Plasturele care ar putea favoriza arderea grăsimilor

©

Autor:

Plasturele care ar putea favoriza arderea grăsimilor
Cercetătorii din cadrul Universității Tehnologice Nanyang din Singapore au dezvoltat un plasture care ar putea fi util pentru persoanele care trebuie să slăbească, prin favorizarea arderii grăsimilor.

Pe partea inferioară plasturele este acoperit cu sute de microace, încărcate cu unul dintre următoarele medicamente: fie receptori beta-3-adrenergici, fie hormoni tiroidieni T3 - triiodotironină. Deși ambele substanțe au fost prezentate ca eficiente în reducerea grăsimii corporale prin transformarea grăsimii albe care se depune, în grăsime brună care se arde ușor, acestea pot avea efecte adverse dacă sunt administrate oral sau prin injectare, motiv petru care s-a apelat la o altă formă de administrare, cum este cea a plasturilor.

Aceștia au fost testați pe cobai de laborator supraponderali. Plasturele  a fost presat pe piele timp de aproximativ 2 minute, iar microacele, care au diametrul mai mic decât un fir de păr uman, pătrund în piele, plasturele devenind atașat. Se dizolvă ulterior, fără să afecteze organismul și eliberează lent medicamentul, care este livrat direct la locul indicat. Acolo, transformă grăsimea albă în grăsime brună, care este mult mai ușor arsă.

Cercetările de laborator au arătat că plasturii au ajutat la reducerea masei adipoase cu până la 30% în 3 săptămâni la animalele ce urmau o dietă bogată în grăsimi. Rezultatele studiului au indicat și o reducere a colesterolului și a nivelului de acizi grași comparativ cu grupul de control de cobai.

Pe lângă faptul că favorizează arderea grăsimilor și previne depunerile, cantitatea de medicament din plasturi este semnificativ mai redusă decât cea care ar fi necesară pentru administrare orală sau injectare, ceea ce reduce costurile, iar eliberarea lentă minimizează riscul efectelor adverse.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 28-06-2020 | creare: 08-01-2018 | Vizite: 1294
Bibliografie
(1) Skin patch puts the burn on body fat, link: https://newatlas.com/body-fat-skin-patch/52767
(2) Transdermal delivery of anti-obesity compounds to subcutaneous adipose tissue with polymeric microneedle patches, link: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/smtd.201700269/abstract
(3) New patch aims to turn energy-storing fats into energy-burning fats, link: https://media.ntu.edu.sg/NewsReleases/Pages/newsdetail.aspx?news=83082fd6-cf22-4cec-b055-8195d6509ee1
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ţesutul adipos brun poate oferi protecție împotriva bolilor cronice
  • Consumul unei cafele puternice înainte de exerciții fizice crește arderea grăsimilor
  • Studiu: potențial nou tratament pentru obezitate, descris de cercetători
  •