Migrenele - un posibil simptom al demenței
Autor: Vasiliu Alina

Cercetătorii au analizat 679 de adulți în vârstă de 65 de ani și mai în vârstă. Cu ajutorul modelelor de regresie logistică, aceștia au analizat datele de la participanți privind istoricul episoadelor de migrene, factorii personali (vârstă, sex, educație și depresie), variabilele intervenționale (hipertensiune, infarct miocardic, alte afecțiuni cardiace, accident vascular cerebral și diabet) în raport cu toate tipurile de demență.
„Nu există încă nicio modalitate de vindecare a bolii Alzheimer, astfel încât prevenirea este esențială”, a declarat Suzanne L. Tyas de la University of Waterloo din Canada.
Identificarea unui factor de risc pentru demență, cum ar fi migrenele, permite diagnosticarea timpurie a persoanelor cu risc. De asemenea, poate oferi o mai bună înțelegere a factorilor biologici ai bolii Alzheimer și ai demenței.
Demența este cea mai frecventă boală neurologică la adulții în vârstă, în timp ce durerile de cap, inclusiv migrenele, sunt cele mai frecvente tulburări neurologice care apar la toate vârstele.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Muzica reduce activitatea epileptică
- În premieră, s-au folosit ultrasunetele pentru a „reporni” creierului unei persoane aflate în comă
- Multitasking? Creierul nu se poate concentra la două acțiuni simultan
- CM101 (sau BK40143) - un nou agent ce ar putea elimina proteinele toxice din creier din Alzeimer și Parkinson
- Se pot trata acufenele?
- De mai bine de 15 ani sufar de migrene!
- Dureri insuportabile de cap, greata, voma, spondiloza cervicala
- Dureri de cap dupa somn
- Migrene+ tulburari de vedere
- Migrena cu aura sau altceva?
- Intepaturi in crestetul capului dreapta
- Simptome generale
- Migrene
- Nelamurire tratament migrena