Mersul cu viteză variabilă duce la arderea mai multor calorii

©

Autor: Redacția ROmedic

Mersul cu viteză variabilă duce la arderea mai multor calorii
Conform unui studiu publicat recent în jurnalul Biology Letters, varierea vitezei de mers poate duce la o ardere calorică cu 20% mai mare comparativ cu mersul la viteză constantă.

Studiul este primul de acest gen și a fost realizat în cadrul Universității din Ohio.

Măsurarea arderilor energetice datorate schimbărilor de viteză este importantă, acestea putând fi mai mari decât în cazul în care viteza nu se modifică. Simplul act de schimbare a vitezei accelerează procesele de ardere a caloriilor. Cercetătorii au aratat că aproximativ 8% din totalul arderilor calorice zilnice pot fi datorate energiei necesare pornirii și opririi din mers.

Modificarea energiei cinetice a unei persoane necesită o solicitare mai mare a picioarelor și implicit mai multă energie, conform legilor mecanicii.

Autorii studiului menționează că o metodă eficientă de a arde calorii mai multe prin mers este mersul în moduri neobișnuite, dar și mersul cu un rucsac în spate sau folosind greutăți pentru picioare.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 24-05-2018 | creare: 12-10-2015 | Vizite: 1734
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mersul pe jos ar putea fi cheia sănătății
  • Viteza ideală de mers sau pedalat pentru a inhala cât mai puțin aer poluat
  • 5 motive pentru care e bine să te plimbi, chiar și iarna
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum