Vreau să îmi înţeleg partenerul - probleme de impotenţă

08-09-2021
Kikiriki Miki
Nu este medic/terapeut
Kikiriki Miki
Doresc să îmi înţeleg partenerul de viaţă legat de impotenţă şi libidou scăzut (are 48 de ani). Am vorbit puţin despre asta, în sfârşit a menţionat, şi urmează să vorbim ceva mai mult în curând. Consider că nu mi-ar strica şi nu ne-ar strică să mă informez despre acest subiect din surse avizate şi care se confruntă cu aceeaşi situaţie.

Deoarece sunt de gen feminin nu pot să înţeleg cum e să vrei să faci dragoste/sex dar să nu poţi. Marea mea întrebare este cum poate substitui un bărbat sexul clasic cu un alt tip de sex? Adica, în momentul când are chef de sex, dar nu poate şi trece peste frustrare, cum îi pot oferi plăcere?

Pe lângă răspunsurile lăsate aici mi-ar plăcea să vorbesc şi în particular. Cred că aş înţelege mai bine.
Mulţumesc anticipat :)
4 comentarii
2
08-09-2021, ora 21:00
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
La 48 de ani e cam din timp cu disfunctiile sexuale ce le are partenerul. Trebue sa va spun ca aceste disfubctii aprar si pre semnalizeaza alte lucruri de sanatate. Anumite boli de inima, AVC, obezitate, diabet si alte evenimente neprvazute. Daca partenerul urmeaza tratament de la psihiatru, tratament de hiprtensiune ori alte tratamente permanebte e normal sa aiba disfuntii. Dumnevoastra nu puteti intelege cum nu mai poate el, dar asa e, datorita proastei vascularizari a zonei sexuale, nu mai apare dorinta, apare frustrarea ca iar mi se intimla si automat vin la pachet cu probleme psihice.
Din fericire sunt tratamente care ajuta, libidou si erectie de lunga durata, dar acesta sunt conditionate de sanatatea ce o are. Medicamentele sunt foarte scumpe si trebuesc recomandate de un, androlog urolog, eventul va trimite la un endocrinolog cu competente sexuale, pt anumite analize.
Acum daca partenerul solicita si alte moduri de a face sex, asta-i din neputinta a normalului si refgiul in ce mai poate sa va satisfaca si pe dvs Deci mergeti cu incredere le medici.
1
08-09-2021, ora 22:00
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Cel mai bine ar fi sa mergeti sa vorbiti cu un psiho-sexolog. Exista multe cauze ale ”impotentei” si doar o evaluare corecta a situatiei poate indica cele mai bune solutii
0
09-09-2021, ora 08:12
Kikiriki Miki
Nu este medic/terapeut
Kikiriki Miki
Mulţunesc pentru răspunsurile prezente şi viitoare.

Întrebarea mea e despre, ce pot face eu practic şi fizic? Prin asta nu mă refer ca eu să citesc mormane de materiale şi să merg la persoanele de specialitate în locul lui. A fost la psiholog. Nu e vorba despre cauze, nu asta mă interesează în subiectul deschis de mine. Nu urmează niciun tratament şi nu suferă de nicio boală. Nu vreau să spun că-i perfect sănătos, clar e ceva cu el.

Încerc să-mi dau seama prin ce trece psihic şi emoţional în general, dar şi-n momentele eşuate de sex. Vreau să învăţ cum să-l susţin la modul general legat de disfuncţie dar şi-n momentele intime. Despre asta este vorba.
0
19-10-2021, ora 12:48
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Un sprijin util in situatia ta e sa te asiguri ca exista o buna comunicare intre voi in privinta obstacolelor ce pot sta in calea intimitatii voastre. Nu rareori se poate intampla ca in fata unui psihosexolog sa apara informatii despre care fie nu stiai fie poate nu le-ai luat suficient in considerare. Asa ca un ajutor ar fi daca ati ajunge impreuna la un psihosexolog.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Kisspeptin - eficient la bărbații cu dorință sexuală scăzută
  • Lipsa excitației - de ce nu mă excit?
  • Să înţelegem libidoul sexual - când scade şi când creşte (şi de ce)
  •