Schizofrenie psihoafectiva

17-07-2019
Petronela1982
Nu este medic/terapeut
Petronela1982
Buna dimineata, in urma cu 7 ani am fost diagnosticata in provincie cu schizofrenie psihoafectiva in urma unor halucinatii auditive pe care nici macar nu le-am comunicat medicului care a pus diagnosticul. De atunci iau medicatie antipsihotica, de circa 6 ani Abilify Mentena injectabil. Am mai avut un episod intre timp de haluciantii auditive. De circa 4 ani imi tremura picioarele si mainile le simt un pic inclestate. Serviciul este unul destul de solicitant, cu ceva stres, iar acasa, gasesc un mediu nu prea propice - sunt acuzata ca sunt bolnava si ca am aceste tremuraturi, ca necesit tratament obligatoriu. Pana acum am respectat tot ceea ce mi-a comunicat medicul curant, dar am anumite indoieli asupra acuratetii diagnosticului. Unde ma sfatuiti sa mai cer o a doua parere? Este pe aici vreun psihiatru care poate sa imi recomande un regim de viata?
5 comentarii
0
17-07-2019, ora 06:32
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna dimineata,
Nimeni nu va poate evalua online. Va recomand sa cereti o a doua parere medicala de la un alt medic, si sa faceti un examen psihologic la un psiholog clinician cu experiență. Apoi, in functie de aceste evaluari se pot indica solutii.
0
17-07-2019, ora 12:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
De obicei diagnosticul e mai dificil de schimbat. Cu evaluarea altui psihiatru, vă adresați IML și vă programează să intrați la o comisie care vă evaluează din nou.
0
21-07-2019, ora 17:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Petronela1982

Lasati diagnosticul asa. Peste ani puteti iesi la pensie pe caz de invaliditate cu acest diagnostic, daca nu veti mai putea lucra. Tratamentul e foarte bun.
0
21-07-2019, ora 18:53
Petronela1982
Nu este medic/terapeut
Petronela1982
Cum ramane cu stigmatizarea pacientului psihiatric de catre cei din jur? e dureroasa si numai cine e in pielea pacientului stie ce drama traieste
0
21-07-2019, ora 19:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Asta e o carenta de educatie a celor din jur, nu a dv. Nu ii luati in seama.
Adaugă un comentariu / răspuns