Intervențiile simple pot ajuta la reducerea consumului de fast food
Autor: Patriche Silvia

Pentru cercetare au fost implicați 23 de adulți: 5 participanți în grupul de control, grupul 1 cu 8 voluntari și grupul 2 cu 9 participanți. (2)
Primul grup a fost rugat să spună nu gustărilor calorice de șapte ori pe săptămână și să scrie la ce rezistă. Grupul 2 a primit aceleași instrucțiuni însă în loc să scrie au făcut fotografii ale alimentelor respinse. Aceste fotografii sunt trimise echipei de cercetători. Ulterior au avut loc 23 de interviuri cu o durată medie de 16,8 minute.
Rezultate au arătat un consum de 29 de gustări calorice pe săptămână care s-a redus la 18 în timpul studiului. De asemenea, s-a observat o reducere a greutății în medie cu 0,9 kg.
Pentru a avea rezultate cât mai bune, voluntarii au făcut schimbări treptate pe baza porțiilor, au analizat avantajele și dezavantajele înainte de consum și au înlocuit produsele fast food și băuturile carbogazoase calorice cu variante mai sănătoase. Mai mult, monitorizarea consumului de gustări fast food contribuie la reducerea greutăți. Analizarea alimentelor înainte de consum ajută la reducerea mâncatului pe fond emoțional și a obiceiurilor alimentare negative.
Problemele la produsele fast food este că sunt calorice fără a aduce foarte multe substanțe nutriente pentru organism. Prin acest studiu, cercetătorii doresc să recunoască modul în care evaluarea alimentelor consumate prin scrierea lor pe hârtie sau fotografie, ajută la conștientizarea mâncatului pe fond emoțional pentru a reduce consumul și astfel și probabilitatea de exces ponderal.
Studiul a fost realizat cu sprijinul Weight Watchers International, o organizație globală care oferă servicii de slăbire și întreținere.
sursa: News Medical
foto: beats1 / Shutterstock
2. A Qualitative Process Evaluation of Participant Experiences in a Feasibility Randomised Controlled Trial to Reduce Indulgent Foods and Beverages, link: https://www.mdpi.com/2072-6643/15/6/1389
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Substanțe chimice cu potențial dăunător, detectate în alimentele de fast-food comercializate în SUA
- Servirea meselor după o anumită oră seara - mai mult decât un mit!
- Alimentele picante ar putea diminua pofta de a mânca „ceva sărat”
- Grăsimile, mai puțin periculoase decât zahărul: zahărul din alimentele bogate în grăsimi poate induce complicații metabolice și cardiovasculare