Hong Kong - orașul cu speranța de viață cea mai mare

©

Autor:

Hong Kong - orașul cu speranța de viață cea mai mare
În Hong Kong, speranța de viață pentru ambele genuri a crescut considerabil în ultimii 46 ani. În 2016, speranța de viață era 81,3 ani pentru bărbați și 87,3 ani pentru femei, în topul listei la nivel global.
Cunoscut pentru numeroșii zgârie-nori, agitația urbană, aglomerație, Hong-Kong-ul pare să fie în top în ceea ce privește speranța de viață. Paradoxal, am spune, dar se pare că secretul longevității este că aceștia au o alimentație sănătoasă, bucătăria lor fiind în general una sănătoasă, dar au și un stil de viață activ.

Iată care par a fi, pe larg, motivele pentru care se clasează în top:

Accesul facil la orice

Străzile sunt sigure, au acces facil la mijloacele de transport în comun, infrastructura este una bine pusă la punct, au acces la alimentație sănătoasă și beneficii publice, ceea ce susține accesul la un stil de viață sănătos.

Multă verdeață

Multitudinea de spații verzi este comună, iar populația din Hong Kog este adepta unui stil de viață activ indiferent de vârstă. Orașul dispune de spații urbane amenajate pentru a facilita acest tip de activități, încurajând stilul de viață activ.

Sistem medical accesibil și eficient

Serviciile medicale sunt accesibile oricui, cetățenii au beneficii medicale și acces la servicii și îngrijiri medicale adecvate, ceea ce crește speranța de viață, pentru tratamente și prevenirea bolilor prin eforturi de ambele părți.

Populație determinată

Datele arată că 70% dintre cetățenii de peste 70 ani au venit din alte regiuni, pentru noi oportunități pentru o viață mai bună, din considerente economice, astfel că au avut motivația de a lupta pentru a-și îmbunătăți viața.

Vremea favorabilă

Hong Kong-ul este bine poziționat geografic, cu un climat subtropical ce are un rol benefic, fără limite extreme de temperatură.

Adoptarea dietei mediteraneene

Un alt beneficiu geografic este accesul la alimente sănătoase, ca pește, fructe, legume, iar bucătăria combinată include multe alimente sănătoase. Bucătăria lor are elemente din cea mediteraneană, cu mult pește, cu fructe și legume, orez, uleiuri sănătoase și carne.

Importanța familiei

Cetățenii își asigură suport financiar și social, au mulți copii și generațiile par să se înțeleagă bine, au relații bazate pe respect, ceea ce îmbunătățește calitatea vieții, fizic și psihologic.

Deși este în top, experții sunt de părere că asta nu însemană că nu este loc de mai bne. Elementele sociale ca sănătatea mentală și siguranța financiară nu sunt totuși punctul forte în Hong Kong, mai ales în cazul populației vârstnice. Ratele de suicid par să fie destul de mari pentru populația de peste 65 de ani, motiv pentru care trebuie adoptate o serie de măsuri pentru a reduce acest aspect nefavorabil.

Sursa: CNN

Data actualizare: 14-03-2018 | creare: 14-03-2018 | Vizite: 1322
Bibliografie
This urban population is leading the world in life expectancy, link: https://edition.cnn.com/2018/03/02/health/hong-kong-world-longest-life-expectancy-longevity-intl/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Chiar și micile schimbări pozitive în alimentație îți prelungesc viața
  • Calitatea vieții
  • STUDIU: Longevitatea și paradoxul obezității
  •