Monitorizarea de acasă a pacienților cu insuficiență cardiacă
Autor: Teodorescu Mihai

O tehnologie revoluționară ar putea face ca vizitele la medic ale pacienților cu insuficiență cardiacă să se reducă semnificativ.
Ajustarea medicamentelor, din cauza modificărilor survenite în simptomatologia insuficienÈ›ei cardiace, reprezintă unul dintre motivele pentru care milioane de pacienÈ›i ajung la medic în mod repetat, uneori chiar È™i de câteva ori pe parcursul unui singur an. Totodată, reprezintă o cauză a spitalizărilor, efectul imediat fiind cel al creÈ™terii costurilor de asistență medicală suportate de către sistemele medicale. InsuficienÈ›a cardiacă afectează la momentul actual milioane de oameni de pe întreg globul, astfel că sumele alocate pacienÈ›ilor cu astfel de afecÈ›iuni sunt unele crescute. Tratamentul acordat de la distanță ar putea reduce aceste costuri È™i ar putea oferi pacienÈ›ilor confortul necesar, fără ca sănătatea lor generală să aibă de suferit.
Oamenii de È™tiință de la Institutul de Tehnologie din Georgia au reuÈ™it să răspundă necesităților pacienÈ›ilor È™i să creeze un sistem de monitorizare la distanță a pacienÈ›ilor cu insuficiență cardiacă. Dispozitivul experimental înregistrează o electrocardiogramă de la degetele pacientului, pe care instrumentele de învățare automate o vor folosi pentru identificarea unor agravări a simptomelor insuficienÈ›ei cardiace. Dispozitivul creat are, de asemenea, misiunea de a înregistra circulaÈ›ia pulsantă, prin intermediul balistocardiogramei, un instrument de măsurare utilizat în urmă cu un secol È™i care în prezent revine în atenÈ›ia specialiÈ™tilor.
Dispozitivul a avut rezultate satisfăcătoare în testele efectuate în mediile spitaliceÈ™ti, cât È™i în testele efectuate la domiciliu. Comparativ cu studiile È™i experimentele anterioare, în cadrul cărora a fost folosită în mod exclusiv electrocardiograma, ce foloseÈ™te semnale electrice È™i oferă înregistrări clare, actualul studiu adaugă È™i partea de monitorizare cu ajutorul balistocardiogramei, care funcÈ›ionează pe baza semnalelor mecanice È™i care este mai zgomotos la persoanele cu boli cardiovasculare decât EKG-ul.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Insufienta cardiaca + hipertensiune arteriala
- Explicatii diagnostic boli de inima (cardiomiopatie dilatativa, insuficienta aortica severa)
- Buna ziua! Am 18 ani - diagnostice cardiolog
- Insuficienta cardiaca de gradul II si arteroscleroza
- Inima functioneaza 25%
- Infarct miocardic
- Valve defecte, hipertensiune ciudata, extrasistole, tratament
- Infarct bunica 81 de ani