Lenjeria intimă influențează calitatea lichidului seminal

©

Autor:

Lenjeria intimă influențează calitatea lichidului seminal
Conform unui nou studiu publicat în Human Reproduction, fertilitatea bărbaţilor poate fi deteriorată de perechea de chiloţi pe care aleg să o poarte.
Cercetarea condusă de dr. Lidia Minguez-Alarcón de la Harvard T. H. Chan School of Public Health a demonstrat că bărbații care poartă lenjerie intimă tip boxeri au concentrații mai mari de spermatozoizi decât bărbații care aleg să poarte lenjerie intimă mulată.

La studiu au participat 656 de bărbați, cu vârsta cuprinsă între 18 și 56 de ani, un indice de masă corporală normal și fără semne de vasectomii. Aceștia au trebuit să ofere monstre de material seminal și de sânge și să răspundă la un chestionar legat de tipul de lenjerie intimă pe care l-au purtat cel mai frecvent în ultimele trei luni.

Dintre participanții la studiu, 53% (345) au raportat că purtau de obicei boxeri. Rezultatele au arătat că aceștia aveau o concentrație a spermatozoizilor cu 25% mai mare, un număr total de spermatozoizi mai mare cu 17%, cu 33% mai mulți spermatozoizi la o singură ejaculare și niveluri de FSH cu 14% mai scăzute decât bărbații care în mod normal nu purtau boxeri. În cazul persoanelor care foloseau boxeri, spermatozoizii erau mult mai activi şi nivelul de hormoni reproductivi era mai ridicat.

„Din moment ce bărbații pot schimba tipul de lenjerie intimă pe care aleg să o poarte, aceste rezultate pot fi utile pentru a îmbunătăți funcția testiculară a bărbaților”, a declarat dr. Lidia Minguez-Alarcón.

Cercetatorii subliniază că este posibil să nu se poata generaliza rezultatele studiului lor pentru toți bărbații, deoarece studiul s-a concentrat pe bărbați care căutau un tratament de fertilitate.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-08-2018 | creare: 22-08-2018 | Vizite: 1600
Bibliografie
Largest study yet shows type of underwear is linked to men's semen quality. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180808193651.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre utilizarea telefonului mobil și calitatea spermei la bărbații tineri
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum