Vreau sa ard grasimea de pe abdomen dar pierd doar masa musculara

14-02-2015
gunterlindroos
Nu este medic/terapeut
gunterlindroos
Am 30 ani, 1, 80m, 78 kg si merg la sala de fitness. Obiectivul meu este arderea grasimii de pe abdomen si eliminarea colacilor care ma cuprind de multi ani si care sunt persistenti.
Am incercat mai demult in mai multe randuri un antrenament sever de cardio si o alimentatie slaba in calorii si vreau sa va spun ca ajung sa ma usuc si sa pierd toata masa musculara acumulata, insa grasimea nu se lasa neam.
Se pare ca undeva gresesc.
Dimineata mananc cereale tip Musli, la care mai adaug seminte floarea soarelui crude, migdale si stafide, la pranz (de regula) mananc cateva bucati piept pui, o rosie, castravete, seara niste ciorba si cu salata in care pun toate legumele posibile. Mai iau gustari cu iaurt slab si paine graham. Beau cafea indulcita dimineata, e adevarat. Poate nu fac bine.
Sincer sa fiu nici nu stiu ce sa mai mananc, nu cumva sa depasesc aportul caloric zilnic.
Stiu ca e nevoie de rabdare si sacrificiu pentru rezultate bune, insa am nevoie de cateva sfaturi pentru a porni in directia corecta.
Mutumesc
Gunter Lindroos
1 comentarii
0
23-08-2016, ora 15:09
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

In contextul unei alimentatii deficitare si a unui efort intens, care nu tine insa cont de pragul de rezistenta la efort al organismului respectiv modul in care acesta isi utilizeaza rezervele (glicogenul, grasimile si din pacate proteinele musculare), s-ar putea inregistra in mod paradoxal o crestere a tesutului gras, nu semnificativa, insa suficienta cat sa descurajeze.

Dieta pare a fi hipocalorica din ceea ce mentionati (desi jurnalul alimentar pe o singura zi este de regula irelevant) si deficitara in carbohidrati, respectiv grasimi si de ce nu proteine, desi la o activitate fizica sustinuta necesarul energetic este in jur de 3100 calorii, pentru greutatea si inaltimea dvs. Avand in vedere ca nu ati precizat si cantitatea imi este ft greu sa apreciez ingestia calorica realizata.

Pentru varsta si inaltimea dv. aveti o greutate normala, cel mai probabil modul de dispunere al kilogramelor va ingrijoreaza. Nu este necesara restrictia calorica in aceasta situatie si in nici un caz nu ar trebui sa fie atat de mare in conditiile de efort intens.

Dupa cum ati observat si dvs. pierdeti masa musculara (organismul are nevoie in principal de proteine atat pentru structurile organismului, buna functionare cat si obtinerea energiei si in paralel se pierde si grasimea - dar cu multe sacrificii !!). De asemenea va simtiti epuizat, deoarece organismul functioneaza „pe avarii”: energia lui este alocata pentru realizarea functiilor vitale pentru supravietuire si atat, nu isi permite sa „iroseasca” energia cu greu obtinuta din reciclarea proteinelor proprii pentru a va oferi si o stare de bine.

Consultati un specialist in nutritie (nutritionist-dietetician, medic nutritionist) pentru a va reechilibra dieta. In functie de durata intervalului in care ati tinut acest regim restrictiv, planul alimentar va trebui particularizat pentru a nu induce alte dezechilibre (dieta trebuie adaptata pentru un organism „infometat”, care va avea tendinta sa depoziteze tot, pentru a fi mereu pregatit de situatii in care el nu va mai primi suficienta hrana, cum este si cea de fata... astfel trebuie sa va asigurati ca depoziteaza ce trebuie).

Mai mult decat atat, nu exista slabire doar din anumite zone!! Organismul nu „arde” grasimea de pe abdomen si atat, el utilizeaza grasime din depozite, indiferent de zona, de aceea rezultatele par ca nu mai apar.
In plus, zona abdomenului este „preferata” pentru depunerea grasimii, iar organismul refuza foarte vehement sa renunte la ele.

Concentrati-va pe o alimentatie suficienta si echilibrata cu ajutorul unui specialist si ramaneti activ, dar nu va epuizati. Este posibil sa obtineti efecte total opuse celor dorite de dvs (prin epuizare). Setati-va obiective realiste in ceea ce priveste greutatea dvs. si aspectul fizic pe care doriti sa il obtineti.

Multa sanatate si succes va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Putem reduce grăsimea abdominală în mod specific?
  •