Picături oftalmice pentru îmbunătățirea vederii pe timp de noapte

©

Autor: Redacția ROmedic

Picături oftalmice pentru îmbunătățirea vederii pe timp de noapte
O echipă independentă de cercetare, numită Science for the Masses, a inventat un tip special de picături oftalmice, care îmbunătățește vederea pe timp de noapte.

Potrivit specialiștilor, persoanele care utilizează această substanță medicamentoasă pot identifica obiectele și ființele care se află la o distanță de până în 50 de metri în obscuritate.

Picăturile prezintă în compoziția lor insulină și Ce6 – un corespondent al clorofilei, utilizat timp îndelungat în tratamentele cu laser pentru cancer, datorită proprietăților sale de amplificare a luminii.

De asemenea, un alt ingredient important este sulfoxidul de dimetil, acesta optimizând permeabilitatea membranelor celulare la nivelul globului ocular.

Eficiența picăturilor oftalmice a fost testată de către cercetătorul Gabriel Licina. Primul pas în realizarea acestei proceduri a constat în curățarea ochilor subiectului cu o soluție salină. Ulterior, au fost administrate picăturile cu ajutorul unei micropipete, iar pentru garantarea absorbției, s-a utilizat un specul ocular.

Pentru a se proteja de efectele expunerii la lumina solară care, pe fondul aplicării picăturilor, devenea din ce în ce mai intensă, Licina a purtat lentile de contact și ochelari de soare.

După două ore de la administrarea soluției, cercetătorul a fost condus, alături de grupul de control – format din patru membri – într-o zonă obscură. Cei cinci subiecți au fost instruiți, rând pe rând, să identifice obiecte, simboluri și persoane aflate la 10, 25 și 50 de metri în întuneric.

Gabriel Licina a reușit în mod constant, cu ajutorul picăturilor pe bază de Ce6, să identifice elementele pe care era rugat să le descrie. Pe de altă parte, membrii grupului de control au întâmpinat dificultăți în acest sens. Rata succesului pentru Licina a fost de 100% în îndeplinirea tuturor cerințelor, în timp ce pentru restul participanților a fost de doar 33%.

Potrivit echipei de cercetare, nu au existat efecte adverse în urma aplicării picăturilor oftalmice.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 21-09-2019 | creare: 02-04-2015 | Vizite: 8979
Bibliografie
'Night vision eyedrops' improve vision up to 50 meters in dark, link: http://www.medicalnewstoday.com/articles/291691.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vedere din ce în ce mai în ceață (agravare în timp)
  • Problemele de vedere sunt asociate cu mortalitatea
  • Expunerea săptămânală la lumină roșie intensă poate îmbunătăți scăderea vederii
  •