Substanțe chimice cu potențial dăunător, detectate în alimentele de fast-food comercializate în SUA

©

Autor:

Substanțe chimice cu potențial dăunător, detectate în alimentele de fast-food comercializate în SUA
O analiză a alimentelor găsite în cele mai populare magazine de tip fast-food din America a dus la descoperirea unor substanțe chimice cu potențial dăunător la om în majoritatea produselor. Cercetătorii au descoperit, printre altele, ftalați, un grup de substanțe chimice care sunt folosite pentru a face plasticul moale și despre care se știe că perturbă sistemul endocrin.
Cheeseburgeri, burrito, nuggets de pui și alte articole populare cumpărate de consumatori de la magazinele de fast-food din Statele Unite conțin substanțe chimice asociate cu numeroase probleme grave de sănătate, potrivit unui nou studiu. „Am descoperit că ftalați și alți plastifianți sunt răspândiți în alimentele preparate disponibile la lanțurile de fast-food din SUA, o constatare care înseamnă că mulți consumatori primesc o parte a substanțelor chimice potențial nesănătoase împreună cu mâncarea lor”, a declarat autorul studiului, Lariah Edwards, cercetător la Universitatea George Washington.

În cadrul studiului actual, cercetătorii au achiziționat peste 60 de produse fast-food de la restaurante diferite și au cerut trei perechi de mănuși nefolosite pentru manipularea alimentelor. Echipa a testat alimente și mănușile pentru 11 tipuri de ftalați și plastifianți. Conform concluziilor, 81% din probele de alimente studiate au conținut un ftalat numit DnBP și 70% au conținut DEHP. Ambele substanțe chimice au fost legate în numeroase studii de problemele de fertilitate și reproducere la oameni. De asemenea, cei doi ftalați pot crește, de asemenea, riscul de tulburări de învățare, atenție și comportament în copilărie.

Analizele au constatat, de asemenea, că 86% dintre alimente au conținut plastifiant de înlocuire cunoscut sub numele de DEHT, o substanță chimică care necesită studii suplimentare pentru a determina impactul său asupra sănătății umane. Dintre alimentele studiate, cele mai ridicate niveluri ale substanțelor chimice au fost conținute de alimentele care conțin carne, cum ar fi cheeseburgerii și burrito-urile de pui. În același timp, pizza cu brânză au avut cele mai scăzute niveluri din majoritatea substanțelor chimice testate. În plus, cercetătorii au observat că mănușile de manipulare a alimentelor colectate de la aceleași restaurante conțineau și ele aceeași substanță chimică.

sursa: Science Daily
foto: George Washington University News

Data actualizare: 02-11-2021 | creare: 02-11-2021 | Vizite: 377
Bibliografie
Potentially harmful industrial chemicals detected in US fast foods, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211027085324.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sunt alimentele procesate dăunătoare pentru copii?
  • Consumul de alcool al părinților poate influența dependența de mâncare a copiilor
  • Dieta fast-food înainte de sarcină poate afecta calitatea laptelui matern și sănătatea bebelușului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
     
    intră pe forum