Excelenta in chirurgia ortopedica miniminvaziva
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Diabet, Nutriție și Boli metabolice Diabet, Nutriție și Boli metabolice Bucuresti

Diabet, Nutriție și Boli metabolice în Bucuresti

Diabet, Nutritie si Boli metabolice este o specialitate medicala ce are in vedere diagnosticarea si tratamentul pacientilor cu tipul 1 si tipul 2 de diabet zaharat, dar si a principalelor afectiuni cu substrat nutritional si metabolic (cele mai frecvente fiind dislipidemiile, hiperuricemiile, guta, porfiriile, obezitatea si denutritia), promovand un stil de viata si alimentatie sanatos.

Facem diferenta intre forma primara, care consta de regula dintr-o lipsa conditionata a insulinei, hormonul care scade nivelul glucozei din sange (diabetul insulino-dependent, circa 5% din cazuri), si forma secundara, care dispune de suficienta insulina, insa care nu ajunge in organele care folosesc glucoza si in musculatura (asa numitul diabet tip 2, aprox. 95% din cazuri) .

In ambele cazuri, pacientii se confrunta cu un nivel permanent crescut al glucozei. De-a lungul anilor, acest nivel crescut dauneaza vaselor de sange si organelor. Diabetul de tip 2 este cel a carui frecventa este in continua creste in tarile puternic dezvoltate. Este asociat de regula, cu nivelul crescut al colesterolului, si sedentarismul, aspecte care influenteaza sensibilitatea la efectul insulinei, in special in musculatura, astfel ca nivelul zaharului care ajunge in muschi, scade.

Diabetul zaharat este o afectiune cu o incidenta in continua crestere, vizand toate grupele de varsta. Acesta se caracterizeaza prin cresterea glicemiei insotita sau nu de rezistenta crescuta la insulina, cu modificari la nivelul metabolismului glucidic, lipidic si proteic. Diabetul zaharat poate debuta sau poate evolua cu complicatii acute metabolice - coma diabetica - sau complicatii cronice sistemice : neurologice - diverse forme de neuropatii, renale - nefropatia diabetica, oftalmologice - retinopatia diabetica, cat si cardiovasculare.

Tulburarile metabolice apar atunci cand procesul normal al metabolismului este perturbat din cauza unei afectiuni mostenite sau dobandite. Ele se caracterizeaza in general prin acumularea in exces a anumitor compusi chimici, acest lucru impiedicand buna functionare a organismului si rezultand in afectare neurologica, hepatica, articulara, cutanata, cardiaca sau retard al dezvoltarii somatice.Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare