Pacienții recuperați după o afecțiune mintală pot avea o viață prosperă

©

Autor:

Pacienții recuperați după o afecțiune mintală pot avea o viață prosperă
Un studiu amplu efectuat de psihologii de la Universitatea din Florida de Sud sugerează că bunăstarea pe termen lung este un obiectiv realist pentru unii pacienți cu boli mintale, în ciuda stereotipurilor care spun că afecțiunile mintale sunt inevitabil cronice, recurente și incompatibile cu bunăstarea.
Studiul, publicat în Clinical Psychological Science, a analizat bunăstarea în rândul a peste 25.000 de indivizi, dintre care peste o treime diagnosticați de-a lungul vieții cu diferite boli mintale. Dintre participanții fără probleme de sănătate mintală, aproape 24% au raportat un nivel înalt de bunăstare. Comparativ, în rândul celor care s-au recuperat după o afecțiune mintală, procentul celor care au raportat că au o viață prosperă a fost de 10%. „Deși boala mintală ar putea reduce probabilitatea de prosperitate, nu o face imposibilă”, declară autorul studiului, Andrew Devendorf, doctorand în psihologie clinică la Universitatea din Florida de Sud

Chiar și pentru cei care au raportat mai multe afecțiuni de-a lungul vieții, acest lucru nu a fost asociat în mod obligatoriu cu imposibilitatea de a avea o viață prosperă. De exemplu, dintre persoanele care au raportat o bunăstare psihică după depresie, 43% au avut cel puțin două afecțiuni mintale pe parcursul vieții. Cu toate acestea, șansele de a prospera au fost mai mari pentru cei care au raportat boli de durată mai scurtă, în special episoade care au durat mai puțin de doi ani.

Cercetările anterioare privind bolile mintale s-au concentrat de obicei pe abordarea simptomelor. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că simptomele se corelează doar modest cu bunăstarea. Ca rezultat, clinicienii și cercetătorii au ajuns la concluzia prematură că bunăstarea după o boală mintală este imposibilă. „Mesajele care sunt prezentate public nu sunt în concordanță cu datele științifice și cred că descoperirile noastre pot oferi mai multă încredere oamenilor, deoarece arată că acele mesaje nu sunt neapărat corecte”, a spus Devendorf.

sursa: News Medical

Data actualizare: 09-05-2022 | creare: 09-05-2022 | Vizite: 265
Bibliografie
Psychologists investigate the likelihood of individuals recovering and living a life after mental illness, link: https://www.news-medical.net/news/20220504/Psychologists-investigate-the-likelihood-of-individuals-recovering-and-living-a-life-after-mental-illness.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Animalele de companie pot îmbunătăți sănătatea mentală
  • Schizofrenia ar putea fi un efect advers al evoluției complexe a creierului
  • O copilărie fericită nu oferă garanția unei bune sănătăți mintale în viața de adult
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum