Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie

©

Autor:

Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
Dacă până în prezent nu exista niciun test fiziologic pentru diagnosticul depresiei și schizofreniei, cercetările oamenilor de știință de la Universitatea Yale, Laboratorul John B. Pierce din New Haven și Centrul Medical VA din West Haven, Connecticut, ar putea fi primul pas în dezvoltarea unui test  pentru a identifica și diferenția între cele două tulburări.

Cercetătorii au oferit participanților să bea o soluție cu o concentrație ridicată de sare, pentru a stimula eliberarea hormonului arginin vasopresina și apoi au măsurat nivelul acestuia din sânge. Studii anterioare realizate pe animale arătaseră că eliberarea acestui hormon ca răspuns la aportul de sare depinde de semnalele receptorului NMDA.

În cadrul acestui experiment, autorii au observat că la persoanele depresive nivelul de eliberare a hormonului arginin vasopresina era ridicat, în timp ce răspunsul în cazul celor cu schizofrenie a fost scăzut.

În stadiile timpurii ale celor două tulburări, pentru că simptomele sunt nespecifice și relativ medii ca intensitate, este dificil de făcut diferența între ele clinic, însă testarea acestui hormon ar putea detecta cu ușurință funcționarea anormală a receptorului NMDA, semnalând prezența uneia dintre cele două tulburări.

Detectarea acestui marker fiziologic este o etapă importantă în cercetare, care odată transformat într-un test clinic, va putea face diagnosticul mai precis și tratamentul mult mai adecvat în cazul celor două tulburări psihice.

Studiul echipei de cercetători a fost publicat în jurnalul Experimental Physiology.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 03-06-2019 | creare: 15-03-2017 | Vizite: 4897
Bibliografie
First physiological test for schizophrenia and depression, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/316377.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  •