Schizofrenie psihoafectiva
Buna dimineata, in urma cu 7 ani am fost diagnosticata in provincie cu schizofrenie psihoafectiva in urma unor halucinatii auditive pe care nici macar nu le-am comunicat medicului care a pus diagnosticul. De atunci iau medicatie antipsihotica, de circa 6 ani Abilify Mentena injectabil. Am mai avut un episod intre timp de haluciantii auditive. De circa 4 ani imi tremura picioarele si mainile le simt un pic inclestate. Serviciul este unul destul de solicitant, cu ceva stres, iar acasa, gasesc un mediu nu prea propice - sunt acuzata ca sunt bolnava si ca am aceste tremuraturi, ca necesit tratament obligatoriu. Pana acum am respectat tot ceea ce mi-a comunicat medicul curant, dar am anumite indoieli asupra acuratetii diagnosticului. Unde ma sfatuiti sa mai cer o a doua parere? Este pe aici vreun psihiatru care poate sa imi recomande un regim de viata?
5 comentarii
Buna dimineata,
Nimeni nu va poate evalua online. Va recomand sa cereti o a doua parere medicala de la un alt medic, si sa faceti un examen psihologic la un psiholog clinician cu experiență. Apoi, in functie de aceste evaluari se pot indica solutii.
Nimeni nu va poate evalua online. Va recomand sa cereti o a doua parere medicala de la un alt medic, si sa faceti un examen psihologic la un psiholog clinician cu experiență. Apoi, in functie de aceste evaluari se pot indica solutii.
De obicei diagnosticul e mai dificil de schimbat. Cu evaluarea altui psihiatru, vă adresați IML și vă programează să intrați la o comisie care vă evaluează din nou.
@ Petronela1982
Lasati diagnosticul asa. Peste ani puteti iesi la pensie pe caz de invaliditate cu acest diagnostic, daca nu veti mai putea lucra. Tratamentul e foarte bun.
Lasati diagnosticul asa. Peste ani puteti iesi la pensie pe caz de invaliditate cu acest diagnostic, daca nu veti mai putea lucra. Tratamentul e foarte bun.
Cum ramane cu stigmatizarea pacientului psihiatric de catre cei din jur? e dureroasa si numai cine e in pielea pacientului stie ce drama traieste
Asta e o carenta de educatie a celor din jur, nu a dv. Nu ii luati in seama.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 43Care este diferenta dintre anxio-depresie si schizofrenie?
- 3e adevarat.. schizofenia este ereditara?
- 43In Romania se practica terapia ortomoleculara cu niancina pt tratarea schizofreniei?
- 6dementa sau schizofrenie?
- 7Schizofrenie - Probleme servici
- 7Schizofrenic?
- 2Schizofrenie si permisul de conducere
- 10Ce legatura este intre a-ti face dreptate si schizofrenie?
- 5leponexul lipsa apetit sexual
- 12LEPONEX..pareri
- 1Diagnostic pus gresit (modificat)
- 2E adevarat?
- 1Schizofrenia incurrabila
- 18Suport grup schizofrenie
- 3Pot lua Rivotil o data la 2, 3 zile 0, 5 mg ma tem după sa nu fiu dependent de el!!
- 11Dacă ai schizofrenie înseamnă că ești prost?
- 3Schizofrenie
- 7Intrebari si Raspunsuri Pt Cei cu Boli Psihice Diagnosticate:Schizofrenie, Bipolar, Depresie
- 9Schizofrenii sunt buni de ceva?
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: