Este oare vorba de schizofrenie in cazul meu?

22-08-2008
alexandra ana
Nu este medic/terapeut
alexandra ana
Tot timpul visez, sunt cu capul in nori, imi imaginez k sunt intr-o alta lume.port dialoguri in mintea mea cu diferite persoane, imi vin in minte diferite imagini unde sunt si eu.M-am obisnuit asa si-mi place sa visez...Pur si simplu traiesc intr-o lume creata de mine. Uneori imi vine greu sa trec din "ACEEA LUME" in "LUMEA REALA", pe zi ce trece imi vine tot mai greu sa scap de acele ganduri...As vrea din tot sufletul sa scap de aceea lume, dar in acelasi timp imi place k m-am obisnuit asa sa visez, sa ma inchipui altfel decat sunt...Sa fie oare vorba de SCHIZOFRENIE??? Mentionez k am inceput sa am aceste simtome cam in urma cu un an...
V-as ruga sa-mi dati niste sfaturi astfel incat sa revin cu picioarele pe pamant. Va rog...Astept mesaje.Orice sfat e bine primit...Si n-am mentionat k sunt fata si am 18 ani.
5 comentarii
0
22-08-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Nu cred ca este schizofrenie. Este mai curand un episod psihotic, din celelalte post-uri am inteles ca a inceput intr-o perioada de stress. In aceste conditii, unii pot face depresie, altii un episod psihotic, in functie de structura de personalitate. Chiar faptul ca va puneti problema bolii arata ca nu aveti schizofrenie (in schizofrenie exista un delir, iar pacientul este convins ca "are dreptate", "crede" in ideile sale). Prognosticul este mult mai bun decat in schizofrenie.
Pe langa medicamente, psihoterapia ajuta.

Multa sanatate!!
0
22-08-2008, ora 00:00
temporar123
Nu este medic/terapeut
temporar123
si eu cand luam coaxil aveam niste vise de ma ingrozeam apoi am gasit la efecte secundare "vivid dreams".
0
22-08-2008, ora 00:00
xfile
Nu este medic/terapeut
xfile
salut si eu am luat coaxil si ma rupea in doua cu efectele secundare dar asta si din cauza ca le luasem pt un lucru in urma unui control neurologic(unde imi iesise un rezultat f urat la un EEG).dupa ce am inceput sa ma simt mai bine la creier.au inceput efecte secundare urate din p.d.v nevrotic si am devenit neincrezator in medicamente.in fine in ceea ce priveste situatia mea acum este mult mai buna iar in ceea ce descrie _alexandra ana dupa parerea mea nu pare a fi vorba de schizofrenie.esti intr-o stare de melancolie care probabil din moment ce nu poti iesi din ea devine problematica deorece nu e normala si poate fi incadrata in sfera tulburarilor psihice(nu sunt in masura sa pun diagnostic).zici ca iti place situatia dar eu zic ca nu e bine sa te complaci deoarece traiesti in lumea ta.mersul la un psiholog bun pt inceput ar ajuta f tare.daca esti o persoana cat de cat credincioasa mergi si vorbeste cu un preot si explicai cat poti tu de bine situatia ta si de unde crezi ca a pornit deoarece credinta curata sufletul crede-ma pe cuvant.daca nu crezi in ceva anume.CREZI in viata si in vindecare si gandeste pozitiv cat ti-ar fi de greu !!!incearca un stil de viata sanatos cu un program bine determinat (sport, trezire de dim, 8 ore somn, mancat sanatos, vitamine minerale, fara tigari si alcool/cafea ) si nu uita de viata sociala.succes si sanatate.si nu te arunca la medicamente de capul tau si nici nu te duce la psihiatru pana nu mergi mai intai la psiholog.sfatul meu !!!!!
0
23-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Salut alexandra, nu cred ca ai schizofrenie.
mai degraba ai fost frustrata si simti nevoia sa evadezi in acesata lume imaginara. Incearca sa rezolvi aceste frustrari, nemultumiri si vei vedea ca nu vei mai evada deloc.
Poate ai si o fire de artista.
Crede-ma, eu insami am schizo, am intalnit multe presoane care au si tu nu te incadrezi deloc in acest diagnostic.
daca simti nevoia, vorbeste totusi cu un psiholog, te poate lamuri mai bine.
Mult succes in viata!
0
23-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Si inca ceva, nu cred ca nici psihoza maca rnu ai.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •