Microbii pot inversa îmbătrânirea creierului

©

Autor:

Microbii pot inversa îmbătrânirea creierului
O abordare nouă, ce presupune utilizarea microbilor intestinali pentru a inversa deteriorarea creierului și a funcției cognitive determinată de îmbătrânire, a fost descrisă de cercetătorii irlandezi.
Pe măsură ce populația îmbătrânește, una dintre provocările globale este de a dezvolta strategii pentru a menține funcția sănătoasă a creierului. O cercetare revoluționară recentă deschide o cale terapeutică potențial nouă sub formă de intervenții bazate pe microbi pentru a încetini îmbătrânirea creierului și problemele cognitive asociate. În cadrul studiului, efectuat la șoareci, autorii arată că, transplantând microbi de la șoarecii tineri în animalele bătrâne, ar putea fi întinerite aspecte ale creierului și ale funcției imune.

Autorul studiului, John F. Cryan, spune că „Cercetările anterioare publicate de APC Microbiome Ireland și alte grupuri internaționale au arătat că microbiomul intestinal joacă un rol cheie în procesul de îmbătrânire. Această nouă cercetare arată că microbiomul poate fi valorificat pentru a inversa deteriorarea creierului legată de vârstă. Vedem, de asemenea, dovezi ale îmbunătățirii capacității de învățare și a funcției cognitive”.

Directorul APC Microbiome Ireland (APC) , prof. Paul Ross, a declarat că „Această cercetare demonstrează în continuare importanța microbiomului intestinal în multe aspecte ale sănătății și, în special, în axa creierului/intestinului. În viitor, microbiota intestinală ar putea fi modelată pentru a influența sănătatea creierului".

sursa: Science Daily

Data actualizare: 11-08-2021 | creare: 11-08-2021 | Vizite: 391
Bibliografie
Microbes turn back the clock as research discovers their potential to reverse aging in the brain, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210809122202.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Au fost identificate genele asociate deteriorării creierului odată cu vârsta
  • Activitatea fizică ar putea îmbunătăți abilitățile cognitive ale creierului îmbătrânit
  • Diabetul de tip 2 accelerează îmbătrânirea creierului și declinul cognitiv
  •