Ochelari care pot reduce progresul miopiei la copii

©

Autor:

Ochelari care pot reduce progresul miopiei la copii
O echipă de cercetători din cadrul Universității Politehnice din Hong Kong a dezvoltat lentile pentru ochelari care pot să încetinească progresul miopiei la copii.
Centrul lentilei funcționează ca o pereche obișnuită de lentile, ajustându-se pentru miopie și astigmatism, în timp ce în jurul acestei regiuni lentila constă din zeci de pete de defocalizare miopică care ajută la corectarea vederii. Aceste așa-numite lentile de reflexie cu segmente multiple funcționează pentru toate distanțele.

Defocalizarea miopică trebuie încorporată peste tot, astfel că trebuie să se plaseze mai multe micro-lentile pe toată suprafața lentilelor oftalmice. Când ochiul se mișcă în jurul diferitelor regiuni ale lentilelor, ochiul încă mai are o cantitate constantă de defocalizare miopică.

Ochelarii au fost recent testați de un grup de 160 de copii cu grade diferite de miopie și astigmatism. Progresul miopic mediu la copiii care au primit noii ochelari a fost de 0,38 dioptrii, în timp ce la grupul de control a fost 0.93 dioptrii. La 21% dintre copiii care foloseau ochelarii noi, progresul miopiei s-a oprit complet.

Sistemul oferă vedere clară și defocalizare miopică pentru corectarea vederii simultan pentru purtător la toate distanțele. Folosește mecanismul homeostatic natural cunoscut sub numele de emetropizare, prin care globul ocular se adaptează pentru a primi imagini focalizate, așa cum o face pentru vederea normală.

Miopia apare atunci când globul ocular este prea alungit în raport cu puterea de focalizare a corneei și a lentilei ochiului. Lumina se concentrează mai degrabă în fața retinei și nu pe ea, făcând obiectele îndepărtate să apară neclare.

Studiul arată că purtarea noului sistem de lentile poate opri progresul miopiei la unii copii. 21,5% dintre copiii din grupul de tratament nu au mai prezentat progresia miopiei, comparativ cu 7,4% dintre cei din grupul de control. În plus, 13,9% dintre copiii din grupul de tratament nu au avut modificări în ceea ce privește modificările axei longitudinale. Copiii din grupul de tratament au raportat, de asemenea, că noul sistem poate oferi o vizibilitate confortabilă la distanțe scurte și lungi.

Sursa: Med Gadget
Foto: Med Gadget

Data actualizare: 23-04-2018 | creare: 23-04-2018 | Vizite: 3378
Bibliografie
New Glasses Slow Down Myopic Progression in Children, link: https://www.medgadget.com/2018/04/new-glasses-slow-down-myopic-progression-in-children.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Jumătate din populație va fi afectată de miopie până în 2050
  • Testul oftalmologic ce permite diagnosticarea problemelor de vedere la domiciliu
  • De ce copiii au nevoie de mai multă lumină violet și legătura cu miopia
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum