Recomandări noi ale grupurilor de experți pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2

©

Autor:

Recomandări noi ale grupurilor de experți pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2

Tratamentul diabetului de tip 2 ar trebui să se concentreze mai degrabă pe controlul greutății, decât pe scăderea nivelului zahărului din sânge, sugerează o lucrare publicată recent, care solicită actualizarea liniilor directoare actuale de tratament și asigurarea unei educații semnificative a furnizorilor.
Un grup internațional de experți din patru centre renumite de cercetare a diabetului, inclusiv UT Southwestern Medical Center, a revizuit literatura actuală și recomandă o schimbare esențială în tratamentul diabetului de tip 2 pentru a se concentra mai întâi asupra obezității și apoi asupra controlului glucozei. „Se știe că obezitatea contribuie la progresia diabetului zaharat. Noutatea este că, în loc să ne concentrăm exclusiv pe scăderea zahărului din sânge, recomandăm abordarea principală a tratamentului diabetului de tip 2 să fie asupra tratamentului obezității”, a spus primul autor al studiului, Ildiko Lingvay, profesor de medicină internă și științe ale populației și datelor la UT Southwestern.

Abordarea actuală a tratamentului diabetului se bazează pe studii clinice efectuate în urmă cu aproape jumătate de secol, care au constatat că scăderea zahărului din sânge are ca rezultat mai puține complicații ale bolii. Conform cercetătorilor, problema cu abordarea anterioară este că nu oferă o oportunitate de a inversa boala. Cercetătorii afirmă că scăderea cu minimum 15% a greutății corporale poate avea un efect modificator al bolii în diabetul de tip 2, un rezultat inaccesibil prin orice altă intervenție de scădere a glucozei.

Potrivit Asociației Americane a Diabetului, diabetul de tip 2 este o boală progresivă cauzată de obezitate sau de anomalii ale metabolismului. Peste 10% din populația SUA a fost diagnosticată cu diabet și 1, 5 milioane mai sunt diagnosticate în fiecare an. Chirurgia bariatrică poate fi eficientă pentru pacienții cu obezitate, dar nu toți pacienții au acces la această opțiune.

„Este greu să obții o scădere în greutate susținută. Majoritatea intervențiilor în stilul de viață duc la scăderea progresivă în greutate pe parcursul a șase luni, urmată de un platou și mai apoi de o creștere în greutate în decurs de unu până la trei ani”, a adăugat dr. Lingvay. Noile medicamente pentru slăbit și cele în curs de aprobare vor ajuta pacienții să reușească să-și gestioneze greutatea pe termen lung.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 04-10-2021 | creare: 04-10-2021 | Vizite: 372
Bibliografie
Paradigm shift in treatment of type 2 diabetes to focus on weight loss, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210930213702.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • STUDIU: Unele antidiabetice ar putea crește riscul de boli inflamatorii intestinale
  • Tratamentul diabetului
  • Un plasture poate fi folosit pentru gestionarea tratamentului la pacienții cu diabet
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum