Picături oftalmice pentru îmbunătățirea vederii pe timp de noapte
©
Autor: Redacția ROmedic

Potrivit specialiștilor, persoanele care utilizează această substanță medicamentoasă pot identifica obiectele și ființele care se află la o distanță de până în 50 de metri în obscuritate.
Picăturile prezintă în compoziția lor insulină și Ce6 – un corespondent al clorofilei, utilizat timp îndelungat în tratamentele cu laser pentru cancer, datorită proprietăților sale de amplificare a luminii.
De asemenea, un alt ingredient important este sulfoxidul de dimetil, acesta optimizând permeabilitatea membranelor celulare la nivelul globului ocular.
Eficiența picăturilor oftalmice a fost testată de către cercetătorul Gabriel Licina. Primul pas în realizarea acestei proceduri a constat în curățarea ochilor subiectului cu o soluție salină. Ulterior, au fost administrate picăturile cu ajutorul unei micropipete, iar pentru garantarea absorbției, s-a utilizat un specul ocular.
Pentru a se proteja de efectele expunerii la lumina solară care, pe fondul aplicării picăturilor, devenea din ce în ce mai intensă, Licina a purtat lentile de contact și ochelari de soare.
După două ore de la administrarea soluției, cercetătorul a fost condus, alături de grupul de control – format din patru membri – într-o zonă obscură. Cei cinci subiecți au fost instruiți, rând pe rând, să identifice obiecte, simboluri și persoane aflate la 10, 25 și 50 de metri în întuneric.
Gabriel Licina a reușit în mod constant, cu ajutorul picăturilor pe bază de Ce6, să identifice elementele pe care era rugat să le descrie. Pe de altă parte, membrii grupului de control au întâmpinat dificultăți în acest sens. Rata succesului pentru Licina a fost de 100% în îndeplinirea tuturor cerințelor, în timp ce pentru restul participanților a fost de doar 33%.
Potrivit echipei de cercetare, nu au existat efecte adverse în urma aplicării picăturilor oftalmice.
Sursa: Medical News Today
Data actualizare: 21-09-2019 | creare: 02-04-2015 | Vizite: 9322
Bibliografie
'Night vision eyedrops' improve vision up to 50 meters in dark, link: http://www.medicalnewstoday.com/articles/291691.php ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Pacienții cu tetraplagie ar putea beneficia de suport din partea unor roboți comandați pe baza gândurilor pacientului
- Cerneală inteligentă folosită la țesături care monitorizează organismul și mediul
- Implanturile cerebrale, controlate cu ajutorul câmpurilor magnetice
- Tehnologie inovativă: o peliculă adezivă transformă un smartwatch în sistem de monitorizare a sănătății
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Tulburări de vedere - punctulete negre pe ochi
- Cine ma poate ajuta
- Vad o luminita
- Daca iau anticoagulante, contraceptivul isi va mai face efectul?
- Șpan in ochi, vedere dubla si in ceata dupa tratament cu Maxitrol
- Ameteli si tulburari de vedere fara o cauza obiectiva
- Vedere cu stelute
- Pierderi de memorie si vedere cu un ochi
- Hipertensiune + un vas spart la ochi
- Tulburari de vedere urmate de durere de cap