Locația geografică influențează alimentația unui individ și riscul general de a dezvolta cancer colorectal

Locația geografică influențează alimentația unui individ și riscul general de a dezvolta cancer colorectal

©

Autor:

Locația geografică influențează alimentația unui individ și riscul general de a dezvolta cancer colorectal
Un studiu publicat în jurnalul Nutrients sugerează că există o legătură între traiul în statele din Stroke Belt (cuprinde o zonă geografică formată din statele americane cu o mortalitate prin AVC ajustată în funcÈ›ie de vârstă cu cel puÈ›in 10% peste rata naÈ›ională) È™i incidenÈ›a cancerului colorectal, precum È™i cu dieta nesănătoasă. Rezultatele studiului au arătat că atât consumul de carne totală, cât È™i cel de carne roÈ™ie, importanÈ›i factori de risc pentru afecÈ›iunile cardiovasculare, este influenÈ›at de locaÈ›ia geografică.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele a peste 900 de participanÈ›i din regiunea Stroke Belt, majoritatea de sex feminin, care au completat un chestionar privind alimentaÈ›ia È™i stilul de viață. De asemenea, cercetătorii au folosit datele a peste 100.000 de indivizi pentru a estima riscul general de a dezvolta cancer colorectal, în funcÈ›ie de locaÈ›ia geografică.

Potrivit concluziilor studiului, persoanele care locuiesc în Stroke Belt au în general un consum mai ridicat de carne roÈ™ie, grăsimi animale, alimente procesate È™i zaharuri. De asemenea, aceÈ™tia aveau un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal. În plus, cercetătorii au descoperit că persoanele care trăiesc în Stroke Belt È™i care consumă o dietă sănătoasă, bogată în fructe, legume, cereale integrale È™i proteine vegetale, au un risc mai mic de a dezvolta cancer colorectal.

Studiul a evidenÈ›iat, de asemenea, faptul că persoanele care locuiesc în Stroke Belt È™i care nu au un nivel ridicat de educaÈ›ie au un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal. Această concluzie sugerează că educaÈ›ia în materie de nutriÈ›ie È™i alegerea alimentelor sănătoase poate juca un rol important în prevenirea cancerului colorectal în această regiune.

sursa: News Medical
foto: Kei Shooting/Shutterstock

Data actualizare: 21-02-2023 | creare: 21-02-2023 | Vizite: 256
Bibliografie
The association between Stroke Belt residence, colorectal cancer incidence, and diet, link: https://www.news-medical.net/news/20230220/The-association-between-Stroke-Belt-residence-colorectal-cancer-incidence-and-diet.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aspirina ar putea opri răspândirea tumorilor în cancerul pancreatic È™i de colon
  • Factori de risc pentru cancerul colorectal
  • Ce trebuie să È™tii despre screening-ul cancerului colorectal?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum