vreau un sfat-insomnii

02-07-2010
ela37
Nu este medic/terapeut
ela37
Sunt o persoana mai anxioasa de felul meu si exagarez lucrurile. Ma puteam controla ziua, dar de curand nu am putut sa dorm noaptea, aveam contractii puternice, saream in somn si cand ma trezeam ma speriam cumplit. La sfatul medicului am luat tranxene de 4 zile ( in unele nopti una de 5 mg, in altele 2 pastile de 5mg).Pot dormi noaptea astfel, dar constat ca dimineata am fata rosie si mi se cojeste. ce as putea sa il inlocuiesc?Am discutat cu medicul si zice sa iau doar una plus extraveral. Nu vreau sa iau 2 pastile diferite. Oare pot sa inlocuiesc cu lexotanil?
19 comentarii
0
02-07-2010, ora 20:31
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Stimata doamna,

sunt de parere ca pendulati intr-un univers al solutiilor absurde.

Sunt si alegeri evident mai sanatoase.
De exemplu optimizarea dietei
*omega 3+vit E daca aveti un deficit -multa lume se afla in aceasta situatie
*alimente alcalinizante + glutamina (este foarte eficienta!!!)
*surse de magneziu
*alimentatie sanatoasa in general

*sau remedii renumite, cum sunt ceaiul verde, turmericul, Bien Dormir cu valeriana (extraveralul are tot valeriana)
*prevenire sedentarism etc

In rest va recomand topicurile din profilul meu, sunt pe acolo niste traduceri foarte utile.

Sanatate!
0
03-07-2010, ora 00:08
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
In plus adaug la cele de mai sus scrise de germont si niste B-uri injectabile si Beta-Caroten.
De asemenea e indicat seara un ceai de tei, mai recomand un pic de sport seara inainte de culcare (1 ora in care sa obositi), eventual o plimbare in aer liber sau jogging, iar camera seara sa fie bine aerisita.

Pentru o simpla insomnie eu unul nu m-as arunca sa prescriu direct hipnotice si deprimante SNC, mai intai e de incercat si alte remedii, iar daca nu dau rezultate, atunci apelam si la medicatie.
0
03-07-2010, ora 00:10
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Hmm, eu m-as fi gandit ca tocmai de aceea nu este indicat sportul seara, creste starea de alerta, implicit cortizolul -insomnia
0
03-07-2010, ora 00:22
lacrimalala
Nu este medic/terapeut
lacrimalala
buna! Am vazut multe comentarii pe acest forum si mi-am luat inima in dinti sa scriu si eu.Sunt de doua saptamani intr-o depresie continua.Am dureri in partea stanga langa stomac, dureri care sunt suportabile, dureaza cateva minute, ma lasa cateva minute apar in timpul noptii, ma plimb prin casa nu stiu ce sa mai fac. AM FACUT GASTRO LA CLUJ, EU SUNT DIN sUCEAVA DAR M-AM GANDIT CA SUNT MEDICI SPECIALISTI LA cLUJ. Am o gastrita eroziva, nisip la rinichi, analizele mi-au iesit toate bune, dar am ramas cu aceleasi dureri. va rog din suflet, indrumati-ma ce pot sa fac, unde sa ma duc? CE INVESTIGATII SAFAC? Mi-e frica sa nu fie pancreasul
0
03-07-2010, ora 08:40
ela37
Nu este medic/terapeut
ela37
Multumesc pentru raspuns. Dar oare cu pastile din plante sa inlocuiesc, ca sa nu am si starile de teama noaptea cand ma trezesc?
0
03-07-2010, ora 09:55
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
ela37, poate-ti va suna cam ciudat, dar toate afectiunile sunt date de prezenta toxinelor.
Citeste despre detoxifiere- toxine - acizi - baze sau alcalin (nu direct acea detoxifiere cu colonixuri si ceaiuri depurative), vei intelege ca toxinele microscopice, usoare sunt directionate sus, deranjand SNC, SNV, concretizat in hipofiza, hipotalamus, s.a.
Dupa detoxifierea cu baze (alcalii), care neutralizeaza toxinele (majoritatea acide), nu vei mai avea nevoie de tratament alopat, doar eventual de ceva tratament naturist tintit pe sistem nervos.
Crede-ma.
0
03-07-2010, ora 14:57
ela37
Nu este medic/terapeut
ela37
O sa incerc. O sa inlocuiesc cu Bine Dormir.Sa vad cum merge.Am citit despre spasmofielie si vad ca multe simptome se potrivesc: ameteli, frisoane, spasme, anxietate, insomnie. Iau calciu cu magneziu.Eu ma stiu si cu un deficit de fier.Medicul de familie mi-a zis sa iau septilin.
0
03-07-2010, ora 15:28
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Doamna ela37
daca aveti in vedere tot ce s-a mentionat in primul post, desigur magneziul asociat cu B-uri, se regleaza multe de la sine, sunt reguli de baza pt o viata sanatoasa.
Am uitat ca omega 3 e mai bun distilat molecular (iau NowFoods), trebuie asociat cu 100 UI /zi vit E.

-
Renuntarea la grau
http://heartscanblog.blogspot.com/2008/06/wheat-withdrawal_23.html
*******************************************************************************************
Dar despre grau?
Nu as fi crezut, dar urmarind acest efect de nenumarate ori, sunt convins ca exista un astfel de fenomen: renuntarea la grau!
Il poti recunoaste in cineva, care inainte a mancat paine si alte alimente ce includ faina fara restrictii, pentru ca apoi sa le elimine. Aceasta are drept urmare apetit crescut de obicei pentru paine, prajituri, fursecuri, oboseala intensa, instabilitate, confuzie mentala, depresie. Simptomele dureaza pana la o saptamana.
Dar deodata, iata! Dependentii de grau, prezinta claritate mentala imbunatatita fata de perioada consumului neingradit. energie imbunatatita, o scadere a apetitului patologic, atitudine pozitiva si desigur, uimitoare pierderi in greutate.
*****************************************************
-

Cu tot respectul pt doamna @Anca Cornea (care se intampla ca mi-a oferit niste remedii excelente):
"toate afectiunile sunt date de prezenta toxinelor. "

este o afirmatie mult prea generala si in ultima instanta inutila. Sigur, sunt de acord ca asigurarea unei rezerve de alcalinitate (prezenta produselor bazice) ofera o multime de avantaje.

http://sanatate.jurnalul.ro/stire-alimentatie-sanatoasa/hiperaciditatea-demineralizeaza-organismul-315123.html
http://sanatate.jurnalul.ro/stire-alimentatie-echilibrata/avantajele-dietei-alcaline-313888.html

Dar cand citesc despre "toxine microscopice, usoare", directionate in "sus", spre SNV (ce acronim e asta??), exact spre hipofiza, spre hipotalamus, manca-ti-as bibliografia ta, ma gandesc sa adun toata formula AS din 10 chioscuri si sa le umplu redactia cu petarde (ca la Craciun!).

"Clopoţeii zdronca zdronca... ţinţi postii neicusorule cu trasura... îţi dai seama..." -DE UNDE PROVINE CITATUL???
0
03-07-2010, ora 17:41
ela37
Nu este medic/terapeut
ela37
E vreun medic pe aici? Cum sa procedez: sa iau pur si simpu in loc de tranxene bien dormir( cu valeriana) sau trebuie redus tranxene la o jumatate. Mentionez ca iau tranxene de 5 zile : in 2 zile de 10 mg si in trei de 5 mg. Ma simt bine noaptea cu tranxene, dar mi-a distrus fata: se iroseste, ma ustura, se cojeste.
0
03-07-2010, ora 19:09
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Ela 37

Problema ta cu somnul"Este cauzata de o afectiune a aparatului respirator", pauzelele de respiratie repetate in timpul somnului, este destul sa nu respir 10 secunde si sa ai atac de panica, te misti brusc, miscari bruste, etc.

Tranxenele sa le schimbi cu alta pastila pentru insomnie(sunt cu sutele).Inca ceva"Posibil sa te ajute ceaiurile pentru dormit"daca nu poti dormi nici de la ceai, ia o pastila, chiar somnifer, sau altceva.
Despre cantitatiile de tranxene, sunt destul de mari, si au efect si urmatoarea zii.
0
03-07-2010, ora 20:22
ela37
Nu este medic/terapeut
ela37
Chiar ma ajuta faptul ca primesc raspuns rapid. Nu sunt mari cantitatile de tranxene.Iau minim:5 mg pe noapte. Doar la nevoie, adica daca ma trezesc peste noapte iau inca 5 mg. Nu cred ca e treaba cu respiratia, desi am rinita crustica. Eu simt niste spasme. Din cauza lor nu pot dormi. Ca somn imi e. Dar nu am starea de relaxare necesara si sar in somn nu pentru ca nu pot respira, ci pentru ca simt niste spasme, ca o incordare. Ma gandeam daca mi s-ar intampla ceva daca iau in loc de tranxene altceva. Adica ceva sevraj, dar ma gandesc ca fiind cantitate mica si doar 5 zile de cand le iau nu cred ca voi avea probleme daca iau un somnifer pe baza de plante.
0
03-07-2010, ora 23:30
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@ela37:
Acum inteleg situatia mai bine, deci te trezesti cu o panica intensa din somn...poate fi un atac de panica nocturn. Acestea apar de obicei datorita unei vieti foarte stresate, se trateaza bine prin psihoterapie.
Nu iti recomand valeriana deoarece in cazurile clinice pe care le-am vazut, aceasta a dat uneori tulburari de ritm cardiac.
Daca e OK cu Tranxene, atunci continua sa il iei; fata nu se decojeste de la acesta, e probabil vreo hipovitaminoza.
Ai vorbit cu medicul daca poate sa iti prescrie un antidepresiv care merge excelent pe anxietate si atacuri de panica, e vorba de Paroxetina cu o doza minima de 20 mg/zi; e mai sigur si mai bun decat Tranxene.
0
04-07-2010, ora 09:13
ela37
Nu este medic/terapeut
ela37
Am intrerupt tranxene si pielea mea arata mai bine, nu mai e rosie si nu se mai crapa asa tare. Am luat bien dormir care are valeriana, musetel si passiflora; a mers binisor. Daca nu merge pe termen lung asa o sa vorbesc cu medicul si o sa trec pe paroxetina. Sper sa nu fie nevoie sa iau pentru mult timp.
0
25-07-2010, ora 18:03
ela37
Nu este medic/terapeut
ela37
V-am urmat sfatul. Iau paroxetina, dar nu pot lua mai mult de 10 mg/zi pentru ca mi-e rau. Pe langa asta, mi-am facut analizele si mi-a iesit calciu ionic mic, sub limita inferioara. Am in continuare smasme noaptea. Iau calciu, magneziu si complex B. Sunt pe drumul bun?Calciu si magneziu prescris de medicul de familie. Nu am un medic prea grozav, de aceea intreb aici. Paroxetina imi face rau si nu mi-a redus spasmele. Reusesc in schimb sa dorm.
0
25-07-2010, ora 19:57
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@ela37: e OK, luati doar 10 mg/zi timp de vreo doua saptamani, dupa care puteti lua 20 mg. Asa e la inceputul tratamentului, poate da anumite reactii, stari mai neplacute, dar trec fara nici o problema. Doza optima e de 20 mg/zi paroxetina.
Pentru absorbtia mai buna a Calciului v-as recomanda sa urmati urmatoarea schema:
B-urile zilnic...chiar injectabile ar fi bine
Calciul si Magneziul alternativ, o zi unul, cealalta celalalt.sau cure intregi de calciu 10-20-30 zile, apoi magneziu 10-20-30 zile. Daca sunt luate amandoua odata nu isi vor face efectul, stiu asta de la un bun prieten biochimist ce a lucrat in cercetare la proiectul genomului uman din SUA.
0
25-07-2010, ora 21:48
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Ela: incearca autosugestia pozitiva. In cazuri nu prea grave psihic face minuni !
0
25-07-2010, ora 22:40
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Absolut, Clozapin are dreptate.fara un efort de vointa nici medicamentele nu te ajuta prea mult, deci gandeste pozitiv ca vei fi bine, si asa va fi.
0
04-12-2013, ora 18:52
vladut23
Nu este medic/terapeut
vladut23
Si eu ma confrunt cu insomnii severe. De o luna iau levomepromazin. Este un medicament foarte tare. Doctorul nu mia dat retata ca cica imi dauneaza. Vreau si eu un sfat. Care o fi cauzele insomniilor astea?
0
12-12-2013, ora 14:45
clepsidra2
Nu este medic/terapeut
clepsidra2
prietena mea nu a depistat cauza insomniilor cronice dar de cand ia solian si depackin doarme, insa acum doarme prea mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •