Excelenta in chirurgia ortopedica miniminvaziva
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

CPM (contiunuous passive motion)

La majoritatea pacientilor dupa interventii chirurgicale extensive, incercarile de mobilizare a articulatiei provoaca durere si ca urmare pacientii evita miscarea. Acest lucru permite formarea unui tesut cicatricial in jurul articulatiei si drept urmare cand durerile cedeaza articulatia este foarte rigida, iar recuperarea amplitudinii de miscare este anevoioasa durind luni de zile cu kinetoterapie.
Prin folosirea CPM articulatia se misca fara a folosi muschii lezati ai pacientului, impiedicand astefel formarea de tesut fibros. Prin folosirea CPM se reduce rigiditatea articulara, se accelereaza recuperarea si se imbunatateste vindecarea suprafetelor articulare si a tesuturilor din jur.
CPM sunt utilizate in prima etapa a recuperarii dupa interventii chirurgicale (de preferat intre ziua 2a si a21a postoperator). Scopurile tratamentului in aceasta etapa de recuperare sunt:

controlul durerii postoperatorii
reducerea inflamatiei
protectie pe durata vindecarii

Echipamentele CPM determina o miscare pasiva continua controlata a articulatiei. Amplitudinea miscarilor depinde de articulatie dar de obicei creste in timp.

CPM sunt recomandate de chirurgii ortopezi dupa:

protezele de genunchi
artroscopia de genunchi
leziuni de menisci
eliminarea aderentelor
reconstructia de ligamente incrucisate
reparatiile de tendoane
manipulari articulare sub anestezie
dupa tratamentul chirurgical al fracturilor intraarticulare.

La umar CPM sunt recomandate dupa

tratamentul leziunilor de coafa rotatorie
dupa artroscopia de umar
dupa operatii asupra cartilajului articular
dupa manipularile umarului in umar inghetat
dupa tratamentul fracturilor ce implica suprafata articulara.

Daca sunteti programat pentru o astfel de interventie chirurgicala va puteti imbunatati semnificativ rezultatele postoperatorii pe termen mediu si lung luand in considerare un plan de recuperare personalizat utilizand echipamentele CPM ale clinicii Ortokinetic. Va putem oferi deocamdata CPM pentru umar si genunchi atat in centrul nostru din Strada Bitolia nr 44 cat si la domiciliu.
 
Programare