O nouă tehnică de diagnosticare a copiilor cu tulburare de spectru autist

©

Autor:

O nouă tehnică de diagnosticare a copiilor cu tulburare de spectru autist
Cercetătorii de la University of Waterloo au dezvoltat o nouă tehnică prin care pot oferi un diagnostic rapid și precis copiilor care suferă de tulburare de spectru autist.
În cadrul studiului, cercetătorii au observat că un copil cu autism scanează diferit fața unei persoane față un copil neurotipic.

În dezvoltarea noii tehnici, cercetătorii au evaluat 17 copii cu autism si 23 de copii neurotipici. Fiecărui participant i-au fost prezentate 44 de fotografii care ilustrau fețele unor persoane, pe un ecran de 48 cm, integrat într-un sistem de urmărire a ochilor.

Dispozitivul infraroșu a identificat și a interpretat zonele în care copiii și-au mutat privirea: sub ochiul drept, ochiul drept, sub ochiul stâng, ochiul stâng, nasul, gura sau în alte părți ale ecranului.

Utilizarea acestei metode face ca procesul de diagnosticare să fie mai puțin stresant pentru copii și, dacă este combinat cu metodele existente, ar putea ajuta medicii să evite un diagnostic fals de autism.

„Abordările actuale pentru a determina dacă cineva are autism nu sunt prietenoase cu copilul. Metoda noastră oferă un diagnostic mai rapid și cu o probabilitate redusă de greșeli”, a declarat Mehrshad Sadria, studentă la Universitatea Waterloo.

În prezent, principalele modalități de evaluare a tulburării de spectru autist implică un chestionar sau o evaluare psihologică.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 05-06-2022 | creare: 16-07-2019 | Vizite: 831
Bibliografie
New technique developed to detect autism in children. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190709091139.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Provocarea de a fi părintele unui copil cu tulburare din spectrul autist
  • Suplimentele și dietele speciale la copiii cu tulburări din spectrul autist. Ce spun studiile?
  • Diagnosticarea autismului cu ajutorul unei iluzii optice și analiza pupilei
  •