Suplimentele din suc de sfeclă ar putea fi benefice pentru persoanele cu insuficiență cardiacă

©

Autor:

Suplimentele din suc de sfeclă ar putea fi benefice pentru persoanele cu insuficiență cardiacă
Potrivit unui nou studiu, suplimentele din suc de sfeclă ar putea mări capacitatea de efort la persoanele cu insuficiență cardiacă. Cercetările au inclus opt persoane cu fracție de ejecție scăzută - afecțiune în care mușchii inimii nu se contractă eficient și nu pot pompa suficient sânge oxigenat în corp.

Zeci de milioane de persoane sunt afectate de insuficiență cardiacă și la aproximativ jumătate dintre aceștia fracția de ejecție este scăzută. Din cauza bolii, pacienții respiră cu dificultate, au un aportul maxim de oxigen redus, iar energia consumată în timpul exercițiilor este mult mai mare decât la persoanele obișnuite.

Cercetătorii de la Indiana University – Purdue University Indianapolis (IUPUI) au descoperit că suplimentele din sfeclă (în speță, aportul de nitrați) măresc semnificativ durata efortului, forța maximă și aportul maxim de oxigen în timpul exercițiilor fizice. Studiul intitulat „Dietary Nitrate Increases V02 peak and Performance but Does Not Alter Ventilation or Efficiency in Patients with Heart Failure with Reduced Ejection Fraction” a fost publicat în revista Journal of Cardiac Failure.

Efectele pozitive nu au fost remarcate și în privința respirației și a eficienței antrenamentului.

„Anomaliile în răspunsul la efortul aerobic au un rol important în reducerea calității vieții la persoanele cu insuficiență cardiacă. Poate și mai important este faptul că ridicarea necesarului de ventilație și scăderea aportului maxim de oxigen sunt factori ce prezic mortalitatea la pacienții cu insuficiență cardiacă”, a declarat Andrew Coggan de la IUPUI, unul dintre autorii studiului.

În continuare, sunt necesare mai multe studii care să confirme aceste rezultate și să determine dacă tratamentul pe termen lung cu nitrați îmbunătățește activitatea fizică, calitatea vieții și chiar supraviețuirea la pacienții cu insuficiență cardiacă cu fracție de ejecție scăzută.

Sursa: News Medical

Data actualizare: 25-12-2018 | creare: 28-02-2018 | Vizite: 1274
Bibliografie
Beetroot juice supplements may benefit patients with heart failure, link: https://www.news-medical.net/news/20180222/Beetroot-juice-supplements-may-benefit-patients-with-heart-failure.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Activitatea fizică și sucul de sfeclă, pentru un creier „mai tânăr” la bătrânețe
  • Celulele mușchiului cardiac ar putea fi regenerate
  • Mersul pe jos regulat protejează femeile după menopauză împotriva insuficienței cardiace
  •