Mersul pe jos nu previne creșterea în greutate

©

Autor:

Mersul pe jos nu previne creșterea în greutate
Depășirea progresivă a numărului de pași efectuați zilnic, inclusiv peste recomandările specialiștilor, nu poate preveni creșterea în greutate și nu contribuie la reducerea greutății corporale la minimum, se arată într-un studiu realizat de către cercetătorii din Departamentul de Nutriție, Dietetică și Știința Alimentelor al Universității Brigham.
Cercetătorii și-au dorit să evalueze dacă există posibilitatea de prevenire a îngrășării prin creșterea numărului de pași parcurși zilnic. Concluziile studiilor au arătat că niciun număr de pași nu va putea să reducă greutatea corporală a unui individ. Deși standardul ideal pentru persoanele care încearcă să-și îmbunătățească sănătatea este stabilit la 10.000 de pași, cercetările au arătat că unele beneficii provin inclusiv de la un număr mai redus de pași. Cu toate acestea, dovezile existente arată că niciun număr de pași nu va preveni creșterea în greutate.

Cercetătorii de la Departamentul de Știință de la Universitatea Brigham Young, împreună cu colegii de la Departamentul de Nutriție, Dietetică și Știința Alimentelor, au analizat datele obținute de la 120 de studenți care, în cadrul experimentului, au realizat un anumit număr de pași zilnic, în funcție de grupul de exercițiu din care au făcut parte. Participanții la studiu au fost urmăriți pentru o perioadă de șase luni, în perioada facultății. Cercetătorii au urmărit aportul caloric și greutatea studenților, scopul experimentului fiind acela de a evalua dacă depășirea progresivă a numărului recomandat de pași ar reduce greutatea și ar diminua nivelul de grăsimi. Participanții au parcurs zilnic 10.000, 12.500 sau 15.000 de pași, timp de șase zile pe săptămână, pentru o perioadă de 24 de săptămâni.

„Exercițiul singur nu este întotdeauna cel mai eficient mod de a pierde în greutate”, a declarat autorul principal Bruce Bailey, profesor de știință a exercițiilor la BYU. Acesta a mai declarat: „Dacă urmăriți pașii, ar putea avea un beneficiu în creșterea activității fizice, dar studiul a arătat că nu se va traduce în menținerea în greutate sau în prevenirea creșterii în greutate”. Deși rezultatele experimentului au demonstrat că pași parcurși zilnic nu influențează greutatea, impactul asupra modelelor de activitate fizică a fost unul pozitiv, beneficiile mersului asupra sănătății organismului fiind evidențiate.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 02-03-2020 | creare: 02-03-2020 | Vizite: 803
Bibliografie
10,000 steps a day: Not a magical formula for preventing weight gain, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200213160107.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: Mersul pe jos poate reduce semnificativ riscul de mortalitate
  • Mersul pe jos ar putea fi cheia sănătății
  • Viteza ideală de mers sau pedalat pentru a inhala cât mai puțin aer poluat
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum