Vreau un sfat, consum alcool de la o varsta frageda

12-12-2018
Andy01
Nu este medic/terapeut
Andy01
Buna ziua, as avea nevoie de un sfat.

Consum alcool de la o varsta fragedea, mereu petreceri cu prietenii si doar la petreceri chiar si acasa fara nici un motiv. In ultimul an am exagerat, am baut zilnic si mult, indiferent daca eram la munca sau acasa mereu aveam ceva alcool in sange. de vreo saptamana ai mei mi-au tinut o predica demna de o lectie de viata si am lasat brusc alcoolu.

Luni seara pe la ora 8 am baut ultimul pahar de vodka si m-am pus in pat, dupa vreo 4 5 ore am inceput sa transpir sa misc intr-una din picioare sa imi fie cald si frig + frisoane, imi venea sa merg in momentul ala la frigider si sa beau inca o gura de vodka sa pot sa dorm pana dimineata linistit insa nu am facut asta, am tras putin de mine dar dupa o ora am inceput sa ma sperii sa simt dureri si palpitatii la inima.. pe la 6 dimineata deja vomitam in ultimul hal..

Luni toata ziua mi-am dorit moartea aproape, am vomitat toata ziua nu mancam am baut doar ceai si tremuram si transpiram intr-una..
Marti noaptea nu am putut sa dorm deloc insa incet incet simteam ca imi revin usor usor.. astazi sunt mai ok dar tot simt nevoia de ceva adica imi lipseste ceva si nu stiu ce.. nu vreau alcool vreau sa fac ceva sa imi revin de tot sa nu ma mai gandesc la asta.. vreau sa treaca o data raul asta si sa pot sa imi reaiu viata in maini sa nu mai stau ca o leguma si sa beau..

Ce credeti ca as putea sa fac in continuare?
3 comentarii
1
12-12-2018, ora 17:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Sunteti in sevraj, adica organismul traieste lipsa alcoolului, cu tot ce decurge de aici. Va mai dura in jur de o saptamana. Incercati sa consumati multe lichide (apa) sa mancati usor (supe, ciorbe) si sa incercati sa luati vitamine din surse sanatoase: legume, fructe, pentru a ajuta la refacerea organismului.
Insa partea cea mai importanta nu este legata de alcool/substanta ci de ceea ce oferea consumul de alcool, adica o anumita.stare. Aceasta este de fapt: "imi lipseste ceva si nu stiu ce".
Aceasta stare, de bine, de bucurie, de implinire etc. poate fi luata si din alte surse. Ganditi-va serios la aceasta perspectiva. Aici este de fapt cheia iesirii din dependenta de alcool. Creierul dumneavoastra a asociat o anume stare cu o anume substanta. Pana nu veti reusi sa-i dati starea pe care o cauta altfel, dependenta de alcool va ramane.
Ganditi-va la viitor, faceti planuri, faceti miscare, tineti-va mintea ocupata cu diverse lucruri care sa va dea sens si directie si sa va ajute "sa va luati viata in maini".
0
12-12-2018, ora 20:45
Andy01
Nu este medic/terapeut
Andy01
Va mulltumesc foarte mult pentru raspuns. o sa fac tot posibilul sa reusesc sa fac tot ce mi-ati spus.
0
26-01-2019, ora 10:30
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Ar fi utila și o evaluare psihiatrica pentru a putea merge mai departe cu stabilirea unei scheme terapeutice
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: