Cafeaua ne poate ajuta să trăim mai mult (studiu)
Autor: Mancaș Mălina

Cercetările au fost realizate în cadrul Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului și Colegiului Imperial din Londra, unde s-au analizat date privind cancerul și nutriția de la peste 500.000 europeni trecuți de 35 de ani. Aceștia au provenit din 10 țări europene diferite, fiecare având un stil diferit de consum de cafea – de exemplu, italienii preferând espresso scurt, iar englezii cappuccino.
S-a observat că danezii au înregistrat cel mai ridicat consum de cafea ca volum, 900 ml/zi de persoană, în timp ce italienii cel mai puțin volum, 92 ml/zi.
După o perioadă de 16 ani, s-au reanalizat datele acelor pacienți, înregistrându-se 42.000 decese din cauze precum cancer, boli circulatorii, boli cardiovasculare sau AVC. Analiza după factorii alimentari și fumatul a arătat că persoanele cu cel mai ridicat consum de cafea au prezentat rate mai reduse de mortalitate decât cei care consumau mai puțină cafea sau deloc.
S-a observat că aportul ridicat de cafea a fost asociat cu un risc mai redus de deces din orice cauză, în mod specific pentru bolile circulatorii și cele digestive.
Cafeaua este cunoscută pentru compușii care interacționează cu organismul, cum ar fi cofeina, diterpenele și antioxidanții, dar sunt neceare cercetări aprofundate pentru a putea confirma această afirmație, dacă într-adevăr cafeaua ne protejează de boli cronice sau nu.
Sursa: New Atlas
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Buna Dimineata va invit la o cafea
- Cum adica fara cafea in homeopatie?
- Crize de spasmofilie?!
- Tulburari digestive dupa ce am baut o cafea pe stomacul gol
- Dependenta de cafea... ajutor!
- Cafeaua in sarcina
- De ce nu mai pot sa beau cafea deloc.. cum beau in 2-3 minute nu mai am aer si tremur