Gonoreea ar putea deveni rezistentă la toate antibioticele, atenționează CDC

©

Autor:

Gonoreea ar putea deveni rezistentă la toate antibioticele, atenționează CDC
Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) raportează faptul că gonoreea ar putea dezvolta pe viitor rezistență la antibioticele capabile să o trateze.

Rezultatele cercetărilor care au dus la această concluzie au fost publicate în Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR).

Gonoreea este o boală cu transmitere sexuală, cauzată de bacteria Neisseria gonorrhoeae și care vizează organele genitale, rectul și gâtul.

Citiți mai multe despre gonoree în articolul următor.

În prezent, sunt prescrise două tipuri de antibiotice în combinație, azitromicina și ceftriaxon. Bacteria este deja rezistentă la penicilină, tetraciclină și fluoroquinolone. Cercetările arată însă că rezistența infecției la această combinație începe să crească. În anul 2014 s-a observat o creștere de 4 ori a rezisteței la azitromicină iar la ceftriaxon rezistența s-a dublat. Această bacterie are capacitatea de a dezvolta rezistență la antibioticele utilizate împotriva ei, în mod iremediabil, conform CDC.

Această boală cauzează dureri și arsuri la nivelul meatului urinar, scurgeri mucopurulente și complicații pe termen lung ce pot crește riscul de infertilitate. De asemenea, dacă bacteria ajunge în circulația sangvină, poate deveni, deși în cazuri rare, fatală.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 19-07-2016 | creare: 19-07-2016 | Vizite: 1754
Bibliografie
Antibiotic resistance raising the specter of 'untreatable gonorrhea, link.
http://www.medicalnewstoday.com/articles/311723.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum