aciditatea stomacului este scazuta (mostenire de la grupa A), insa in acelasi timp, stomacul este programat sa consume carne (mostenire de la grupa B). Solutia este moderatia, in aceasta privinta.

Printre alimentele benefice se numara: produsele din soia, fructele de mare, pestele oceanic, iaurt, kefir, legumele si fructele proaspete.

Trebuie evitata cafeina si alcoolul, iar nucile, semintele si carnea vor fi consumate moderat.

Exercitiile fizice vor fi slabe ca intensitate, orientate mai degraba catre partea de meditatie si de linistire a spiritului. Ca si in cazul grupei A, yoga este o alternativa buna." - Georgiana Fefea

De aici fiecare se poate orienta usor in alegerea unei diete mai adecvata lui, desi aceasta impartire pe grupe sanguine nu este recunoscuta de toti specialistii in domeniul nutritiei insa decat deloc e mult, mult mai bine asa !

Toate cele bune !
0
11-09-2010, ora 22:29
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Stevens draga.

Incercarea ta si eforturile tale de ascrie atatea randuri, raman ca semn de intrebare.Nu putem sa nu discutam si despre grupele de sange si rolul alimentatiei naturale"Sanatatea e buna dar trebuie putin efort si cautata".

Toti care citim ne dorm cel mai mult sa ne simtim bine si sa fim sanatosi(inclusiv si cei nesuferand de nici o boala psihica).Ce importanta are alimentatia naturala pentru inlocuirea medicamentelor;antidepresivelor, antipsihoticele, anxioliticele, etc.
0
11-09-2010, ora 23:03
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Ce importanta are"Alimentatia Artificiala"adica mai pe intelesul nostru modificate;fierbere, prajire, congelare, tocate, conservate, etc.Aceasta alimentatie de origine vegetala sau carnivora se mai numeste si hrana sfinta si a nemurire(referind la mitul biblic).

Aceasta alimentatie ocupa un loc foarte important in alimentatia omului de zi cu zi.Sa stim mai multe ce se intimpla prin modificare;isi pierd continutul lor cel mai important, saracia substantelornutriente(nu rezista la modificare), aceasta hrana conduce la sfintirea omului, imblinzirea omului(oaia domnului).

Hrana aceasta este consumata cu strictete de crestin cu motivul de a nu se imbolnavi, dupa o consumare severa a hranei de tip CRI;conduce la slabirea fortei fizice si fortei psihice(depresii, tulburari psihice, etc).
Nu va sfatuiesc sa evitati acest tip de mincare(urmarim experimentul biblic cu trairea vesnica).

IMPORTANT;tipul acest de hrana"In cel mai fericit caz"ne ofera satisfactia gustului, iar pentru alti si mirosului si imagini.Sa vedem dac vom ajunge peste cateva mii de ani sa traim vesni(transformarea trupului elastic treptat spre un trup dur atomic).
0
15-09-2010, ora 23:58
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
multumesc de confirmare.
0
16-09-2010, ora 00:01
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
reintilnire pe duminica cu toti cei interesati"VEGETARIAN-CARNIVOR"
0
16-09-2010, ora 20:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hello!

Hahaha, eu am grupa sanguină BIII, Rh negativ, deci sunt un omnivor nomad :)))))))
Mulţumesc, d-nule Stevens.



Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
P.S. - Eu optez pentru alimentaţia ortomoleculară, cea care asigură nutrienţii "ceruţi" de celule, dar nu am timp să mă hrănesc cu o astfel de alimentaţie, astfel că, din păcate, mănânc strict când pot, cum pot, cât pot, dacă pot şi ce pot.
0
18-09-2010, ora 22:32
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Draga Nick

Interesant ca optezi pentru alimentatia naturala, o alimentatie corecta.Cu toti ne dorim o reintoarcere la alimentatia naturala(care sa pierdut de multi ani).Cu toti simtim acele lipsuri nutritive, de a ne insanatosi si in cel mai important caz sa ne mentinem sanatosi.Ceea ce ne lipsesc enorm;amidon, aminoacizi, vitaminele, mineralele, enzimele, acizi grasi, tot ceea ce contine hrana vie si proaspata(de ce proaspata?ele in timp se autodistrug).
0
08-10-2010, ora 21:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Filip,

După cum bine aţi observat şi dvs., de foarte multe ori ne-am intersectat pe acest forum, în sensul că am postat mesaje în cadrul aceloraşi topicuri, printre altele, tocmai de aceea mi-a fost imposibil să nu remarc faptul că, din păcate, în ultimul interval de timp, comportamentul dvs. s-a denaturat destul de mult, cel puţin în aparenţă.
Vă rog foarte frumos să NU mai postaţi mesaje care conţin cuvinte/informaţii licenţioase (care încalcă regulile bunei-cuviinţe şi ale moralei), ca de altfel nici poze indecente la avatar. Eu v-am considerat un om cu bun-simţ, nu altceva (vă consider în continuare şi vă găsesc circumstanţe atenuante). Vă rog!
În rest..., toate cele bune.



Cu respect,
Nick
0
09-10-2010, ora 13:25
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
buna

In seara trecuta am primit anumite mesajede la Nick, etc., aceste reclamatii de la aceti insistenti abonati forumului(mi-a anulat contul, acu e bn).

Aceste mesaje ne are nimic dea a face cu contul meu Romedic(vreti sa scapati de mine?)Administratorul a pus ochi sau urmareste(mecanism psihopatic) pe unul si il restrictioneaza dupa L F romedic.

Ne pare rau sa auzim chestii de barfa in alte postari si alte subiecte, (aceasta persoana ce mananca crud si da sfaturi la alti), se observa bunul simt si educatia crestina ce a primito(la ortodoxi mai rar asa ceva), sa vezi la catolici?
0
09-10-2010, ora 17:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Filip,

În seara trecută NU aţi primit anumite mesaje de la mine, ci aţi primit doar un mesaj, pe care l-am postat în cadrul unui topic deschis de către dvs. (v-am rugat amiabil să vă corectaţi comportamentul!).
Eu NU v-am reclamat niciodată la administrator, dar pe viitor nu voi ezita să o fac, dacă veţi continua să vă comportaţi imoral (în toată existenţa mea de pe acest forum, nu am făcut decât maxim 10 reclamaţii, iar dvs. (încă)nu v-aţi numărat printre ele).
Administratorul acestui forum este o persoană foarte abilă, investită fiind cu dreptul deplin de a selecţiona şi bloca diferite conturi gestionate de diferite persoane, care depăşesc limita de demarcaţie a normalităţii mentalo-psihice. NU este administratorul de vină că dvs. v-aţi pus o poză cu un individ dezbrăcat total, la avatar, instigând oamenii la imoralitate, mai mult sau mai puţin direct, cum de altfel nu este nici de vină că dvs. ofensaţi anumite persoane perfect libere să vă reclame (persoanele care v-au reclamat, cu siguranţă au dorit să vă facă un bine).
_
Eu NU sunt un abonat insistent al acestui forum, NU vreau să scap de dvs., NU vă bârfesc şi nici nu mănânc alimente netratate termic!!!
Singura afirmaţie reală, din cadrul posting-ului dvs. de mai sus, este cea conform căreia eu dau sfaturi altor persoane, atât, în rest..., ca de obicei, aţi scris confabulaţii pe care chiar le credeţi. Păcat!
_
În altă ordine de idei, făcând abstracţie de ieşirile dvs. din normalitate, sunteţi o fiinţă minunată, aşa cum sunt toate fiinţele. Dumnezeu să vă binecuvânteze!



Cu respect,
Mister Nick
P.S. - Am descoperit în mod întâmplător mesajul dvs., d-nule Filip. Iniţial nu am vrut să vă ofer niciun reply, pentru că ştiu foarte bine că nu doriţi şi nu puteţi să înţelegeţi anumite aspecte, din cauza condiţiei medicale de care suferiţi, dar m-am răzgândit. Sper că veţi face un efort susţinut pentru a înţelege!
0
16-10-2010, ora 15:33
daria popescu
Nu este medic/terapeut
daria popescu
Domnul Nick

Nu putem sa-l acuzam la niste chestii de drept ignorante, dar a facut si lucruri bune, a scris multe pentru ajuta unele persoane, eu nu cred ca facuto ca nu are ce face.
0
16-10-2010, ora 15:37
daria popescu
Nu este medic/terapeut
daria popescu
Domnule Filip

Sunt interesanta sa cunosc mai multe despre regimul alimentar care sa inlocuiasca medicamentele, vreau cat mai natural si fara coloranti sau alte conservante, daca poti sa-mi fii de ajutor o sa-ti multumesc mult.

Un pupic.
0
16-10-2010, ora 22:10
daria popescu
Nu este medic/terapeut
daria popescu
Domnule Filip.

Dumnezeu isi cauta alesi lui prin care sa lucreze, poti fi tu, poate fi el, chiar pot fi eu, Dumnezeu iti da cuvint sa ajuti pe cei in suferinta, prin celede el, din natura, cu asta sunt deacord cu tine Alimentarea naturala, ioan Botezatorul cu ce se hranea?cu insecte, cu verdeturi, dece se adaptat la singuratate.
0
20-10-2010, ora 09:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Popescu D., eu nu l-am acuzat pe d-nul Filip de nimic şi nici nu am spus că nu a făcut lucruri bune, Doamne fereşte.
Vă rog să scrieţi mai coerent, dacă doriţi ca mesajele dvs. să fie expresive şi să fie corect înţelese. Mulţumesc!


Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
P.S. - Paradoxul este că d-nul Filip m-a acuzat pe mine de foarte multe ori, dar nu l-am luat în seamă, din vari motive. Numai bine!
0
20-10-2010, ora 09:19
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Domnule Nick,
cu tot respectul pentru toti cei care sufera de tulburari psihice, eu cred ca exista, in cazul acestei doamne/domnisoare, ca si in cazul lui Marius, o tulburare de scris, de grafica, de vorbire in general, care urmeaza fidel firul gandirii ei.De aceea, mi-am permis sa vansez ideea ca Popescu Daria este un alter ego al lui Filip Marius...Crdeti-ma, nu vreau sa par amuzant sau caustic.E doar o constatare.
0
20-10-2010, ora 11:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Pulberedestele,

Cu tot respectul pentru oamenii suferinzi de tulburări mentalo-psihice, vă aprob.
D-ra/d-na Popescu D., cel puţin în aparenţă, prezintă semnalmentele parţiale ale unei tulburări de limbaj scris, tocmai de aceea aţi afirmat că dânsa este alter ego-ul d-nului Filip, prin alter ego înţelegându-se un al doilea eu, o persoană care se aseamănă întru totul cu alta, încât i se poate substitui, dar care nu poate/trebuie să i se substituie, în mod obligatoriu. Constatarea dvs. are un grad foarte mare de obiectivitate şi pertinenţă, printre altele.
Şi totuşi, din varii motive mai mult sau mai puţin obiectivo-subiective, unele persoane îşi auto-induc o tulburare de limbaj scris, prin insuficienţa de atenţie şi concentrare cognitivă, aşa cum se mai procedează în ziua de astăzi. Mergând pe acest principiu, eu nu am certitudinea că d-ra/d-na Popescu suferă în realitate de o astfel de tulburare, cum nici dvs. nu (cred că)o aveţi, dar presupunerea există, din păcate.
Orice formă de manifestare a unei tulburări de limbaj, exprimată în realitate, ar trebui investigată de către un medic neuro-psihiatru, în mod normal.
_
D-nule Pulberedestele, ştiu că nu doriţi să păreţi hilar, caustic sau eu ştiu ce altceva. Vă vine să credeţi sau nu, de-a lungul timpului, fără a-mi propune, v-am citit suficient de multe posting-uri de pe acest forum, care m-au ajutat să deduc faptul că activitatea dvs., într-o proporţie foarte mare, se rezumă cel puţin la încercarea de a vă ajuta semenii, în măsura în care puteţi şi după volumul de cunoştinţe, să-şi conştientizeze propriile probleme de ordin medical, să apeleze la ajutor specializat, să primească un diagnostic potrivit cu realitatea şi să ia un tratament corespunzător, în limita a ceea ce se poate face din punct de vedere medical şi a ceea ce există. Ştiu că ştiţi ce înseamnă suferinţa, iar acest fapt vă motivează să-i ajutaţi şi pe cei aflaţi în necesitate.
Felicitări şi mult succes în continuare :-)
.
În altă ordine de idei, d-nule Pulberedestele, vă rog să nu-mi mai vorbiţi la persoana a II-a, plural. Eu vă vorbesc aşa pentru că îmi sunteţi superior din multe puncte de vedere şi pentru că aşa îmi face o deosebit de mare plăcere. Mulţumesc pentru înţelegere!



Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu respect,
Nick
0
21-10-2010, ora 23:49
daria popescu
Nu este medic/terapeut
daria popescu
Domnul Nick, o sa-mi corectezi propozitiile, sa stiti mai multe despre mine;eu nu-l cunosc pe Filip, doar am citit postarile lui, si am ramas fascinanta de forumul Vegetarian Carnivor, eu cred ca Dumnezeu lucreaza intr-un mod minunat si prin oameni, as vrea sa schimb medicatia in regim alimentar natural.
Biblia ne spune despre Ioan Botezatorul, ce era hrana lui, retragerea lui in padure, probleme psihice au fost intotdeauna.Sa ne aplecam inaintea Tatalui si sa plingem pentru iertarea pacatelor, El ne va asculta, El ne va mangaia, El ne va ierta si vrea ca in continuarie sa luptam cu pacatele.
0
22-10-2010, ora 08:21
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Nick,
iti multumesc si aici pentru cuvintele frumoase, apropae ca am ramas fara cuvinte!Am trimis si un mesaj privat in care iti spun mai multe...
Daria,
eu zic sa continui cu tratamentul medicamentos, inca nu-mi dau seama ce probleme ai, daca ele sunt doar de cognitie, avand aici in vedere atentia si mai ales atentia concentrata, sau daca e vorba de altceva.Nu sunt un ghicitor in stele...E drept, unele tulburari trec prin evolutie naturala, altele nu.Ma ingrijoreaza insa ca dupa ce atatia oameni ti-au scris pe forum tu ramai cantonata intr-o fascinatie mistica si nu gasesti alte cuvinte, decat niste locuri comune ale bigotismului.Sa stii ca viata in pustietate nu e accesibila oricui, asa ca exemplul tau nu mi se pare elocvent.Noi suntem doar niste umili oameni, e adevarat, ai lui Dumnezeu, dar oameni care nu au vocatie religioasa in cel mai strict sens al cuvantului(as zice fara sa incerc sa influentez sentimentele cuiva, ca Nick ar avea aceasta inclinatie, aceasta vocatie, dovada fiind faptul ca este student la Teologie).
In concluzie, draga Daria, lasa-l pe Filip Marius in pace si apleaca putin urechea la sfaturile celor de aici, sunt oameni care au trecut prin multe si care stiu multe.Daca vrei neaparat un sfat nutritionist competent, apeleaza la un medic nutritionist, e tot ce pot sa-ti spun, cu precizarea ca disfunctiile de la nivelul neuroreceptorilor sunt prea fine pentru a putea fi reglate grosier.Mai reflecteaza!
Adaugă un comentariu / răspuns
32 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul