Migrenele - un posibil simptom al demenței

©

Autor:

Migrenele - un posibil simptom al demenței
Într-un studiu recent publicat în International Journal of Geriatric Psychiatry s-a dovedit că migrenele sunt un factor de risc pentru demență, inclusiv boala Alzheimer.
Cercetătorii au analizat 679 de adulți în vârstă de 65 de ani și mai în vârstă. Cu ajutorul modelelor de regresie logistică, aceștia au analizat datele de la participanți privind istoricul episoadelor de migrene, factorii personali (vârstă, sex, educație și depresie), variabilele intervenționale (hipertensiune, infarct miocardic, alte afecțiuni cardiace, accident vascular cerebral și diabet) în raport cu toate tipurile de demență.

„Nu există încă nicio modalitate de vindecare a bolii Alzheimer, astfel încât prevenirea este esențială”, a declarat Suzanne L. Tyas de la University of Waterloo din Canada.

Identificarea unui factor de risc pentru demență, cum ar fi migrenele, permite diagnosticarea timpurie a persoanelor cu risc. De asemenea, poate oferi o mai bună înțelegere a factorilor biologici ai bolii Alzheimer și ai demenței.

Demența este cea mai frecventă boală neurologică la adulții în vârstă, în timp ce durerile de cap, inclusiv migrenele, sunt cele mai frecvente tulburări neurologice care apar la toate vârstele.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-09-2019 | creare: 16-09-2019 | Vizite: 539
Bibliografie
Migraines linked to higher risk of dementia. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190905080104.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum