Inteligența artificială folosită pentru a accelera cercetările privind vaccinurile și tratamentele împotriva COVID-19

©

Autor:

Inteligența artificială folosită pentru a accelera cercetările privind vaccinurile și tratamentele împotriva COVID-19
Cercetătorii de la Universitate Northwestern folosesc inteligența artiicială pentru a căuta cele mai bune forme de tratament și vaccinuri pentru noul coronavirus. Instrumentele tehnologice moderne ajută la prioritizarea resurselor spre cele mai relevante studii și ignoră materialele care nu oferă beneficii pe scară largă. (1)
Anterior, comunitatea științifică americană folosea programul DARPA SCORE (Defense Advanced Research Projects Agency‘s Systematizing Confidence in Open Research and Evidence). Acesta include o echipă amplă de cercetători care evaluează, clasifică și oferă scoruri studiilor științifice; pe baza acestor raporturi se stabilește dacă repetarea unui experiment furnizează aceleași rezultate. (2)

Singurul neajuns este timpul de așteptare pentru obținerea OK-ului din partea autorităților acreditate, în medie 314 zile, un timp mult prea lung atunci când luăm în calcul o pandemie globală.

Potrivit studiului publicat recent, folosirea tehnologiei pentru a evalua cercetările reduce timpul necesar de la câteva luni la câteva minute. Mai mult, folosirea inteligenței artificiale ajută la reducerea costurile aferente evaluării și accelerează trecerea la următoarea etapă; în cazul dezvoltării unui vaccin pasul al doilea este testarea.

Sursa: ScienceDaily

Data actualizare: 11-05-2020 | creare: 11-05-2020 | Vizite: 432
Bibliografie
1. AI tool speeds up search for COVID-19 treatments and vaccines, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200504155156.htm
2. Estimating the deep replicability of scientific findings using human and artificial intelligence, https://www.pnas.org/content/early/2020/04/28/1909046117
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  •