Animalele de companie pot îmbunătăți sănătatea mentală
©
Autor: Mancaș Mălina

Cercetări anterioare au arătat că un animal de companie ar putea fi extrem de benefic pentru persoanele care suferă de depresie, schizofrenie, anxietate, consum alimentar pe fond emoțional, tulburare bipolară sau sindrom de stres post-traumatic, conferind un sentiment de siguranță existențială, adică sentiment de stabilitate, continuitate și sens al vieții.
Meta-analiza curentă din cadrul Universității din Liverpool a revizuit o serie de studii și analize care sugerează că animalele de companie sunt benefice pentru persoanele cu tulburări mentale severe.
Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul BMC Psychiatry.
S-a observat că animalele de companie (mai ales câini, pisici, hamsteri, cinteze și pești) au efecte benefice asupra stării mentale și de bine a persoanelor cu tulburări mentale. Persoanele percep animalele de companie ca surse de iubire necondiționată, suport și susținere pentru reducerea stărilor de îngrijorare, stres, singurătate, și beneficiind de acceptare fără a se simți judecați.
Unii participanți au menționat că animăluțele îi ajută să se mențină conectați cu ei însiși și îi motivează să fie activi, să aibă interacțiuni sociale, mai ales cățeii, iar alte persoane au menționat că le conferă o identitate, importanță, utilitate și sens existențial.
Studiul curent prezintă importanța animalelor de companie pentru îmbunătățirea sănătății mentale, sugerând că trebuie incluse tot mai mult în planul de tratament al acestor pacienți.
Sursa: Medial News Today
Data actualizare: 22-02-2018 | creare: 22-02-2018 | Vizite: 1101
Bibliografie
(1) It's official: Pets benefit our mental health, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/320950.php(2) The power of support from companion animals for people living with mental health problems: a systematic review and narrative synthesis of the evidence, link: https://bmcpsychiatry.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12888-018-1613-2
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Noi cercetări arată că antipsihoticele pot fi reformulate astfel încât să nu ducă la creșterea în greutate
- 25% dintre adulți suspectează ADHD nediagnosticat (sondaj)
- Neurocercetătorii de la Yale au demitizat ideea de normalitate
- Adulții cu anxietate de separare, mai susceptibili la reclamele legate de casă
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Zgarietura de catelus - biceps si palma
- Ajuta un animăluț de companie pentru noi?
- Boli transmise de la caine la om