Lupta împotriva obezității, condusă de o proteină produsă de stomac

©

Autor:

Lupta împotriva obezității, condusă de o proteină produsă de stomac
O proteină specifică stomacului joacă un rol major în progresia obezității, potrivit unor noi cercetări. Descoperirile actuale ar putea ajuta la dezvoltarea unor terapii pentru persoanele care se luptă pentru menținerea pierderii în greutate.
Cercetătorii s-au concentrat asupra unei proteine produsă exclusiv și abundent în stomac, numită gastrokine-1 (GKN1). Cercetările anterioare au sugerat că GKN1 este rezistentă la digestie, permițându-i să treacă în intestin și să interacționeze cu microbii din intestin.

În studiul publicat în Scientific Reports, cercetătorii arată că inhibarea GKN1 a produs diferențe semnificative în greutate și niveluri de grăsime corporală în comparație cu momentul în care a fost exprimată proteina. „În timp ce dieta și exercițiile fizice sunt esențiale pentru menținerea unei greutăți sănătoase, unele persoane se luptă cu pierderea în greutate, chiar și în cazurile de intervenție chirurgicală bariatrică, astfel că menținerea pierderii în greutate poate fi o provocare”, a declarat co-autorul David Boone, profesor asociat de microbiologie și imunologie la Facultatea de Medicină a Universității Indiana.

Cercetătorii au efectuat o analiză microbiomă a modelelor de șoarece cu și fără proteina GKN1 exprimată. Cercetătorii au măsurat aportul de alimente, extracția calorică, glicemia, insulina și nivelul trigliceridelor. Au folosit imagistica prin rezonanță magnetică pentru a monitoriza compoziția corpului. Modelele fără GKN1 au cântărit mai puțin și au avut niveluri mai mici de grăsime corporală totală și procente mai mari de masă slabă, în ciuda faptului că au consumat aceeași cantitate de alimente. Atunci când au urmat o dietă bogată în grăsimi, modelele fără GKN1 au prezentat o rezistență la creșterea în greutate, creșterea grăsimii corporale și inflamația hepatică, care poate duce la boli hepatice.

Rezultatele studiului actual sunt un exemplu al modului în care o mai bună înțelegere a microbiomului intestinal și a aspectelor fiziologice ale obezității (modul în care corpul uman reglează metabolismul și acumulează grăsime corporală) ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi terapii. Datele de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor arată că obezitatea la adulți a crescut la 42,4% în Statele Unite. În plus față de creșterea riscului unei persoane de accident vascular cerebral, diabet, anumite tipuri de cancer și alte probleme de sănătate, obezitatea poate crește și riscul de boli severe datorate COVID-19.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 07-05-2021 | creare: 07-05-2021 | Vizite: 477
Bibliografie
Your stomach may be the secret to fighting obesity, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/05/210504154601.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: