ImpulsePal, aplicația de mobil pentru controlul poftelor alimentare

©

Autor:

ImpulsePal, aplicația de mobil pentru controlul poftelor alimentare
Cercetătorii de la Universitatea din Exeter au dezvoltat o aplicație pentru mobil, al cărei scop este de a ajuta utilizatorii care doresc să scadă în greutate să își controleze poftele culinare pentru alimente nesănătoase. Aplicația se numește ImpulsePal și se bazează pe o serie de tehnici prin care persoanele pot depăși tentațiile alimentare.

Aplicația presupune un joc de antrenament al creierului, în care utilizatorii trebuie să atingă cu degetul pe ecranul telefonului alimentele sănătoase și să se abțină să facă acest lucru când le sunt prezentate mâncăruri nesănătoase. Conform cercetărilor, se pare că un astfel de antrenament ar ajuta persoanele să facă alegeri mai bune și în viața reală, făcând gustările dulci și sărate să pară mai puțin apetisante.

O altă funcție a aplicației folosește tehnica de mindfulness și presupune o înregistrare audio a unei meditații ghidate, care ajută utilizatorul să treacă peste pofta cu care se confruntă.

Încă o funcție este cea de „zonă de pericol”, programată să le amintească persoanelor în anumite locuri și perioade care este obiectivul lor (de exemplu, dimineața, când trec în drumul lor obișnuit pe lângă o patiserie). De asemenea, aplicația are un „buton de urgență”, pe care utilizatorii îl pot apăsa în momentul când simt că pofta este la nivelul maxim de intensitate. În acest caz, telefonul apelează un prieten sau direcționează persoana către un joc pentru creier.

Aplicația este în etapa de testare și cercetătorii caută voluntari care să locuiască în apropiere de Exeter, să aibă un IMC mai mare de 25 și acces la un telefon Android sau tabletă.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 21-02-2017 | creare: 21-02-2017 | Vizite: 1136
Bibliografie
App combines latest research to help users curb food cravings, link: https://medicalxpress.com/news/2017-02-app-combines-latest-users-curb.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ai pofte alimentare? Microorganismele din intestin ar putea fi răspunzătoare de acest fenomen
  • Felul în care stresul cronic determină creierul să poftească la mâncare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum