Vaccinul meningococic s-a dovedit a fi rentabil în protejarea bărbaților împotriva gonoreei

©

Autor:

Vaccinul meningococic s-a dovedit a fi rentabil în protejarea bărbaților împotriva gonoreei
Un studiu realizat de Imperial College London și publicat în The Journal of Infectious Diseases analizează eficiența costurilor vaccinării bărbaților care au relații sexuale cu alți bărbați împotriva gonoreei utilizând vaccinul meningococic B, 4CMenB (cunoscut și sub numele de Bexsero). Studiul folosește modelare matematică pentru a combina date despre transmiterea bolii și aspecte economice, arătând că vaccinarea este cost-eficientă, mai ales când este oferită persoanelor cu risc înalt de infectare cu gonoree.
Strategia propusă de a vaccina pacienții diagnosticați cu gonoree pentru a preveni reinfectarea poate preveni 57.000 de cazuri de gonoree în decurs de 10 ani. Extinderea eligibilității la persoanele care frecventează clinici de sănătate sexuală și care raportează mai mult de cinci parteneri sexuali pe an crește și mai mult cost-eficiența, cu potențialul de a preveni 140.000 de cazuri.

Studiul subliniază, de asemenea, importanța variațiilor de percepție a vaccinării în rândul populației, deoarece aceasta influențează procentul persoanelor care se vaccinează într-un final. Într-un scenariu optimist, numărul cazurilor de gonoree prevenite poate fi cu 30%-60% mai mare comparativ cu un scenariu pesimist.

Autorii studiului concluzionează că un program de vaccinare cu 4CMenB nu necesită un nivel minim de acceptare pentru a fi cost-eficient, dar promovarea vaccinării poate crește impactul și valoarea programului. Comitetul Mixt pentru Vaccinare și Imunizare din Marea Britanie (JCVI) a recomandat folosirea vaccinului 4CMenB pentru protecția împotriva gonoreei la bărbații care au relații sexuale cu alți bărbați, iar guvernul britanic ia în considerare această recomandare.

Concluzia studiului este că vaccinarea bărbaților care au relații sexuale cu alți bărbați cu 4CMenB poate reduce semnificativ numărul de cazuri de gonoree, fiind în același timp o strategie care economisește costuri, dat fiind că reducerea costurilor de gestionare a cazurilor de gonoree depășește costurile programului de vaccinare. Se recomandă efectuarea de activități de angajare a comunității și studii suplimentare pentru a înțelege mai bine varietatea opiniilor despre vaccinare, pentru a maximiza eficacitatea vaccinării.

sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 18-04-2024 | creare: 18-04-2024 | Vizite: 125
Bibliografie
Meningococcal vaccine found to be cost-effective at protecting men against gonorrhea, link: https://medicalxpress.com/news/2024-04-meningococcal-vaccine-effective-men-gonorrhea.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legatura dintre sărut și incidența crescută a gonoreei
  • Infecția cu Neisseria gonorrhoeae (N. gonorrhoeae, gonococcus, gonococ) - infecția gonococică
  • Cazurile de gonoree înregistrează o creștere printre femeile tinere din Europa (studiu)
  •