Inteligența artificială ar putea prezice probabilitatea de a avea COVID-19 pe baza simptomelor, înainte de testare

©

Autor:

Inteligența artificială ar putea prezice probabilitatea de a avea COVID-19 pe baza simptomelor, înainte de testare
Un studiu recent prezintă o modalitate eficientă și sigură prin care pacienții cu simptome comune de COVID-19 și gripă ar putea fi evaluați cu ajutorul inteligenței artificiale, pentru a prezice care dintre aceștia au o probabilitate mai mare de a suferi de COVID-19, în timpul sezonului gripal. Folosind instrumentul, clinicienii ar putea diminua problema lipsei testelor pentru COVID-19, nemaifiind necesare testări ale tuturor pacienților simptomatici.
Lipsa testelor, necesitatea așteptării îndelungate pentru efectuarea unui test și un sistem de sănătate suprasolicitat au reprezentat probleme comune în timpul perioadelor de vârf ale pandemiei COVID-19. În unele comunități sărace de pe glob, problemele au fost mult mai accentuate, pe întreaga perioadă a pandemiei. În plus, din cauza similitudinilor în ceea ce privește simptomatologia COVID-19 și a gripei, de exemplu, multe dintre testele pentru COVID-19 au fost utilizate eronat, la pacienți care prezentau gripă sau chiar o răceală comună.

Studiul actual, realizat de cercetătorii de la Universitatea George Mason, este conceput pentru a ajuta la identificarea simptomelor care sunt mai susceptibile de a indica COVID-19 în timpul sezonului gripal. Algoritmul dezvoltat de cercetători poate ajuta furnizorii de asistență medicală să trieze pacienții în vederea unei testări ulterioare, pentru a reduce astfel problema lipsei testelor.

Descoperirile sugerează că furnizorii de asistență medicală ar trebui să țină cont de diferite semne și simptome pentru diagnosticarea COVID-19, în funcție de perioada anului. De exemplu, febră ar putea fi un predicator mult mai puternic al COVID-19 în afara sezonului gripal, decât în timpul sezonului gripal. Totodată, tusea este un predicator mai puternic pentru gripă decât pentru COVID-19, în timpul sezonului gripal.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 27-04-2022 | creare: 27-04-2022 | Vizite: 201
Bibliografie
AI can predict probability of COVID-19 vs flu based on symptoms, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220412161553.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Software inteligent pentru diagnosticarea cancerului de prostată
  • Tehnici avansate de ecocardiografie susținute de inteligența artificială
  • Google și DeepMind doresc să creeze un ajutor pentru medici și asistente bazat pe inteligență artificială
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum