Adoptarea unui stil de viață sănătos și activ – benefică pentru persoanele cu insuficiență cardiacă

©

Autor: Redacția ROmedic

Adoptarea unui stil de viață sănătos și activ – benefică pentru persoanele cu insuficiență cardiacă
Modificarea stilului de viață include în primul rând adoptarea unei diete sănătoase și efectuarea exercițiilor fizice cu regularitate. Acestea îmbunătățesc funcția cardiacă și performanțele fizice în cazul persoanelor cu o formă particulară de insuficiență cardiacă.

Insuficiența cardiacă cu fracție de ejecție păstrată este o formă de insuficiență cardiacă ce afectează un procent tot mai mare de persoane, în principal femeile supraponderale sau obeze. Afecțiunea provoacă oboseală și dificultăți de respirație pe durata efectuării activităților zilnice de bază, afectând calitatea vieții.

Studiul a inclus 100 de persoane obeze afectate de această boală, fiind publicat în Journal of the American Medical Association.

Participanții au fost împărțiți în patru echipe: unei echipe i-a fost recomandată o dietă îmbunătățită, a doua a adoptat un program de exerciții fizice, a treia echipă a beneficiat atât de dietă cât și de antrenamentele fizice, iar participanții din ultima echipă nu au făcut modificări asupra stilului de viață.

După 20 de săptămâni, rezultatele probelor de efort (teste pentru determinarea consumului de oxigen) au indicat că cele trei grupuri cu tratament activ au prezentat îmbunătățiri asupra capacității aerobice a sistemului cardiovascular. Pacienții care au beneficiat atât de dietă îmbunătătită cât și de antrenamente fizice au prezentat o îmbunătățire semnificativă a acestor parametri, crescând rezistența și anduranța cardiorespiratorie.

Studiul a arătat că dieta și antrenamentele reduc procentul de celule adipoase de la nivelul musculaturii, ceea ce favorizează creșterea capacității de exercițiu la pacienții cu insuficiență cardiacă.

Sunt necesare studii suplimentare privind efectele dietei asupra masei musculare, însă rezultatele susțin eficiența unui stil de viață sănătos asupra persoanelor cu insuficiență cardiacă.

Sursa: Medicine Net

Data actualizare: 08-01-2016 | creare: 08-01-2016 | Vizite: 2437
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  • Înlocuiește o oră de stat așezat cu o oră de somn sau sport dacă vrei să trăiești mai mult!
  • Stresul și lipsa stabilității în copilărie cresc riscul de obezitate în perioada adultă
  •