Animalele de companie pot îmbunătăți sănătatea mentală

©

Autor:

Animalele de companie pot îmbunătăți sănătatea mentală
O nouă meta-analiză ce a inclus 17 studii științifice a arătat că un animal de companie are beneficii majore pentru persoanele cu tulburări mentale.

Cercetări anterioare au arătat că un animal de companie ar putea fi extrem de benefic pentru persoanele care suferă de depresie, schizofrenie, anxietate, consum alimentar pe fond emoțional, tulburare bipolară sau sindrom de stres post-traumatic, conferind un sentiment de siguranță existențială, adică sentiment de stabilitate, continuitate și sens al vieții.

Meta-analiza curentă din cadrul Universității din Liverpool a revizuit o serie de studii și analize care sugerează că animalele de companie sunt benefice pentru persoanele cu tulburări mentale severe.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul BMC Psychiatry.

S-a observat că animalele de companie (mai ales câini, pisici, hamsteri, cinteze și pești) au efecte benefice asupra stării mentale și de bine a persoanelor cu tulburări mentale. Persoanele percep animalele de companie ca surse de iubire necondiționată, suport și susținere pentru reducerea stărilor de îngrijorare, stres, singurătate, și beneficiind de acceptare fără a se simți judecați.

Unii participanți au menționat că animăluțele îi ajută să se mențină conectați cu ei însiși și îi motivează să fie activi, să aibă interacțiuni sociale, mai ales cățeii, iar alte persoane au menționat că le conferă o identitate, importanță, utilitate și sens existențial.

Studiul curent prezintă importanța animalelor de companie pentru îmbunătățirea sănătății mentale, sugerând că trebuie incluse tot mai mult în planul de tratament al acestor pacienți.

Sursa: Medial News Today

Data actualizare: 22-02-2018 | creare: 22-02-2018 | Vizite: 900
Bibliografie
(1) It's official: Pets benefit our mental health, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/320950.php
(2) The power of support from companion animals for people living with mental health problems: a systematic review and narrative synthesis of the evidence, link: https://bmcpsychiatry.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12888-018-1613-2
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii sunt mai mulțumiți de relația cu animalul de companie decât de relația cu frații
  • Câinii de companie ajută copiii să se simță mai puțin stresați
  • Schizofrenia ar putea fi un efect advers al evoluției complexe a creierului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum