Oamenii de știință au dezvoltat un nou medicament împotriva gonoreei

©

Autor:

Oamenii de știință au dezvoltat un nou medicament împotriva gonoreei
Oamenii de știință din cadrul Universității din York au pornit de la efectele terapeutice ale moleculelor de monoxid de carbon pentru a dezvolta un nou antibiotic ce ar putea fi utilizat pentru tratarea infecției cu transmitere sexuală numită gonoree.

Gonoreea este o infecție cauzată de bacteria Neisseria gonorrhoeae, ce a dezvoltat lanțuri cu rezistență crescută la antibiotice în ultimii ani, existând riscul ca aceasta să devină netratabilă, fiind cea mai comună infecție cu transmitere sexuală.

În cadrul studiului, bacteria a fost izolată într-un mediu cu eliberare de molecule de monoxid de carbon. Acesta este produs natural de către organism și sunt dovezi care atestă că îmbunătățește acțiunea antibioticelor cu potențial ridicat pentru tratarea infecțiilor bacteriene.

S-a observat că Neisseria gonorrhoeae este mai sensibilă la moleculele de monoxid de carbon decât alte modele de bacterii patogene. Moleculele de monoxid de carbon se leagă de bacterii, inhibându-le producția de energie. Acestea opresc respirația bacteriei, gonoreea având doar o enzimă ce trebuie inhibată astfel încât să fie distrusă.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul MedChemComm.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 28-12-2019 | creare: 12-01-2017 | Vizite: 1919
Bibliografie
Scientists develop new antibiotic for gonorrhoea, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/315038.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecție împotriva unor boli
  • Loțiunea pe bază de bacterii benefice pentru infecțiile pielii
  • Oamenii de știință spun că săpunurile antibacteriene sunt ineficiente și dăunătoare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum