Un antipsihotic folosit în tratamentul schizofreniei ar putea fi util în tratamentul depresiei la adulții care nu au răspuns la tratamentele standard

©

Autor:

Un antipsihotic folosit în tratamentul schizofreniei ar putea fi util în tratamentul depresiei la adulții care nu au răspuns la tratamentele standard
Un studiu recent sugerează faptul că utilizarea simultană a medicamentului Aripiprazol cu un antidepresiv administrat anterior de pacienții cu depresie este mai eficientă în reducerea simptomatologiei depresiei decât trecerea la un alt antidepresiv, pentru pacienții vârstnici care nu au răspuns inițial la tratamentul standard.
Depresia este o afecțiune comună și debilitantă, care afectează un număr mare de adulți în vârstă, dar nu numai. Tratamentul depresiei poate fi dificil, deoarece nu toți pacienții răspund în mod similar la aceleași medicamente sau doze. Din acest motiv, este important să se găsească opțiuni de tratament suplimentare, pentru pacienții care nu au răspuns la tratamentele standard.

Studiul actual, efectuat de cercetătorii de la Universitatea Washington, sugerează posibilitatea îmbunătățirii tratamentelor actuale împotriva depresiei, prin utilizarea în terapie duală a medicamentului Aripiprazol cu medicamentele utilizate anterior. Studiul a inclus peste 700 de adulți cu vârsta de 60 de ani sau mai mult, care au fost diagnosticați cu depresie majoră și nu au răspuns la cel puțin o clasă de antidepresive triciclice sau inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei. Pacienții au fost distribuiți aleatoriu în două grupuri. Un grup a primit aripiprazol în plus față de antidepresivul pe care îl luau deja, în timp ce celălalt grup a primit un alt antidepresiv în locul celui pe care îl luau deja.

Rezultatele studiului au arătat că grupul care a primit aripiprazol în plus față de antidepresivul pe care îl luau deja a avut o îmbunătățire semnificativă a simptomelor de depresie în comparație cu grupul care a primit un alt antidepresiv în locul celui pe care îl luau deja. De asemenea, grupul care a primit aripiprazol a avut mai puține efecte secundare decât grupul care a primit un alt antidepresiv.

Aripiprazolul este un medicament antipsihotic atipic care este utilizat adesea în tratamentul schizofreniei, tulburării bipolare și a tulburărilor de comportament la copii. Studiul sugerează că aripiprazolul poate fi util și în tratamentul depresiei la adulții în vârstă care nu au răspuns la tratamentele standard.

sursa: Science Daily
foto: Eric J. Lenze, MD. Matt Miller

Data actualizare: 08-03-2023 | creare: 08-03-2023 | Vizite: 1254
Bibliografie
Adding antipsychotic med to antidepressant may help older adults with treatment-resistant depression, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/03/230303175842.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  •