visez treaz

06-10-2008
d|d|
Nu este medic/terapeut
d|d|
Am sa va spun de la inceput ca lucrez la un loc de munca unde se cere sa-mi fac testare psihologica anuala.
Asa am ajuns sa mi se spuna pentru prima oara si singura data ca imi fac griji prea multe pentru ce cred altii despre mine.Nu neg asta, dar eu zic ca am ceva mai grav.Pur si simplu nu sunt concentrat la ce fac 99% din timp.Ma uit acum cum scriu, imi vad mainile si parca nu-s ale mele.Tot ce fac pare robotic;imi place sa stau la televizor, la calculator, sa nu vorbesc cu nimeni in lumea reala.Uit(sau mai bine zis nu-s atent...) si am certuri cu sotia pe seama asta.Asa sunt de mult timp, dar, acum, la 29 ani parca este mai greu.Sunt insurat, am un copil si nu-mi dau seama cum reusesc sa par normal.Nu stiu ce sa mai zic...am avut o copilarie trista, luam bataie de la fratele mai mare cu 10 ani decat mine, la scoala nu am fost niciodata prea bun.Astept o parere de inceput si intrebari la care sa raspund.La psiholog nu m-as duce pentru ca as putea sa-mi pierd munca.Totusi, daca trebuie am sa o fac, imi vreau viata inapoi si nimic altceva nu mai conteaza.Va multumesc ca ati avut rabdare sa-mi cititi randurile.
6 comentarii
0
07-10-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Daca locuiesti intr-un oras mic, nu prea sunt sanse sa gasesti nici cabinete particulare de psihologi si nici de psihiatri fara nici un risc asupra slujbei tale. Programeaza-te la un cabinet particular de psihiatrie din alt oras macar sa sti daca temerea ta ca "am ceva mai grav" este justificata sau nu !!
0
07-10-2008, ora 00:00
d|d|
Nu este medic/terapeut
d|d|
Constientizez ceea ce spuneti referitor la medici, "partea buna" este ca locuiesc intr-un oras mare al tarii, dar chiar si asa nu imi simt protejata intimitatea.Sunt pregatit sa discut aici mai intai, sa dau detalii samd.Multumesc de raspuns.
0
07-10-2008, ora 00:00
capricii
Nu este medic/terapeut
capricii
Din pacate doar pe net nu vei primi ceea ce ai tu nevoie, de cineva care sa te asculte si caruia sa-i poti impartasi toate problemele pe care tu zici ca le simti. Eu zic sa-ti iei inima in dinti si sa te duci la un psiholog.Eu cred ca asta te va face sa te simti mai bine :) Pana atunci parerea mea despre descrierea prolemei tale este ca esti un tip ok care isi face prea multe griji :D Permite-ti sa fi imperfect si iubeste-te asa cum esti!
0
08-10-2008, ora 00:00
O mama disperata
Nu este medic/terapeut
O mama disperata
Draga d[d].
Daca doresti un sfat de la cineva avizat, intra pe adresa care o sa ti-o dau mai jos, unde cu siguranta vei primi un raspuns de la d-na doctor Ileana Constantin. Se pare ca este singururul medic psihiatru care raspunde solicitarilor noastre. Pe mine m-a ajutat extraordinar de mult.
http://forum.romedic.ro/prod/episod_psihotic_acut..._rog_sfatul_unui_psihiatru_010839.html
Multa sanatate si curaj. Cu siguranta problemele tale se vor rezolva deoarece nu esti intr-o situatie asa de grava dar, tot medicii sunt cei care te vor ajuta.
0
08-10-2008, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
Da, senzatia asta ca va simtiti "ca un robot", ca nu va recunoasteti miinile (care se numeste depersonalizare), poate face parte din multe lucruri, este imposibil de raspuns doar din citeva rinduri. Nu ar trebui sa va simtiti asa daca totul ar fi in regula, asa ca cei care va spun ca va faceti prea multe griji gresesc. Este posibil sa fie o tulburare de anxietate, sau o tulburare de personalitate fiindca spuneti ca ati fost asa cam mereu, dar acum a devenit mai greu, sau altceva mai serios. Oricum ar fi, chiar va trebuie un consult, 30 de minute cel putin de stat fata in fata cu o persoana care sa inteleaga ce se intimpla cu dv, si mai departe depinde. E posibil sa fie vorba doar de niste psihoterapie, dar e posibil sa fie nevoie si de un tratament medicamentos. Tulburarile de atentie sint secundare problemei dv, care nu stiu inca care este exact, dar din cauza ei nu va puteti concentra. Ar merita sa cereti un consult; v-ar face viata mult mai buna. Daca va duceti la o policlinica privata tot ce vi se cere este numele pentru programare; mai departe, tot ce faceti este sa intrati in cabinet si sa iesiti cu o reteta. Nu prea vad cum ar putea asta sa va afecteze serviciul- nu sinteti obligat sa spuneti nimanui nimic, doar sa aveti grija de dv.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatrie
0
09-10-2008, ora 00:00
d|d|
Nu este medic/terapeut
d|d|
va multumesc pentru raspunsuri, voi reveni cu noutati.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: