Prosopagnozia afectează mai mult de 3% din populația globală, indică un nou studiu

©

Autor:

Prosopagnozia afectează mai mult de 3% din populația globală, indică un nou studiu
Prosopagnozia, o tulburare de recunoaștere facială care afectează capacitatea unei persoane de a recunoaște chipurile oamenilor, ar putea fi mai frecventă decât se credea anterior, potrivit unei descoperiri realizate de oamenii de știință de la Facultatea de Medicină a Universității Harvard.
Până la momentul publicării studiului actual, se credea că prosopagnozia este o afecțiune rară, cu care se confruntă doar 2-2,5% din populație. În schimb, rezultatele cercetătorilor indică o rată de peste 3% a prevalenței tulburării la nivel global.

Pentru studiu, cercetătorii au folosit un test standardizat de recunoaștere facială pentru a evalua capacitatea de recunoaștere a chipurilor la un grup de peste 3.000 de persoane. Rezultatele au arătat că aproximativ 3,1% dintre participanți au avut performanțe mai slabe la testul de recunoaștere facială, indicând o posibilă prezență a prosopagnoziei.

Cercetătorii susțin că descoperirea lor este importantă deoarece poate ajuta la îmbunătățirea diagnosticării și a tratamentului persoanelor care suferă de prosopagnozie. În plus, studiul arată că tulburarea este mult mai comună decât se credea anterior, ceea ce poate duce la o mai mare sensibilizare a publicului și a profesioniștilor din domeniul sănătății în ceea ce privește simptomele și tratamentul prosopagnoziei.

Prosopagnozia este o tulburare de recunoaștere facială care afectează capacitatea unei persoane de a recunoaște chipurile oamenilor pe care îi cunoaște sau pe care i-a întâlnit anterior. Prosopagnozia poate duce la dificultăți în interacțiunile sociale și poate afecta semnificativ calitatea vieții. Din cauza tulburării, adesea pacienții tind să evite să întâlnească oameni noi.

sursa: News Medical
foto: designer491/Getty Images Plus

Data actualizare: 01-03-2023 | creare: 01-03-2023 | Vizite: 221
Bibliografie
Face blindness may be more common than currently believed, link: https://www.news-medical.net/news/20230227/Face-blindness-may-be-more-common-than-currently-believed.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nevăzătorii pot recunoaște fețele folosindu-se de sunete
  •