Otita poate fi declanșată de infecțiile virale nazale

©

Autor: Redacția ROmedic

Otita poate fi declanșată de infecțiile virale nazale
Otita sau infecția urechii mijlocii afectează peste 85% dintre copiii sub 3 ani. Potrivit cercetătorilor de la Wake Forest Baptist Medical Center, otita poate fi declanșată de o infecție virală în nas, mai degrabă decât de o infecție bacteriană. Studiul a fost publicat în Infection and Immunity, revista Societății Americane de Microbiologie.

„Fiecare persoană are bacterii în nas, dar de cele mai multe ori acestea nu cauzează probleme. Totuși, în anumite condiții, aceste bacterii pot migra în urechea mijlocie, unde produc o infecție. Acum putem înțelege mai bine cum și de ce se întâmplă acest lucru”, spune Dr. W. Edward Swords, autorul studiului.

În studiul pe animale s-a folosit bacteria Streptococcus pneumoniae, despre care se știe că există în nasul copiilor în două faze: una relativ invazivă și una relativ inofensivă. Faza mai invazivă este mai frecvent găsită în infecția urechii la copil, însă acum studiile au arătat că virusul gripal promovează dezvoltarea bacteriilor și infecția urechii mijlocii, indiferent de faza bacteriei prezente în nas.

„Studiul sugerează faptul că o viroza modifică răspunsul imun al organismului la această bacterie, permițând chiar și formei inofensive să infecteze urechea mijlocie”, spune Swords.

Data actualizare: 27-03-2022 | creare: 12-09-2014 | Vizite: 4988
Bibliografie
Middle ear infections can be triggered by viral infection in nose, say researchers, link: https://www.news-medical.net/news/20140906/Middle-ear-infections-can-be-triggered-by-viral-infection-in-nose-say-researchers.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum