Un antipsihotic folosit în tratamentul schizofreniei ar putea fi util în tratamentul depresiei la adulții care nu au răspuns la tratamentele standard
Autor: Teodorescu Mihai

Depresia este o afecțiune comună și debilitantă, care afectează un număr mare de adulți în vârstă, dar nu numai. Tratamentul depresiei poate fi dificil, deoarece nu toți pacienții răspund în mod similar la aceleași medicamente sau doze. Din acest motiv, este important să se găsească opțiuni de tratament suplimentare, pentru pacienții care nu au răspuns la tratamentele standard.
Studiul actual, efectuat de cercetătorii de la Universitatea Washington, sugerează posibilitatea îmbunătățirii tratamentelor actuale împotriva depresiei, prin utilizarea în terapie duală a medicamentului Aripiprazol cu medicamentele utilizate anterior. Studiul a inclus peste 700 de adulți cu vârsta de 60 de ani sau mai mult, care au fost diagnosticați cu depresie majoră și nu au răspuns la cel puțin o clasă de antidepresive triciclice sau inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei. Pacienții au fost distribuiți aleatoriu în două grupuri. Un grup a primit aripiprazol în plus față de antidepresivul pe care îl luau deja, în timp ce celălalt grup a primit un alt antidepresiv în locul celui pe care îl luau deja.
Rezultatele studiului au arătat că grupul care a primit aripiprazol în plus față de antidepresivul pe care îl luau deja a avut o îmbunătățire semnificativă a simptomelor de depresie în comparație cu grupul care a primit un alt antidepresiv în locul celui pe care îl luau deja. De asemenea, grupul care a primit aripiprazol a avut mai puține efecte secundare decât grupul care a primit un alt antidepresiv.
Aripiprazolul este un medicament antipsihotic atipic care este utilizat adesea în tratamentul schizofreniei, tulburării bipolare și a tulburărilor de comportament la copii. Studiul sugerează că aripiprazolul poate fi util și în tratamentul depresiei la adulții în vârstă care nu au răspuns la tratamentele standard.
sursa: Science Daily
foto: Eric J. Lenze, MD. Matt Miller
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Depresia postpartum (postnatală)
- Depresia
- Sindromul neuroleptic malign
- Ciclotimia - tulburarea ciclotimică
- Diskinezia tardivă
- Simptomele extrapiramidale
- Sindromul depresiv major - schimbările patologice de la nivel cerebral
- Antidepresivele - efecte reale sau placebo?
- Efecte secundare ale antidepresivelor
- Ce impact au medicamentele psihotrope asupra sănătății fizice?
- Amisulprida Lph 200 mg.
- Ma indrept catre depresie?
- Post internare: depresie. refuzul de a mai manca... a slabit 30 kg in 2 luni
- Xeplion! am ajuns la 105 kg
- Anxiar si Cipralex
- Elontril dimineața /olanzapina 5 mg + carbamazepina seara la somn.Merg împreuna ?
- Cat timp trebuie sa iau xanax ca sa nu imi dea dependenta?
- Rispolept Consta ?
- Depresia anxioasa
- Cum este recomandat reducerea tratamentului cu Rispolept