Potrivit cercetătorilor, cafeaua inhibă virusul SARS-CoV-2

©

Autor:

Potrivit cercetătorilor, cafeaua inhibă virusul SARS-CoV-2
Un studiu publicat în Cell and Bioscience investighează efectele cafelei asupra virusului SARS-CoV-2, responsabil pentru COVID-19. Cercetările anterioare, realizate pe participanții din Biobanca Regatului Unit, au sugerat că dieta bogată în polifenoli, inclusiv consumul de cafea, poate reduce riscul de COVID-19.
În acest studiu, cercetătorii au testat efectele cafelei măcinate și instant asupra intrării virale în celulele renale umane exprimând ACE2. Au descoperit că atât cafeaua măcinată, cât și cea instant inhibă intrarea virusului, indiferent de prezența aditivilor cum ar fi laptele sau zahărul.

Analiza compușilor din cafea a identificat acidul clorogenic (CGA), cafeina și alte substanțe ca fiind responsabile pentru efectele inhibitoare. Aceste compuși s-au dovedit a fi eficienți în blocarea interacțiunilor dintre proteina spike a virusului și receptorul ACE2, precum și în inhibarea activității TMPRSS2, o enzimă implicată în infecția virală. Interesant, cafeaua decofeinizată a avut de asemenea efecte inhibitoare.

Un experiment pe un grup de voluntari din Taiwan a arătat că serurile persoanelor care au consumat cafea regulată sau decofeinizată au inhibat intrarea virusului SARS-CoV-2, inclusiv varianta Omicron. Studiul sugerează că consumul de cafea ar putea fi o strategie dietetică potențială pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 în era post-COVID.

sursa: News Medical

Data actualizare: 20-11-2023 | creare: 20-11-2023 | Vizite: 384
Bibliografie
Coffee and COVID: Study finds coffee inhibits SARS-CoV-2, offers new dietary defense strategy, link: https://www.news-medical.net/news/20231116/Coffee-and-COVID-Study-finds-coffee-inhibits-SARS-CoV-2-offers-new-dietary-defense-strategy.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Este cafeaua o poțiune a longevității?
  • Cele șase tulpini ale SARS-CoV-2
  • Studiu: SARS-CoV-2 poate fi distrus utilizând lumină ultravioletă din gama UVC
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum