Cafeaua ne poate ajuta să trăim mai mult (studiu)

©

Autor:

Cafeaua ne poate ajuta să trăim mai mult (studiu)
Pentru iubitorii de cafea, știința mai vine cu o veste bună: se pare, conform unui studiu recent, că aportul de cafea poate reduce riscul de deces din orice cauză medicală.

Cercetările au fost realizate în cadrul Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului și Colegiului Imperial din Londra, unde s-au analizat date privind cancerul și nutriția de la peste 500.000 europeni trecuți de 35 de ani. Aceștia au provenit din 10 țări europene diferite, fiecare având un stil diferit de consum de cafea – de exemplu, italienii preferând espresso scurt, iar englezii cappuccino.

S-a observat că danezii au înregistrat cel mai ridicat consum de cafea ca volum, 900 ml/zi de persoană, în timp ce italienii cel mai puțin volum, 92 ml/zi.

După o perioadă de 16 ani, s-au reanalizat datele acelor pacienți, înregistrându-se 42.000 decese din cauze precum cancer, boli circulatorii, boli cardiovasculare sau AVC. Analiza după factorii alimentari și fumatul a arătat că persoanele cu cel mai ridicat consum de cafea au prezentat rate mai reduse de mortalitate decât cei care consumau mai puțină cafea sau deloc.

S-a observat că aportul ridicat de cafea a fost asociat cu un risc mai redus de deces din orice cauză, în mod specific pentru bolile circulatorii și cele digestive.

Cafeaua este cunoscută pentru compușii care interacționează cu organismul, cum ar fi cofeina, diterpenele și antioxidanții, dar sunt neceare cercetări aprofundate pentru a putea confirma această afirmație, dacă într-adevăr cafeaua ne protejează de boli cronice sau nu.

Mai multe despre compoziția cafelei, beneficiile și efectele asupra inimii, aici și aici.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 18-12-2019 | creare: 21-07-2017 | Vizite: 1263
Bibliografie
Study: Upping coffee consumption could help you live longer, link: https://newatlas.com/study-coffee-consumption-live-longer/50413/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cofeina îi ajută pe supraviețuitorii cancerului să facă mai multă activitate fizică
  • Consumul de cafea este determinat genetic, sugerează un studiu
  • Cafeaua decofeinizată ar putea ajuta la sănătatea ficatului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum