Persoanele care apreciază umorul negru sunt mai inteligente

©

Autor:

Persoanele care apreciază umorul negru sunt mai inteligente
Potrivit unui studiu publicat în revista Cognitive Processing, ar putea fi o legătură între inteligență și umorul negru. Studiul a fost condus de Universitatea de Medicină din Viena și a inclus 156 de persoane cu diverse nivele de educație și o medie de vârstă de 33 de ani.

Pentru început, participanții la studiu au completat un test general de IQ, ce includea întrebări de raționament verbal și nonverbal. Apoi au fost rugați să privească și să-și exprime reacția față de 12 desene ale caricaturistului german Uli Stein, toate acestea având o tentă ușor macabră.

Un exemplu este cel în care soțul și soția însărcinată discută cu obstetricianul, iar medicul le spune: „Să începem cu vestea bună: copilul dumneavoastră va găsi întotdeauna loc de parcare”.

Fiecare reacționează diferit, însă dacă schițați un zambet, în timp ce vă îndoiți de moralitatea dumneavoastră, atunci probabil gustați umorul negru. Până acum, acest tip de umor a fost asociat cu o predispoziție melancolică, dar rareori cu funcțiile cognitive superioare.

Rezultatele studiul de față arată că persoanele care apreciază și înțeleg aceste glume au rezultate superioare la testele de inteligență și scoruri mai scăzute pentru nivelul de agresivitate și stări psihice negative, având și un grad mai înalt de educație.
Persoanele cărora le-au displăcut total caricaturile au avut un IQ mediu și un nivel ridicat de agresiune și înclinare spre stări negative.
Cei care au apreciat moderat caricaturile au avut un IQ mediu, însă un nivel moderat de agresivitate și o perspectivă predominant pozitivă asupra vieții.

Umorul negru este un gen complex și subiecte ca moartea sau dizabilitatea pot fi dezgustătoare pentru multe persoane, dar cei care trec de suprafață și apreciază instinctiv construcțiile inteligente de limbaj dau dovadă de un nivel superioar de procesare cognitivă.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 02-02-2017 | creare: 02-02-2017 | Vizite: 1939
Bibliografie
Dark Humor Is Indicative Of A High IQ, According To Study, link: https://www.iflscience.com/brain/dark-humor-is-indicative-of-a-high-iq-according-to-study/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele amuzante sunt mai inteligente decât cele sobre - confirmat științific
  • Cum te poate face autoironia să te simți mai fericit
  • Cum ne îmbunătățește umorul viețile?
  •