Viata sexuala - mai putina placere, mai multe griji

01-08-2013
29andreea
Nu este medic/terapeut
29andreea
Buna ziua!Nu scriu aceste cateva randuri, neaparat, in numele meu.Dar din toate intrebarile de aici, si din capul meu, am constatat ca odata cu evolutia tehnologiei, cu aparitia miilor de metode contraceptive, femeile sunt mai ingrijorate decat atunci cand nu exista nicio metoda contraceptiva, ci doar mituri babesti.
Eu ma protejez, dar nu pot spune ca nu imi fac griji.Dar, cateodata ma gandesc ca femeile au ajuns sa creada ca pot ramane insacinate prin doar simpla atingere a unei maini in zona genitala.
Stiu ca pentru a ramane insarcinata este nevoie de jet puternit de sperma in interiorul vaginului.Sau macar sperma.Atunci ai avea de ce sa-ti faci griji.
Stiu ca acel lichid al barbatului, ce apare inainte de ejaculare, poate contine spermatozoizi.Dar nu am auzit niciodata un caz de insarcinare fara ejaculare in interior. Majoritatea spermatozoizilor din lichid sunt morti(sau..toti), iar acestia pot exista doar in anumite circumstante. Unele femei se chinuie sa ramana insarcinate, iar lucrul asta mi se pare mai greu de realizat fara sperma, multa sperma vizibila si pierduta in interiorul tau, fara cale de intoarcere :))).Inainte femeile foloseau metoda calendarului, iar daca o foloseau bine, inafara de anumite boli(ceea ce este un lucru grav), nu ramaneau insarcinate.
In fine, ceea ce am vrut eu sa spun este ca..poate paranoia si nebunia a pus stapanire pe noi si nu putem sa ne bucuram indeajuns in viata sexuala.Daca suntem precaute, daca folosim metode contraceptive, daca ne-a venit ciclul(este si dilema asta, cu sarcina peste ciclu), daca ne calculam, pe deasupra, si perioada fertila, noi tot credem ca suntem insarcinate.Sincer...nu mai stiu care era scopul subiectului meu..Sunt doar nelamuriri prin care am trecut si cateodata mai trec si eu, si alte zeci de prietene de-ale mele.O zi buna va doresc!
16 comentarii
0
01-08-2013, ora 14:25
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Rezolvarea e simpla: INFORMAREA SI EDUCATIA SEXUALA. Care la noi, contrar a ceea ce crezi, a ramas in faza de mituri si babisme si tabuuri. 80% din femeile tinere active sexual considera ca prima zi din ciclu e cea in care ti-a trecut menstruatia, iar controlul la ginceolog e o rusine.
Cand esti sigura de ceva, nu mai ai temeri. Cand bajbai, normal ca incertitudinea da stres.
Si mai trebuie sa ai langa tine un barbat, nu un gibon care ejaculeaza unde apuca, cum ii vine. Sa comunice cu femeia lui, sa o intrebe cum ii e bine si amandoi sa creeze satisfactie, in siguranta.
Suntem, dupa cum arata statisticile niste nespalati si la propriu si la figurat. Scuze, dar fiind mai in domeniu de ani de zile, asta e concluzia. La scoala se mai face educatie sexuala si de cuplu, dar acasa toata educatia e: daca imi vii cu burta la gura te omor si sexul e un pacat!
E cazul sa ne demitizam si sa punem sapunul pe noi.
0
02-08-2013, ora 00:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ 29andreea

Dar ti-a trecut prin minte vreodata ca viata sexuala ti-a fost daruita de Dumnezeu tocmai, ca sa nasti si ca sa devii mama ?

P.S. 1: "Ascultă: mama este un candelabru cu foarte multe braţe. Cu fiecare copil născut de ea mama sporeşte în lumină cu câte o candelă aprinsă de iubire. Dacă nu eşti încă mamă şi ai refuzat să ai copii, înseamnă să refuzi să iubeşti. Vrei sa fii candelabru fără lumină sau stâlp cufundat în întuneric ? Dar nu eşti făcută ca să urăşti, ci ca să te aprinzi de iubire şi ca să naşti iubirea. Copilul este un mare dar de la Dumnezeu. Noi toţi suntem slugi ale lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu vrea să îţi dea un dar preţios de ce îl refuzi ? Nu-ţi e frică oare să refuzi ?
Tu ai vrea să Îl înşeli pe Dumnezeu care te-a făcut aşa cum eşti acum şi cauţi îmbrăţisându-ţi bărbatul să furi plăcerea fără să-ţi primeşti sămânţa, ca să rodeşti darul lui Dumnezeu."
P.S. 2: Alegerile pe care noi le facem in necunostinta de cauza la tinerete, draga Andreea, te asigur ca ne vor afecta viata noastra de mai tarziu in multe feluri: pe planul sanatatii, pe plan financiar, pierderi mari de bunuri de bani, boli care apar din senin si necesita operatii costisitoare etc. Noi le comitem cu buna stiinta, noi vom fi cele care vom raspunde mai tarziu. Citeste pe parintele Arsenie Boca daca ai ocazia. Cu anumite gesturi si fapte pe care le faci acum iti construiesti o viata ulterioara. Si tocmai atunci cand crezi ca esti tanara, frumoasa, plina de viata si esti sigura ca nu ti se poate intampla nimic apar probleme... de genul carora poate ca le-ai deschis uneori de curiozitate pe prima pagina dn Forum. Ti-ai pus vreodata problema acele probleme de ce apar ?

Unor prieteni de familie in jur de 60 de ani, cu un singur copil, le-a ars cu totul casa pe care o mostenisera la munte de la parinti, fara ca sa fie cineva acolo. Pe langa asta au trebuit sa dea vreo 20 de milioane ca sa curete terenul, pentru ca asa au fost obligati de Primarie pentru ca acel loc sa nu devina focar de infectie. Ei traiesc numai din pensia doamnei care pe la varsta de 40 a si facut un diabet. Face insulina de 4 ori pe zi.
Anterior acestui eveniment si-au pierdut o alta casa intr-un cartier foarte bun din Bucuresti, o casa pe care o cumparasera si care nu fusese nationalizata. Au fost dati afara din casa, cu executare silita si nu au mai ramas decat cu o veioza din tot ce stransesera de-a lungul vietii.

Asta e o mini poveste de viata a unei familii. Uita-te in jurul tau si analizeaza viata carei familii doresti tu.
Normal ca majoritatea mamelor sau bunicilor noastre au facut avorturi sau nu au facut copii prin diferite metode.
Analizeaza un pic viata lor si vezi daca te incanta.

Esti foarte tanara acum Probabil ai undeva intre 20 si 30 de ani.
Gandeste-te bine pentru ca s-ar putea ca la un moment dat viata ta sa inceapa sa se asemene cu a lor.

Stiu ca nu te asteptai la acest Reply dar mi-am luat cateva minute din viata ca sa iti ofer mai multe date ale problemei. Pentru ca aceasta chestiune la care te referi tu si majoritatea celor care trec prin ce treci tu (daca ati trai in curatie, desigur ca nimeni nu ar mai suferi de nimic si nici nu ar trebui sa cunoasca cate in luna si in stele despre atatea mijloace; basca sa se deregleze hormonal cu unele dintre ele) are un spectru mai larg. Un spectru cu ale carui trasaturi omul nu se comporta decat dupa ce "o comite".

Astept Pink Freud cu mult interes sa ma zugravesti in toate culorile curcubeului dar te rog, de data asta sa aduci si argumente solide.
E adevarat ca e extraordinar de greu sa traiesti o viata in curatie cand ofertele din jur sunt supertentante, din punct de vedere al fiecarui simt cu care suntem inzestrati.
Insa motivul pentru care am scris aceasta postare este ca: de asta depinde viata noastra de mai tarziu.
Sa nu zicem atunci cand intram la ananghie, din orice punct de vedere, fie boal, fie saracie, etc.: "Nu am stiut. Nu mi-a zis nimeni. Nu am primit o asemenea educatie. Daca stiam, nu faceam."
0
02-08-2013, ora 13:39
29andreea
Nu este medic/terapeut
29andreea
Draga Clara, sunt foarte credincioasa de felul meu.Stiu de parintele Arsenie Boca si de minunile si invataturile lui, stiu despre urmarile placerii trupesti inainte de casatorie, stiu.Iti multumesc pentru tot ce ai scris si pentru atentia pe care mi-ai acordat-o.
Tin sa zic ca am 18 ani, nu intre 20 si 30.Pasul asta l-am facut foarte greu si l-am facut cu cap, fata de alte fete, prietene, cunostinte.Eu am considerat ca aceasta dorinta este fireasca si am avut si am incredere in partenerul meu.Nu o sa stau sa explic legatura spirituala ce simt c-o am cu el si de ce am ales sa fac asta.
Nici eu nu sunt de acord cu avortul.Doar incerc sa strang cat mai multe informatii utile pentru mine.Fiecare are mentalitatea lui, gandeste in felul sau.Sper ca nu te-am ofensat in niciun fel.
Multumesc!
0
02-08-2013, ora 17:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ 29andreea

Esti foarte tanara.
Sa fii sanatoasa !
Asigura-te cel putin ca acest baiat este si te priveste ca pe viitoarea lui sotie, adica isi doreste o familie cu tine.
M-as intrista sa aflu ca fetele care scriu pe acest Forum sufera mai apoi din dragoste.
Gandeste bine inainte sa mai faci dragoste cu el daca el este persoana cu care tu crezi ca poti trai toata viata si daca el doresti sa fie tatal copiilor tai. Daca nu, sa stii ca nu merita. Pe acela care va fi capul familiei tale trebuie sa incerci sa il gasesti.

Ma bucur cand intalnesc tineri care sunt legati de credinta si de Dumnezeu.

Steriletul si anticonceptionalele nu ti le recomand deoarece provoaca avorturi timpurii.
Sa faci Paraclisul Maicii Domnului si sa o rogi sa te indrume ea in viata, in toate hotararile pe care le iei.
0
02-08-2013, ora 21:49
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
@Clara,

Unde, in Noul Testament scrie ca sexul este un pacat?
Nu imi scrie pagini despre sexul inainte de casatorie, de sexul in timpul sarcinii, de argumente patristice. Ci de ce a spus Hristos. Daca tot avem un dialog, regula lui este sa discutam in aceeasi paradigma, pe baza de rationamente valide.


Multumesc!
0
02-08-2013, ora 23:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Pink Freud

Daca nu era pacat facea si Hristos (necasatorit fiind).
Modelul nostru este Hristos, stii foarte bine.

Iisus a zis in Noul Testament sa pazim poruncile.
Iar una dintre ele zica ca "sa nu fi desfranat".
Sexul in afara casatoriei se traduce in termeni religiosi cu desfranare.
Termen care si mie imi suna extrem de urat.

Acum gandeste-te si invers.
Putea sa fie data o recomadare de genul: puteti sa luati femeile sau barbatii la rand ?
Adica sa fii fidela unui singur partener (cum se obisnuieste; cred) apoi, daca te desparti de el, sa fii fidela urmatorului si tot asa.
Nu cred ca daca minunea asta nu era pacat s-ar fi putut da asa ceva.

Acum se stie ca legile lui Dumnezeu sunt date in folosul oamenilor si nu in detrimentul lor.
Eu nu ma gandesc "aoleu, am pacatuit" sau "uite pe vecinul ca pacatuieste".
Treaba asta se numeste "a judeca pe cineva" si oricum e la nivel primar.

Pe mine nu ma intereseaza decat ca persoana care face "pacatul" sa nu sufere ulterior din cauza ca pacatele se platesc in aceasta viata, in caz ca vrei sa dobandesti mantuirea.
Interesul meu nu e sa judec. Nu de asta mi-am rupt din timp sa raspund, ca si copilului meu.
Mi-e teama ca acea persoana sa nu sufere intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat pentru pacatele respective.
De obicei pentru avorturi am vazut ca se intampla incercari foarte grele in familiie care au facut asa ceva si nu fac nimic ca sa rascumpere aceste greseli.

Ia si tu persoane din familie, pentru ca ai o varsta si cunosti evolutia, si vezi ce s-a intamplat cu persoanele de-a lungul timpului. Nu e necesar sa se imbolnaveasca numai sotia, de ex, poate sa se imbolnaveasca oricine din familie si sotia sa poarte tot greul.

Tu crezi ca eu sunt de acord in conditiile in care eu am respectat aceasta regula cu sotul meu, am avut relatii numai dupa casatoria religioasa si m-am trezit (din punctul meu de vedere) ca suntem incompatibili sexual ?
0
03-08-2013, ora 00:24
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Deci n-ai gasit nici macar un exemplu in NT in care "alipirea" sa fie considerata un pacat.Ma mir, ca este cel mai dezbatut subiect, pacat adus in discutie.

Si asta cu "daca nu era un pacat" o facea si Iisus suna...stii si tu cum, nu mai comentez, ca mi-e jena. E ca si cum ai spune ca Iisus n-a mancat inghetata, deci a manca inghetata e un pacat pentru ca e o pofta, pentru ca ne atzatza simturile, pentru ca ne face sa ravnim si ne impiedica de la ganduri mai prihanite etc.Asta nu mai e crestinism.
Asta daca e sa facem caz de logica.
Deci cand vorbesti in numele a ceva, citeste bine, patrunde bine sensul si cauta sa nu te incolonezi unor idei care s-au deformat in milenii. Caci si asta e un pacat, sa schmbi "fie si un cuvant". Scrie in NT.
N-o sa dezbatem teologie, desi nu ne im[piedica nimic. Oricum, credinta e una, frica inoculata e alta. Si zic asta pentru ca te vad mai tematoare de consecinte grele si rele, decat de frumusetea si lumina ce vine din apropierea de spiritualitate. Si cam asta si transmiti: gresiti si o sa aveti boli, o sa se pedepseasca fiica pentru mama, tatal pentru fiu si asa mai departe. iar asta insemana ca esti in spirtul Vechiului testament, dar nu in cuvantul crestin. Sau iar trebuie sa citim NT daca vrem sa ne asiguram ca asa este?

2. Spuneai ca nu ai fost maritata dar, ma rog, nu intru eu in intimitatea vietii tale..
Imi pare rau ca ai avut o experienta neplacuta. Si cu atat mai mult ma mira ca propovaduiesti sexul exclusiv dupa mariaj desi, repet, in NT nu scrie asta si chiar tu ai trait drama asta. E sadism? E lipsa de compasiune pentru cel ce tb sa-l iubesti ca pe tine insuti? Ti se pare o onoare, o datorie implinita ca ai suferit traind dupa litera si nu dupa spiritul credintei? Iti pare ca un posibil copil nascut dintr-o astefel de cazna a nepotrivirii voastre ar fi fost rodul unei binecuvantari?

Tu ce ai facut? rabzi si in ziua de azi alaturi de un om pe care il nefericesti si te nefericeste? Iti lasi sotul sa preacurveasca cu altele? Ati divortat si nu vei mai avea alt barbat? Nu iti par astea variante mai meschine si mai rele decat acela de a cunoaste un om si din iubire si potrivire sa ajungi la a vrea sa stai alturi de el o viata?

3. Eu nu zic nici ca e bine, nici ca e rau, eu zic mereu ca omul e dator sa se informeze, sa aleaga in cunostinta de cauza etc. Si pana una alta vad ca e singura cale de a ne respecta si trai cat mai curat.

Cu aceleasi ganduri pasnice te resalut.
0
03-08-2013, ora 00:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Pink Freud

Desfranare inseamna sa faci sex cu altcineva decat cu sotul tau.
Asta e foarte clar.
0
03-08-2013, ora 00:33
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Si tu cum ai rezolvat nepotrivirea cu sotul tau?
0
03-08-2013, ora 00:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Maine caut si o sa iti zic Pilda din Noul Testament unde scrie ca sa faci sex cu altcineva decat cu sotul e pacat.
Ok ?
Da, se mentioneaza.
Nu le stiu nici eu pe dinafara.

Te salut si eu si iti doresc o noapte cu pace.
0
03-08-2013, ora 00:41
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Tu cum ai rezolvat cu nepotrivirea?
Lasa citatele ca le stiu si eu.
0
03-08-2013, ora 20:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Pink Freud

o bucatica din Convorbirea lui Iisus cu femeia samarineanca

Iisus a zis: mergi si cheama pe barbatul tau si vino aici.
Femeia a raspuns si a zis: N-am barbat.
Iisus i-a zis: bine ai zis ca n-ai barbat, ca 5 barbati ai avut si cel pe care il ai acum nu-ti este barbat.

De Ma iubiti, paziti poruncile mele.
Cel ce are poruncile mele si le pazeste, acela este care Ma iubeste; iar cel ce Ma iubeste pe Mine va fi iubit de catre Tatal Meu si-L voi iubi si eu si Ma voi arata lui.

Daca paziti poruncile Mele, veti ramane intru iubirea mea, dupa cum si eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman intru iubirea Lui.
0
04-08-2013, ora 13:27
29andreea
Nu este medic/terapeut
29andreea
Imi pare rau ca am provocat aceasta "disputa".
Religia este un subiect prea sensibil pentru a fi discutat pe un topic cu "Sunt gravida?".Cum am mai spus, si eu sunt credincioasa, dar atata timp cat iubesti pe cineva, in adevaratul sens al cuvantului si nu in sensul pueril si infantil si ai o varsta decenta, poti sa-ti incepi viata sexuala.Este un lucru firesc, pe care corpul il cere.
Normal ca as fi vrut mai intai sa port rochia alba si sa spun 'da' in biserica.Dar traim in alte trimpuri...
Cand iubesti, nimic nu pare gresit.Doar am vrut sa ma informez mai mult.
O zi buna!
0
04-08-2013, ora 15:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ 29andreea

Pe un alt topic o doamna de 52 de ani, foarte maltratata de sot in familia ei, pleaca in Italia sa munceasca si are o relatie sentimentala cu un domn italian timp de o luna, doua.
Dupa care domnul italian se razgandeste.
Doamna vine acasa, face un soc emotional si dezvolta o tulburare psihica foarte grava (posibil un inceput de schizofrenie).

Te rog sa analizezi acest caz. As vrea tare mult sa aud si eu parerea unei tinere de 18 ani.
Cum se vindeca doamna ? Ce ai sfatui-o tu la varsta ta frageda, cu inteligenta si experienta de acum ?


P.S.: Care sunt motivele greutatilor cu care noi ne confruntam ?
Pacatele.
Este strict necesar sa cunoastem cauzele greutatilor de care ne izbim, ale nenorocirilor care ne tulbura pacea si linistea personala si a celor dragi.
Care sunt pacatele care alunga Duhul lui Dumnezeu din inima noastra, si din sufletul nostru, si din viata noastra, si din casa noastra, si din familia noastra.
Uitati care sunt cele mai mari pacate, dragii mei.

1. curvia
2. concubinajul
3. nunta paganeasca
4. ferirea de copii
5. avortul
6. preacurvia
7. indiferenta fata de suflet (a nu merge la biserica, a nu posti, a nu te ruga, a nu te spovedi, a fuma, a bea etc)

* extras dintr-o conferinta tinuta de parintele Serafim Badila
0
06-08-2013, ora 13:40
29andreea
Nu este medic/terapeut
29andreea
Nu sunt in stare sa dau niciun sfat unei femei de 52 de ani cu astfel de probleme, atata timp cat eu cer sfaturi.Imi pare rau ca v-am ofensat cu gandirea mea.
Cautam cu totul si cu totul altceva, nu sa fiu luata la socoteala.
Va multumesc!
0
06-08-2013, ora 23:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ 29andreea

Nu iau la socoteala pe nimeni, ca oricum mi-as pierde timpul, si mai rau, m-ar luat la socoteala Dumnezeu pe mine. Mie mi-e frica de mania lui Dumnezeu.

Ti-am aratat doar ce ti se poate intampla daca o iei de la varsta aceasta sau de la oricare alta varsta pe o carare gresita.

Dumnezeu ti-a dat minte, Dumnezeu ti-a dat ratiune, Dumnezeu ti-a dat inteligenta, Dumnezeu ti-a dat discernere, Dumnezeu ti-a dat capacitatea de a alege. In schimb, liberul arbitru il folosesti tu.

Focul te frige, Daca ai sarit in el, e responsabilitatea ta. Apa te-neaca daca nu stii sa inoti. Daca sari in ea, e responsabilitatea ta. Glontele te-mpusca. E responsabilitatea ta daca ai apasat tragaciul. Otrava te omoara. E responsabilitatea ta ca ai inghitit-o. Nu e treaba lui Dumnezeu.

Fa cum crezi tu ca e mai bine pentru tine, pentru viitorul familiei tale, al viitorilor tai copii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Cum poate fi îmbunătățit libidoul sexual feminin
  • Viața sexuală la vârsta a treia
  • Orgasmul uscat
  • Meta-analiză: Sexul înainte de o competiție sportivă nu afectează negativ performanța
  • Sex vs. Gen - Care e diferența dintre cei doi termeni?
  • Tipuri de orgasme
  •